9tilføjet af

Partiet Venstre smuldrer

Iflg. Grundloven er den evangelisk-lutherske kirke den danske folkekirke og undestøttes som sådan af staten. En række fremtrædende politikere i Venstre ønsker ikke det kristne livssyn nævnt i det nye partiprogram. Ønsker man at frigøre folkekirken fra staten? Det bliver resultatet. En ny regering vil have en anden opfattelse. Der er nu lagt op til en ny regering - uden partiet Venstre.
tilføjet af

Ud med folkekirken

Jeg vil da håbe at folkekirken bliver frigjort fra staten, så kun de der anvender den selv kan betale til den. Det kunne måske få kirkevæsenet til at vågne lidt op, og gøre (folke)kirkeaktiviteterne mere nutidige, så folk gad at komme der.
tilføjet af

...

Øh forhastede konklusioner???
tilføjet af

Det er frivilligt at betale

til Folkekirken, du kan bare melde dig ud.
tilføjet af

En interessant debat på vej ?

Birthe Rønn Hornbæk mener at vi skal efterleve vores egen kritik af muslimer nemlig at religionen ikke skal bestemme politikken.
Jeg tror nu nok der er lagt op til en del protester og meldinger ud ad linien "jamen det er jo slet ikke det samme" :-)
Jeg har ikke noget problem med, at Venstre nævner "det kristne grundsyn" i sit partiprogram jeg synes nærmest det er at tone rent flag.
Jeg har meget større problem med kristendemokraterne der lægger kristendommen ind i alt politisk virke det er mere hen i retning af islamisternes linie.
Men jeg glæder mig da til at høre Dansk Folkeparti vride sig i forsøget på at forklare, hvorfor det slet ikke kan sammenlignes. Der er jo både "modstandskæmpere" "sorte præster" tidligere pornostjerner og ateister, så lad os se hvordan de takler dette fra toppen af et topstyret parti :-)
tilføjet af

øhmm...

..hvordan hænger påstanden om at "Venstre smuldrer" sammen med at Venstre ikke længere tager udgangspunkt det evangelisk-lutherske budskab?
tilføjet af

Njarh

... Kok, det er nu ikke helt rigtigt idet kirken modtager væsentlig direkte støtte fra staten udover selve kirkeskatten.
1-2-3
tilføjet af

Jeg tror det vil skade samarbejdet

med Dansk Folkeparti og andre kristne vælgere.
tilføjet af

Splittelse?

Der har altid, i alle partier været forskellig opfattelse af om det vil styrke eller svække folkekirken, ved ændring af Grundloven, med hensyn til tilknytning til kirken. Mange mener at med loven, lægger staten en klam hånd over kirken, at kirken bliver friere ved løsrivelsen. Andre mener at det ville blive så dyrt at den brede befolkning ikke havde råd til at være medlem.
Ingen kan med sikkerhed sige hvad der ville ske, men de mest hellige i folkekirken vil løsrives, syntes ikke kirkeministeren skal bestemme over dem.
Dem der ikke vil løsrivelse maler straks fanden på væggen.
Jeg ved ikke hvad der ville være bedst, men jeg syntes at debatten bør tilbage til om kirken skal være fri fra staten, som er den egentlige mening.
tilføjet af

muligvis..

..men det betyder vel ikke at partiet smuldrer? Om regeringsgrundlaget smuldrer er så en anden sag.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.