9tilføjet af

Ortoreksi: Sygt eller bare sundt??

Hej allesamnen.
Jeg arbejder på et større eksamensprojekt om den "nye" spiseforstyrrelse ortoreksi, der handler om, at overdreven sundhedsfanatisme kan føre til en spiseforstyrrelse, nemli ortoreksi.
For lissom at få det hele lidt mere ind under huden, har jeg lavet et eksperiment, hvor jeg udsætter mig selv for en lettere ekstrem kost i to uger.
Jeg er vildt interesseret i, hvad andre mennesker mener om den her sygdom - og om i overhovedet mener, det er en sygdom???
Tjah, og hvad i mener om mit projekt??????
Men tjek det lige ud på min blog: www.ortoreksi.wordpress.com
Og kom gerne med din uforbeholdne mening om både ortoreksi og projektet i det hele taget!!!
tilføjet af

det er det!

Det er en sygdom selvfølge. Man kan gå sygeligt meget op i sundhed og har faktisk en veninde som gør det og trænger til hjlæp..
tilføjet af

gider du...

ikke beskrive hvad sygdommen mere detaljeret går ud på. jeg er selv anorektiker, men har aldrig hørt om det her.
tilføjet af

har læst lidt om det...

lyder da meget som anoreksi... hvori ligger forskellene
tilføjet af

Kort om ortoreksi

Det er osse en ret ny spiseforstyrrelse, så der er ikke skrevet så meget om det endnu.
Den er lidt anderledes fra andre spiseforstyrrelser, da ortoreksien ikke begynder med at folk vil tabe sig og blive tynde. Ortoreksien begynder mere med et ønske om at være sund, og så tager det bare overhånd på et tidspunkt og bliver til ekstrem sundhedsfanatisme.
Du kan læse lidt mere om det på min blog på: www.ortoreksi.wordpress.com
Hjalp det lidt???
KH Sanne
tilføjet af

Forskellen på ortoreksi og anoreksi

Jeg tror, at forskellen mest ligger i, at ortorektikerne ikke ønsker et vægttab, men blot 300 procent sundhed - men!!! Når de begynder at udelukke fx kulhydrater, fedt, kød osv.....så taber de sig heftigt, så det er helt sikkert, at det minder om anoreksi - ortoreksien har bare en anden indgang til vægttabet
tilføjet af

ja....

jeg kan godt se hvad du mener. Grundlaget er ikke at man syns man er fed. hmmm, ja gu ved hvad det næste er. iøvrigt fint projekt. meget velformuleret og letforståeligt.
tilføjet af

Tak for det:-)

Det er jo dejligt, at du kan bruge det til lidt;-)
tilføjet af

Absolut en sygdom

Ortoreksi er absolut en sygdom, men jeg tror at mange har svært ved at tage den seriøst, fordi der er så meget fokus på hvor vigtig en sund livsstil er. Men Ortoreksi kan jo virkelig være et problem for den der har det, og jeg synes det er vigtigt at "acceptere" at nogen mennesker udvikler et sygeligt forhold til motion og mad, så det bliver taget alvorligt.
Jeg har selv lidt af spiseforstyrrelsen Anoreksi i perioder som ung... når jeg ikke var direkte anorektisk (det kunne stå på i måneder og så forsvinde en tid, for så at vende tilbage med fuld styrke), så levede jeg alligevel et ekstremt liv i forhold til mad og fysisk aktivitet. Idag ville man nok kalde det Ortoreksi, men den defination fandtes ikke dengang og derfor fik det lov at fortsætte, selvom det jo bare var en "afløser" for ano´en.
Jeg håber dæleme at det lykkes at finde en effektiv behandlingsmetode, både for Ortoreksi, men også at man vil øge indsatsen overfor Anoreksi, Bulimi og overspisning. Alle disse forstyrrelser har jo nogenlunde samme årsag, men der er stadig alle mulige myter og misforståelser omkring dem og det er et problem. Der dør jo mennesker (fortrinsvis unge kvinder) hver dag, pga. de her lidelser og det ville jeg ønske at man gjorde mere for at stoppe.
tilføjet af

hej? 8D

hej? 8D...
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.