11tilføjet af

Er pvc, sundhedsskadeligt???

Jeg har for to dage siden købt mig en Amalfi kontorstol, som er betrukken med lædder på slidflader og PVC på øvrige flader.
Jeg må erkende, efter at have siddet i stolen i efterhånden to dage, har jeg lidt kvalme, hovedpine, mavepine og er generelt lidt utilpas.
Er der så nogen der kan svare mig på, hvor sundhedsskadeligt er pvc? Det kan da ikke være rigtigt, at forhandlere(netto), sælger ting som gør en syg, eller kan det????
Håber der er nogle kloge hoveder derude, der kan give mig en forklaring, er nemlig lidt nervøs for at benytte mig af kontorstolen fremover..............
tilføjet af

......................

tilføjet af

DEt er da fuldstændig vanvittigt

Pvc er åbenbart uden tvivl, sundhedsskadeligt, og hvis jeg efter at have siddet i stolen, i bare to dage allerede har det lidt skidt, Ja så er der sørme noget galt. Netto kan regne med et klagebrev nu, det er helt sikkert, og jeg håber da, selvom stolen er pakket ud og samlet, at jeg kan få mine penge, refunderet. DETTE ER EN SKANDALE.
tilføjet af

I visse sammenhænge er

PVC giftigt, men som du beskriver det tror jeg ikke det er det som er årsagen til din utilpashed, afhærdet PVC afgiver ikke dampe, men måske er det rester fra garvningen af læderet som lige skal afdampe, måske er dele af stolen lavet af fiberplade, som afdamper formaltehyd i en tid efter fremstillingen, og det kan give mange symptomer.
Med hilsen
Ernst
tilføjet af

Rolig nu

som allerede skrevet er udhærdet PVC ikke giftigt eller sundhedsskadeligt, så måtte det ikke bruges til at opbevare fødevarer i, og de fleste af de klare plastbakker og bøtter der anvendes til opbevaring og som salgsemballage er PVC.
Ernst
tilføjet af

du skulle vel ikke, arbejde inden for pvc-branchen.

Ok tak for svaret, men nu har jeg skrevet til netto, og så må vi se hvad de siger.
Men du mener, at visse dele bare skulle "afdampe"(har ikke en kinamands-forstand på det)?
Jeg skal lige nævne, at jeg hverken ryger eller drikker, så det kan være, at min krop reagerer hurtigere skadelige stoffer/kemikalier. Men siden jeg har set programmet 11. time på dr, hvor samfundskritikkeren emil bier, havde mange negative ting at sige om pvc(bla. andet er rørene man bruger til aftapning af mælk, lavet af pvc), ja så har jeg lagt mærke til mange sager hvor pvc er indblandet, og hvor problemer er opstandet.
Men hvis sådan et produkt, som på en eller anden måde er sundhedsskadeligt, bliver brugt så hyppigt, imens der findes miljøvenlige alternativer, ja så er det noget af en skandale. Men pvc-branchen er åbenbart mere interesseret i big business, en folks sundhed.
tilføjet af

Tror...

Du virkelig selv på det?. Det sagde man osse om asbest i sin tid, resten af historien kender vi. Siden hvornår har industri og politikere bekymret sig om dit og mit helbred?
Ud over PVC, så er der jo massere af andre kræft fremkaldene kemikalier der damper ud af tingende.
http://www.greenpeace.org/denmark/kampagner/miljogifte
tilføjet af

Vinylclorid er sundhedsskadeligt...

Ved afbrænding af PVC (PolyVinylClorid) frigives gasser af vinylclorid, dette sker muligvis også i PVC-rør med mælk - det skal jeg ikke gøre mig klog på. Disse gasser er skadelige for mennesker og miljøet generelt. PVC er et meget brugt materiale, måske på grund af sine gode egenskaber kombineret med at der er billigt at fremstille.
Mig bekendt er det dog ikke skadeligt så længe man ikke det er i fast form, og jeg tror næppe det er PVC'en er stolen der har gjort dig syg. PVC findes med garanti også mange andre steder i dit hjem, afløbsrør, elkabler med mere har også tidligere ofte været lavet i PVC, ligesom emballage til fødevarer heller ikke er mulig at finde som PVC.
Hvor vidt det er grotesk at PVC anvendes kan jo diskuteres, så længe der er et marked for det hvor folk vil spare lidt håndøre ved at købe kontorstole etc. i PVC fremfor dyrere materialer, skal man jo ikke være professor for at regne ud at producenterne bliver ved med at bruge det.
tilføjet af

Det er for ringe

Men jeg synes du nu det er den globale holdningen hos alle der vil tjene penge...
Penge er magt, og magt taler åbenbart højere end skandalerne som hvisker i krogene...
tilføjet af

mælk, det hvide gift

Tak for svarene, jeg har nu stillet "monstret" ud på badeværelset, og så må jeg se hvorvidt jeg kan få den solgt, eller om jeg bliver nødt til bare at afstemple det som fejlkøb, og smide lortet væk.
Men hvis det virkeligt, skulle vise sig(finder man nok ikke ud af foreløbigt), at mælken som bliver aftappet igennem pvc rør, er sundhedsskadelige(hvad der er mange der mener, bl. andet samfundskritikker emil bier, som sagde, at mælk netop imod tidligere troen, giver knogleskørhed, mindre penisser(det mente han altså) og andre skadelige symptoner, så er det den største skandale indenfor fødevareindustrien, nogensinde, og de ansvarlige kan regne med mange sagsanlægninger.
tilføjet af

Som de to links

der er givet af "Sick Of It All!" beskriver er det de tilsætningsstoffer man benytter i PVC. Ofte benytter man disse stoffer phthalater og lignende for at ændre karakteristikken af plasten. Phthalater er en slags blødgører, det får altså dit produkt til at være mere "gummi-agtigt".
Uden disse tilsætningsstoffer er PVC ikke synderligt giftigt. Jo ved afbrænding afgiver de giftige dampe, men det er vel heller ikke ligefrem det man havde tænkt sig at gøre med stolen. Så medmindre stolen ikke består af hårdt plastic, altså hærdet plast uden Phtalater tror jeg der må være noget andet der ligger til grund til din sygdom. Desuden er phthalater kræftfremkaldende. Bør ikke frembringe de symptomer du har beskrevet. Men kan være det har været et flygtigt stof der har været anvendt til behandling af læderet. Mange kemikalier giver disse symptomer når man bliver udsat for en større koncentration af dem enten ved indånding, fysisk indtagelse eller penetrering gennem huden. Mit forslag ville være at lade den stå et ventileret sted nogle dage og se om ikke det løser problemet.
Det er dog ærgerligt at man sælger et produkt, der giver sådanne symptomer for folk.
tilføjet af

jeg lufter den lidt, så må vi se hvad det bevirker.

Ok anonym, du skal have mange tak for dit forsøg på en forklaring, og jeg har da og så stillet stolen ud i badeværelset(det skal siges jeg bor på et kollegium, så pladsen er begrænset), hvor jeg har åbnet vinduet, så det kunne jo være at det hjælper på det, men det er altså en stærk olielignende luft hver gang jeg går der ud.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.