7tilføjet af

Fondue + dessert

Jeg fylder snart år og skal for første gang invitere familien til middag. Er IKKE nogen kok!
Jeg har planlagt at vi skal have fondue. Nogen gode idéer til mad der kan bruges?
Æggepandekage, grøntsager, kød i stumper... Andre spændende ting?
Hvad drikker man til? Vin? Rød eller hvid?
Og så kommer vi til desserten. Nogen gode forslag?
Håber I har nogle gode idéer;o)
Ha´ en god dag;o)
tilføjet af

Fondue ideér

Hej,
fondue er en god idé at servere, man sidder længe og hygger sig ved bordet, og det kan varieres en hel masse efter smag og behag.
Her lidt inspiration:
Som kød til fondue kan du bruge 2-3 forskellige typer kød, okse, svin og kalkun. Skåret i mindre stykker så de lige kan være på gaflen. Man kan også bruge små coktail pølser og bacon.
Tilbehøret kan også noget der kan gå med i gryden, som cherry tomater og champignoner.
Det øvrige tilbehør kan være osteterninger, minimajs, chips, og en god salat.
Dertil kan du lave nogle forskellige dressinger, eksempelvis cremefraiche med hvidløg og dild, eller med carry.
Det var bare et par forslag, ellers kig på google.
Vinen skal nok være rød eller rose, al efter kødet og smag, prøv at høre vinhandleren de plejer at være gode til at hjælpe.
Desserten? Kan du kaste dig over at lave hjemmelavet is? Ellers køb forskellige smag is, lav små kugler i en pyramide og serveres med små marengs (kan også laves selv).
Jeg har ikke lige opskrifterne ved hånden men dem finder du nemt på google.
Velbekommen
tilføjet af

fondue

Lav selve fonduen af buillon. Kog noget vand, tilsæt pulver/terning og varm op igen. Du skal ikke varme op i selve fonduegryden, men på komfuret, Hæld over i den lile gryde, når de skal på bordet. Brug ikke olie i fonduegryden, det sprøjter og giver en slags pomfrit-stemning
tilføjet af

Hmm...

Ups... Det var selvfølgelig RACLETTE, jeg mente.
Men der kan jeg jo også godt bruge alt det du har nævnt, så mange tak;o)
tilføjet af

Lyder

lækkert, jeg har dog skrevet forkert. Det var raclette, og ikke fondue, jeg mente;o)
tilføjet af

Derfor...

Det var derfor, jeg undrede mig over det der med æggekagen... ;0)
Med raclette har man lidt andre ting at gøre godt med. Udover al jeg skrev før, så kan du lave små hakkebøffer til at lægge på pladen, samt små kalkunschnitzler eller lign. altsammen til at stege øverst på pladen.
Til de små gryder kan du selvføgeligt bruge æggemasse, men det er min erfaring at det tager LANGT tid før æggemassen størkner og bliver til æggekagen.
Jeg bruger i stedet masser af ost, gerne forskellige slags der kan smelte. Hvis du laver skåle med revet ost, så kan man selv vælge smag, f.eks. Emmenthaler, Gouda, m.m.
Man kan også bruge salami eller andet slags pølse til at give smag, herunder også bacon.
Husk! Brug kun træværktøj på pladen og i de små pander, ellers bliver de raclette hurtigt ridset.
God fornøjelse!
tilføjet af

Raclette

Tjahh...man kan jo næsten bruge alt. Vi plejer at lave en ægge-omelet lign. blanding med lidt ost i og evt finthakket rød peber og lignende. I "panderne" kan tomat løg og lign. laves næsten som bruschetta med en skive frisk mozzarella over, og iøvrigt kan meget "grilles" med et drys revet ost over. Og så masser af cocktailpølser med bacon, oksekød kalkun og svinekød skåret ud i flade tern, så de ikke skal have så længe. Forårsløg, grønne asparges i bacon ell. skinke. Løg i i både etc etc. Og så en lækker salat til med noget go dressing og dips ligesom til fonduen...
Go' fornøjelse
tilføjet af

din dessert

en nem dessert kan være råcrem med frugt
nogle piskede æg med sukker som røræg
tilsæt flødeskum så du får en tilpas
konsistens denne "sovs" er til frugterne
konserverede pære ananas eller hvad du syntes
nemt og ikke så dyrt.
her hos os køber vi blot noget is og
har som regel noget flydende sirup
eller jordbærsovs - dessert skal ikke være
så besværligt gæsterne er som regel mætte
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.