12tilføjet af

planlægge "projekt baby"

Hey alle i søde mennesker der ude
mig og min kæreste har nu bestem at vi gerne snart vil begynde på projekt baby.
Jeg er færdig med at læse til juni, og der er 50% chance for at jeg skal til eksamen sidst i januar.
hvis nu vi vælger at smide p-pillerne til november så kan det jo være bonus ret hurtigt men der kan jo også gå flere måneder inden der er to streger på pinden. Hvis jeg bliver gravid ret hurtigt og jeg får en "træls" graviditet så vil det kunne gå ud over min uddannelse i værste fald at jeg ikke kan afslutte den til juni som planlagt. MEN vi synes virkelig det er svært at vente med at påbegynde projekt baby til jeg er færdig med at læse.
vi er meget i tvivl om vi skal begynde projekt baby nu her eller om vi skal vente...
Andre som har/er i denne situation eller har en mening så vil jeg meget gerne hører den.
tilføjet af

velkomme til

Søvnløse nætter, barneskrål og skidebleer barnets sygedage med risiko for at miste job-
GOD fornøjelse..😉
tilføjet af

Vent til du er færdig

Hvis der kommer meget sne denne vinter kan i alligevel hverken komme frem eller tilbage.
tilføjet af

jeg er enig

jeg synes også at du skal vente til du er sikker på at du får din uddannelse nu og ikke når du er færdig på barsel
tilføjet af

vent dog.

ohmygod.
gør dig selv en tjeneste og afslut din uddannelse. hvorfor???? det ser du nok når du får en B A B Y ..... 😮[:|]
tilføjet af

læs det lige helt igennem engang en gang til tak

Jeg bliver faktisk lidt ked af at læse jeres svar, da jeg ikke synes de er passende og jeg tænker at i ikke har læst det jeg har skrevet.
og jeg håber der kommer andre med deres synspunkter, evt. som selv er eller har været i denne situation.
tilføjet af

lidt info

baby'en er ikke kommet endnu og jeg er under uddannelse så jeg mister jo ikke noget job.
det er fair nok hvis du ikke vil have børn og at du har din holdning til børn, det er dit valgt, jeg har det på en anden møde og vi ønsker os inderligt en baby og hvad det der følger.
tilføjet af

hva har det med "projekt baby" at gøre

jeg forstår det ikke helt???
tilføjet af

rolig nu

nu skal baby jo lige "laves" først og vi er ikke gået i gang endnu.
tilføjet af

Forståeligt

Hvis du ikke har særlig langt tilbage før du er færdig.
Og du så bliver gravid og går på barsel inden den sidste bid af uddannelsen.
Så skal du læse mer eop end hvis du bare gør den færdig nu.
Det koster at afbryde en udddannelse. Ikke bare økonomisk og tidsmæsigt. Men at det du lære nu forsvinder lidt i mellemtiden og du så skal lære det en gang til.
Plus at sker der noget. Komplikationer eller andet, der kan få en længerevarende afbrydelse, ud over barselorlov.
Så risikere du at du ikke får færdiggjort din uddannelse. Så du står faktisk risikere at stå som ufaglært den dag du så vil arbejde igen.
Det er så skrevet uden at vide hvad du uddanner dig til.
Få den uddannelse færdig nu. Så du ikk skal bruge tid på baby og uddannelse på samme tid.
De er lige vigtige og Det er sku et heldagsjob at holde øje med sådan en størrelse.😉😉😉😉😉😉
tilføjet af

vent til januar

Hej Merle
Hvad med at vente med at gå i gang med projekt baby til januar? Hvis I har held allerede første gang, så vil du være 5 måneder henne, når du skal til den sidste eksamen. De færrest oplever komplikationer så tidligt i gravditeten. Så kan du fortsat koncentrere dig fuld ud om din afsluttende eksamen, uden at være tynget af graviditetsproblemer.
En af mine veninder gjorde noget tilsvarende - med stor succes. Hun er nu færdig med barsel, og har fået et godt job.
Jeg selv har gjort tingene anderledes. Jeg blev færdig for snart tre år siden, og ville vente med projekt baby til jeg var kommet godt i gang med mit arbejde. Jeg fik job lige efter min sidste eksamen, og skønt jeg er kommet godt ind i mit job, så føler jeg nu ærlig talt ikke, at jeg har tid til at gå på barsel.
Held og lykke.
tilføjet af

