8tilføjet af

Viby J. lejelejligheder - Viby boligforening

Søger efter ny bolig i Viby J.
Den dårlige stand på de lejligheder vi indtil nu har set undrer os, der ser så hærget og slidt og trist ud,
slidte opgange, døre, gulve køkken og bad m.v. - og triste udendørsarealer.
Er der nogen der har kender en god afdeling i Viby Boligforening, hvor der er lidt større lejligheder i nogenlunde stand, med gode udendørsarealer og legepladser til børnene.
tilføjet af

Det kommer i til at fortryde

I Viby har du den famøse Rosenvang og en del andet tilsvarende betonslum.
I får jeres tilværelse forpestet af misbrugere, kriminelle, utilpassede lømler, larmende naboer, knallertbøller, hærværk og den generelle tristhed i områderne.
De områder der oprindeligt var tiltænkt brug som arbejderboliger, er endestation for samfundets udstødte.
Da jeg var færdig med at studere, kunne jeg ikke bo i min studiebolig og derfor tog jeg den første og bedste lejlighed jeg kunne finde. Det var på Trillegårdsvej. Det fortrød jeg da godt nok i den grad. Jeg fik en psykisk syg narkoman som underbo og ellers var der rigtig mange af ovenstående typer.
Jeg flyttede næsten med det samme igen. Hvis man færdes i det hårde miljø er det sikkert et fint sted, men for normalt fungerende mennesker med et job de skal passe er der ikke et sted man kan holde ud at bo.
Der er jo sket det at kommunen har råderet over en bestemt andel af de almenyttige boligforeningers lejligheder. På den måde har det lykkedes dem at få placeret så tilstrækkeligt mange dårligt fungerende borgere i disse områder, at almindelige mennesker mister flytter væk og så har man sat gang i den kedelige spiral der ender med disse frygteligt triste betonslumsområder.
Mit råd er at hvis du vil bo i boligforeningsbyggeri, så undersøg nøje hvad det er for et område du søger. Vent gerne lidt ekstra tid på noget ordentligt. Der findes da heldigvis også mange gode og attraktive boligforeningslejligheder (f.eks. grønnegade).
Ellers privat udlejning, det er sjældent så belastet.
Endelig undersøg om ejerlejlighed er en mulighed. Det er det mest fornuftige i længden. (Du sparer jo på en måde dine afdrag op som øget friværdi, istedet for bare at betale x antal tusinde ned i udlejers kasse måned efter måned.
tilføjet af

Grøfthøjparken

Jeg har boet i Grøfthøjparken i 4 år. Godt nok i ejerlejlighed, men så vidt jeg husker er der også lejeboliger.
Jeg boede der sammen med 2 store børn. Dejligt stort grønt område... udsigt til Brabrandsøen - og jeg synes bestemt ikke det generelle indtryk er slidt.
Der er også både vuggestuer, fritidshjem og børnehave i området, og en udemærket dagligvarebutik. Og bussen ind til Århus er bare 500 m. væk.
Og jo da... Der bor da mennesker der er knap så heldig som mig. Somaliske indvandrere med slør på, Psykisk syge, drankere m.v.
Men ikke en eneste gang er jeg, eller mine børn, blevet generet af dem...
Pøj med at finde en bolig
tilføjet af

Nej i de sydlige bydele tager folk ikke ansvar

og holder tingene pænt som i de nordlige.
tilføjet af

Det passer altså ikke Holger

Jeg har boet i Århus Syd hele mit liv og der hvor vi bor er der pænt rent udenfor og også i opgangen. Lejlighederne er pæne med nyt køkken og bade værelse. Legeplads lige udenfor døren, flinke naboer og mange institutioner tæt på. Der går busser 2 min herfra og der er gode muligheder for at handle ind. Det er et dejligt område vi bor med en god udsigt.
Rosenhøj vil jeg ikke anbefale. Men søg efter de steder i kunne tænke jer og ikke efter dem i ved i ikke vil have alligevel. Der er mange gode områder i Viby J. Måske kunne i tage ud og se nogle at de steder hvor i søger inden i får tilbudt jeres bolig. I må have været uheldig indtil videre, for her hos mig også viby er der pænt rent og godt for børnene.
Håber snart i finder jer den rette der passer til jer.
tilføjet af

Holger folk tager ansvar

Men visse få steder som Roenhøj gør de ikke. Men der er mange dejlige steder i de sydlige dele hvor folk tager ligeså meget ansvar som alle andre steder. Døm ikke de sydlige dele hvis du ikke kender området herude. Det er et dejligt sted gamle mand.
tilføjet af

Og du bor i de nordlige.

Klar!
tilføjet af

Hvilken afdelinger kan anbefales i Viby J.?

Mener, at når man betaler husleje måske 5-6000 kr. hver mdr. skal der også være et OK køkken, bad og gode udendørsarealer.
Det tæller da meget, at hvis der er børn, at der er der en legeplads, der er vedligeholdt, og ikke er ved at gå til.
Også gerne udendørs aktiviteter grill m.v. til voksne og ikke mindst at det alt er pænt og velholdt.
Hvad lejlighederne angår er jeg lidt mere i tvivl, vores er med gammelt komfur, uden emhætte og køleskab det har vi selv købt, mini badeværelse med mug uden mulighed for udsugning, og usle døre og gulve, altså rigtig slidte, og hvis vi flytter bliver det ikke istandsat.
Huslejen er jo nok heller ikke så høj som i en ejerlejlighed?
tilføjet af

Nej det gør jeg ikke.

Har boet vest for byen.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.