13tilføjet af

Bananpalme

Min bananpalme har fået en masse skud. Kan nogen fortælle mig, hvad jeg gør ved disse? Skal de sættes i vand og slå rødder eller skal de bare sættes i jord? Har prøvet at søge oplysninger på nettet, men kan ikke finde svaret. Håber, der er en her der, der ved det.
tilføjet af

TIP TIL BANANPLANTE

HEJ.....
HVIS JEG VAR DIG VILLE JEG BLANDE DET JORD SOM DEN SKAL PLANTES I OP MED ET KILO SALT...
DET GØR AT PLANTEN GIVER BEDRE FRUGT OG HOLDER SIG BEDRE......
tilføjet af

Sikke noget ævl...

...Sorry, men enhver ved at salt dræner for væske.
Jeg bruger salt til at dræbe mit ukrudt, og det virker - Så jeg vil på det kraftigste fraråde, at man blander salt i jorden, hvis man vil holde liv i sine planter!!!
tilføjet af

Aldrig salt

Hej dig med banan.
Du må for gud skyld aldrig blande salt i dine planter eller rødder, det er den visse død.
Du skal derimod prøve at få lidt rod med op, og plante disse i noget frisk blandet pottemuld.Prøv med en kniv eller en gammel sav, skær omkring de små skud. Det er den bedste måde.
tilføjet af

Nej,

- Jeg brugte heller ikke salt, som én så "venligt" foreslog. Jeg satte dem i vand og efter kun en uge, havde de rødder og kunne plantes. Men tak for din advarsel. mus47
tilføjet af

bananplante

Hej! Har set at der er et indlæg om en bananpalme, hvor folk foreslår at skudene skal i vand. Har en bananpalme som står i en ca 30 cm i diameter potte. Der er imidlertid kommet 4 selvstændige planter/skud i jorden, og ville høre om man kan dele dem fra hovedplanten, eller om de deler rødder? Håber nogen kan hjælpe :)
tilføjet af

Hej HelmutGodtley

Jeg gjorde ´det, at jeg bare forsigtigt brækkede skuddene fra moderplanten. Satte dem i vand og efter en ugestid, havde de små planter små fine rødder og kunne plantes i potter. Held og lykke med det. mus47
tilføjet af

Tak

Jamen mange tak! Vil jeg prøve at gøre i aften når jeg kommer hjem fra arbejde :)Skriver når jeg ved hvordan det er gået... Tak for hjælpen!
tilføjet af

bananplante - hjælp!!

Hej! Har lige skåret et skud fra hovedplanten, og ved ikke hvad jeg skal gøre. Der er en del rødder på skuddet, men der er også et stort bart område hvor den har siddet fast på moderplanten. skal den i vand eller direkte i jord? Kommer der rødder der hvor den er skåret fra hovedplanten? Håber I kan hjælpe - og hurtigt, for jeg har skåret den af... Niels
tilføjet af

ps.

Det skal nok lige tilføjes at "skuddene" er omkring 30 cm høje, så de er ikke små.. :)
Niels
tilføjet af

Hej igen.

Hvis der er rødder på skuddet, tror jeg da bare, du skal plante dem i jord med det samme.
tilføjet af

Lige lidt mere :)

Endnu engang tak. Der er 4 skud på planten, så prøver mig lidt frem. Hvad for noget jord skal jeg plante dem i? Bare jord fra komposten, eller en blanding af kompostjord og muld? Hvilke næringsstoffer har du tilsat din plante? Min har nemlig ikke fået noget siden jeg plantede den for 3 år siden... Håber du kan hjælpe mig :)
tilføjet af

Jeg er ikke ekspert....

... men mine blomster plejer at klare sig godt alligevel. - Jeg planter bare i ganske almindelig pottemuld fra et supermarked - gøder en gang om ugen, forår og sommer med noget flydende gødning - ligeledes fra supermarkedet. Men du skal huske, du ikke må tilsætte gødning, når blomsterne lige er plantet i nyt muldjord - det er tilsat gødning! Og så lige én ting til... bananpalmer skal kun vandes i underskålen/urtepotteskjuleren - aldrig i jorden. God fornøjelse!
tilføjet af

Bananpalme er ikke en palme, men en staude

Se fx. Lademanns leksikon
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.