13tilføjet af

Skal tabe mig. Hvordan?

Hej. Jeg er en dreng på 18. Jeg er oppe på de 95 kg, som jeg synes er ALT for meget, det værste er at jeg hvert år tager ca. 10 kg på🙁Vil gerne ned på de 75-85 kg.
Men jeg har ingen anelse om hvordan jeg skal starte. Jeg er ikke så god til at motionere, da min krop ikke er sund nok. :(
Men har i nogle idéer? Kurer? Opskrifter? Og lign - som i synes jeg skal prøve, til at starte mit vægttab.
En anden ting er at, jeg også bider negle, men er for nyligt stoppet. Men nu vil min mund ALTID have noget i sig (altså noget spiseligt). Det sker at mine fingrer kommer deri, men jeg er bange for at jeg bider neglene af, nu hvor de ellers er begyndt at se så pæne ud.
Så en god opskrift, som man SLET ikke tager på af, ville være godt.
Jeg ved at man ikke får nok proteiner når man er på kur, så jeg har været nede og købe protein pulver, som jeg drikker med mælk. Så jeg får nok mælk og protein om dagen, hvilket jeg selv synes er en fin start. Men nu vil jeg gerne videre, og komme af med de overflødelige kilo.
Jeg har det ikke alt for godt økonomisk, for ellers ville jeg meget gerne tilmelde mig den lokale træningscenter. Men de kræver at man forudbetaler et år, hvor det koster omkring 300 pr. måned.
Jeg holder mig også meget langt fra sukker, chokolade og vingummi.
Jeg drikker også KUN sukkerfrit sodavand, både da jeg bedre kan lide smagen, men også fordi det har et lavt indhold af kulhydrater.
Jeg ved jeg kan fortsætte i en uendelighed, men jeg synes i skal komme med ALT godt i har, til at jeg kan begynde med at tabe mig. :)
tilføjet af

ja du skal

blot lære at skære ned på det du indtager...
Jeg har selv på den måde tabt, 8 kilo på 4måneder, det er måske ikke meget, men det er den rigtige måde at gøre det på*S*
Held og lykke til dig
tilføjet af

Ved du godt...

at hvis du propper dig med proteiner uden at forbrænde al den ekstra energi, så lagrer kroppen det som fedt? Det lyder ikke umiddelbart som den allerbedste måde at tabe sig på!
Motion slipper du simpelthen ikke uden om! Det gælder om at forbrænde mere end du indtager - drop alt om hurtige kure, de holder ikke i længden!
tilføjet af

Ooh holly batmobile!!!

Det er gratis at gå...
Det sunde mad koster ikke meget. Grønsager, frukter, havregrød...
Just do it!
tilføjet af

Dårlig undskyldning

den der med at motionscentret skal forudbetales - du betaler pr.måned, da ikke hele beløbet på en gang!
Meld dig ind med det samme! Eller begynd at gå - det er faktisk en ret sund motionsform!
tilføjet af

nej, det gjorde jeg ikke

hmm, det gjorde jeg så ikke. Så skal jeg vist droppe de proteiner.
Angående motion kan jeg godt se, at det er en umulighed at klare mig uden det.
En af mine venners bror, tabte sig 40 kg på ca. 5 måneder, han tabte ca. 2,5 kg hvert uge. (Han gik fra 120 til 80 kr). Og han gjorde det UDEN at motionere, hvilket jeg personligt synes var meget godt klaret. Så vidt jeg ved, så mistede han INGEN muskelmasser.
tilføjet af

ingen undskyldning

Det er ingen undskyldning. Jeg har været nede hos dem og spørge mig frem, og det kostede omkring 300 kr pr. måned, som skulle forudbetales.
tilføjet af

Det er ikke så svært.