Det kan du/I sagtens

Hej Merle
Jeg er nok af en helt anden opfattelse end de øvrige svar herinde. For ca. 18 år siden,da jeg var 20 år, blev jeg gravid. Jeg havde taget mini-p-piller og derfor kom graviditeten som et chok. For at gøre en lang historie kort, så valgte jeg at beholde barnet, selvom den kommende far end ikke var flyttet hjemmefra endnu og derfor mentalt var endnu længere fra at blive forælder end jeg selv var. Vi flyttede sammen, fik barn og ja, så gik vi i gang med at uddanne os. Begge to. Alle mente, at det slet ikke ville gå. Men vi beviste noget andet. Vi fik begge rigtigt gode uddannelser og med ret fine gennemsnit. For min del faktisk det højeste. Selvfølgelig var det hårdt ind imellem - men det var også fantastisk. Vi havde nemlig meget tid til vores børn (ja, vi fik hurtigt barn 2). Var de syge, blev en af os hjemme. Vi havde lang ferier med dem. Ikke så mange penge men en masse tid. Og det er det vigtigste i forhold til sine børn.
Jeg fortryder bestemt ikke mit valg. Både min mand og jeg har klaret os godt og har i dag hver vores virksomhed. Vi er stadig sammen, har et dejligt liv, rigtig god økonomi og allervigtigst - et fantastisk forhold til vores børn. De har nemlig unge forældre, og vi har fået bedre og bedre vilkår sammen, efterhånden som karriererne er blomstret.
Så kære Merle. Hvis I vil være forældre, så kan I fint blive det - også uden at det betyder en knust uddannelse. Tværtimod kan det hjælpe dig, når du som kvinde senere skal søge job, at du har fået dine børn /eller nogle af dem.
Jeg ønsker jer held og lykke og et dejligt liv.
Kh En mor på 38 med en glad datter på 18!
tilføjet af

Bare min mening

Hej Merle
Sikke nogle svar du har fået, det er ikke mange man kan bruge til noget der.
Jeg står lidt i sammen situation som dig. Jeg er dog først færdig med min uddannelse i juni 2012. Min kæreste og jeg er allerede nu begyndt at snakke om at vi gerne vil have børn når jeg er færdig. (jeg vil være 24½ og han 29½). Vi har aftalt at begynde i november 2011 og jeg glæder mig allerede. Jeg tror ikke man bliver gravid ved første forsøg, måske man bare skal smide p-piller og så se hvad der sker.
Min situation er dog lidt anderledes end din da jeg har en fuldtidsstilling på et revisionskontor samtidig med at jeg er i gang med at jeg studere på universitetet om aftenen (2 gange om ugen) Jeg har ved min uddannelses afslutning arbejdet på kontoret i 5 år og er jo derfor en del af arbejdsmarkedet. Jeg tænker også lidt at min chef jo nok også godt kan regne ud at jeg gerne vil have børn når jeg er færdig med min uddannelse så jeg må indrømme jeg også tænker på at komme i gang inden jeg bliver fyret :)
Men ja jeg har jo ingen erfaring med om du får kvalme eller komplikationer, men det er vel også forskelligt fra person til person. Jeg synes bare i skal komme i gang - tænk hvis det sker inden jul hvor fantastisk det kunne være ikke at fortælle noget til de kommende bedsteforældre og så give dem en tom billedramme hvori der står noget alla "Hej bedste - jeg glæder mig rigtig mig til at komme til verden i september"
Held og lykke med projekt baby :)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.