4tilføjet af

Peck i Milano - til grin for sine egne penge!

Hvor er vi på vej hen, når maden bliver så eksperimenterne at man som gæst er til grin for sine egne penge? Hvad er det der gør det trendy nye molekylær gastronomi til andet end kejserens nye klæde? Ja jeg fatter det ikke.
Her er den oplevelse som mine 2 venner og jeg netop har haft i Milano!
Vi er 3 fyr, der alle er ægte madører, vi elsker god mad og vil gerne betale kassen for en helt særlig oplevelse! En af os er kok og en anden vinimportør, så vi mener selv at have bare lidt ”at ha’ det i”. Vi besluttede at tage en weekend til Milano, med det formål at hygge os med god mad og vin. Vi havde undersøgt guide bøger (Michelin, Louis Vuitton og en artikkel i Gastro) der samstemmigt priste Cracco Peck som værende et mad tempel hvor nye og spændende oplevelser stod i kø for at komme til!
Vi havde glædet os vildt og humøret var højt, men lige fra staten gik det galt!
Tjeneren introducerede os til en menu der bestod af en A la carte del og 2 set menuer.
Han forklarede at den ene menu var eksperimenterende og moderne og den anden var traditionel. Vi var jo da friske og valgt den eksperimenterende, idet vi ventede en oplevelse af nye spændende tvists på gode solide retter, baseret på ordentlig koge kunst!
Hvad vi fik var kokkenes lege stue, hvor et hvert hensyn til gæsten var glemt i hvad vi tolker som et forsøg på at lave det mest ekstreme mad muligt!
Vi startede med et glas champagne, der virkede noget fladt, sikkert fordi flasken havde været åben længe…

Vin tjeneren var ude af stand til at give os ordentlig vejleding og gik mere efter at vise os det dyreste på koret end at gi os en god oplevelse og da den første vin (til 180 Euro) ankom, var årgangen forkert og måtte sendes tilbage.

Tjenerne var uorganiserede og flere gange så vi mad blive bragt ind, for så at måtte bringes ud i køkkenet igen, fordi det var for tidligt i forhold hvor gæsterne var i deres menu! Vi oplevede også at tjenerne løb i vejen for hinanden og at de småløb frem for at gå roligt og værdigt som man forventer sådan et sted!
Maden viste sig at være et rent kunstværk, det var flot at se på og super spændende kombinationer, så som marengues lavet med asparges og østers bagt med chokolade, men smagen udeblev totalt! Det smagte fuldstændigt ligegyldigt! Hvis det så bare havde haft nosser nok til at være dårligt, ja så kunne jeg have afskrevet det til, ”at det nok ikke lige var min smag” men det var det ikke engang! Det var bare uinteressant!
Efter at have været høflig igennem 3 retter gjorde vi overfor tjeneren opmærksom på at vi ikke var glade, og han forslog at vi skiftede til en mere traditionel menu. Det gjorde vi men enden var skaden bare sket på vores humør, eller også var den bare mindre eksperimenterende, men lige så dårlig!
De ville ikke hør spor på vores klager og vi endte med at betale 800 Euro, hvilket er vel over 5700 kr for 3 mennesker og gik der fra skuffede og kede af det!
Hvad fanden gør man??? Er det virkeligt oki???
tilføjet af

Klag mens

I er der. Få fat på overtjeneren/køkkenchefen. Fremfør Jeres synspunkt. Der er ikke noget at gøre nu.
Det er rigtigt, en gang imellem kan de såkaldte madtempler være fis i en hornlygte, men så er i blevt så kloge. Siger man ikke at lærepenge er dyre?
tilføjet af

det gjorde vi også!

Vi klagede skam da vi var der, men først overtjæner så kok beklagede bare at vi tydeligt vis ikke forstod os på stor kunst!
tilføjet af

restauranter

Jeg mener at mad på mange restauraner er og blir kejserens nye klæder.Alt er lavet "forfinet" tænk på,hvor mange gange det skal pilles ved,før u spiser det! Der er aldrig mere noget mad som er lige ud af landevejen og simpel og det skal man så betaler ti gange mere for.Næ stik mig en ostemad så er jeg tilfreds!
tilføjet af

Kommentar til Cracco Peck

Tak så er det ikke der vi tager hen i morgen på en sviptur. Fandt i andre madoplevelser er var værd at gå efter?
VI har også i en af Michelin bestjernede restauranter i Genova oplevet noget nær detsamme bare uden moderne gastronomi.
Derfor må jeg konstatere at vil man spise godt på Michelin, så bliv hjemme, der er niveauet meget højere end i de traditionelle madlande. Ellers skal man finde noget andet og opleve de gode retter på ikke bestjernede steder.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.