Hejsa
Op med humøret. Det kan godt være, at du vejer for meget lige nu, men det er altså relativt let at gøre noget ved.
Opskriften lyder helt simpelt: spis mindre, og motionerer mere!!! Jeg ved godt, at det virker lettere overlegent at sige sådan, men jeg har selv for nyeligt tabt 6,5 kg på 2 måneder og jeg har ikke taget dem på igen, og det var altså ikke særlig svært.
Et motionscenter er en god ide, men hvis du er lidt usikker omkring din krop og din dårlige form, så vent lidt med det. Prøv istedet noget af det der er gratis. F.eks. løb og lange gåture. På I Forms hjemmeside www.iform.dk kan du finde nogle begynder løbeprogrammer, som du evt kan starte med. Sådan nogen hvor man starter med at gå 5 minutter og løbe 1 minut. Dem har jeg haft stor glæde af.
Med hensyn til maden, så vil jeg give dig ret i at det ind i mellem kan være lidt svært. Vi ved allesammen, at gulerødder er sunde, og chokolade er usundt, men det er svært at få overblikket over hvor man skal starte. Hvis jeg var dig, ville jeg overveje at melde mig ind i Vægtvogterne. Det koster vist omkring 150-200 kr, og det er alle pengene værd. Man behøver ikke at komme til deres ugentlige vejninger, og man behøver ikke at deltage i deres arrangementer. Det de er gode til, er at lære folk hvad de kan spise og hvad de ikke kan spise.
Man kommer til et af deres møder, og der melder man sig ind. Så får man udleveret deres materiale, som er en lille bog, med de mest almindelige fødevare i. Her kan man så se "hvor udsunde" de ting vi putter i munden er. Det er lidt ligesom et kalorie regnskab, men meget nemmere at have med at gøre.
Hvis man følger deres program, vil man tabe sig i gennemsnit 0,5-1 kg om ugen. Dvs. at du kan være nede på din "kampvægt" omkring 1. marts. Det er da OK for 200 kr, syntes du ikke?
Og sund mad er altså ikke nødvendigvis dyrt. Køb ind i netto og fakta, og bliv bedre til at lave mad med de årstider der er i sæson. Tomater er vanvittig dyre at spise sig mæt i her om vinteren, tilgengæld er kartofler, porre, selleri, persillerod, rødbeder og hvidkål ret billigt. Når jeg tænker økonomisk, kan jeg spise mig mæt for omkring 1500 kr i fedtfattig mad om måneden, og tro mig når jeg siger, at jeg spiser godt!!!
Og med hensyn til din dårlige form, så vil du nok se, at når du har tabt nogle kg og er blevet lidt lettere, så er det meget nemmere at begynde på det.
Held og lykke med det.
tilføjet af

Forøvrigt....

Kan du se mere om vægtvogterne på www.weightwatchers.dk
Bl.a. hvor de holder møder og den slags. Og der er altså også mænd til møderne, så du behøver ikke føle dig "ved siden af". ;-)
tilføjet af

kan du jo let sige?

Det kan du jo let sige.
Du kan f.eks. ikke få en typisk ryger til at "bare droppe smøgerne", vel?
tilføjet af

gå/cykle...

Hvorfor tror alle, at motion er noget med at knokle rundt og dyrke sport?
Hvad er der i vejen med at gå en tur i det fri? Eller at cykle til skole/gymnasium/uddannelse, fx? Det er da også motion, og det er nøjagtig lige så sundt - næh sundere - end at mose rundt i et indelukket motionscenter sammen med en masse svedende, ildelugtende mennesker. Lange gåture giver skam også kondi, og det gør cykelture også, også selv om de ikke foregår i racertempo eller i et center.
Kostvanerne er jo bare det sædvanlige: skift ét eller andet med meget energi i ud med noget med mindre energi i, typisk et stykke brød ud med en grøntsag eller et stykke slik ud med en frugt. Keine Hexerei, nur behändigkeit.
mvh.
brainman
tilføjet af

Kuropskrift

Min far har været en stor mand så længe jeg kan huske og er kun blevet større med tiden - indtil i sommers hvor jeg lovede at stå for alle måltider hvis han så bare ville overholde kuren. Han har tabt sig 25 kilo siden september, og han er endnu ikke begyndt at motionere. Det kan nemlig være svært når man er lidt stor.
Opskriften på hans kur er at droppe alle de "hurtige" kulhydrater og så skære lidt ned på fedtet. Det vil først og fremmest sige slut med søde sager, brød, kartofler, pasta og ris. Nu tænker du måske at det lyder mærkeligt at skære så mange umiddelbart sunde madvarer ud af sin kost, men der er faktisk god logik i det. Stivelse (som er hovedbestanddelen af især lyst brød, ris, pasta og kartofler) virker nemlig på kroppen næsten som sukker og spiser man meget af det bliver man let "sukkerafhængig". Så er det man får lyst til alt det usunde.
Min far spiser mest salater og grøntsager og proteiner til hvert måltid. Hvis du så samtidig sørger for at spise fedtfattigt kød som kalkun og fisk (hvilket også kan købes billigt de fleste steder) er du rigtig godt på vej.
I øvrigt er det bedste at spise 5 måltider om dagen, så man aldrig går rundt og er sulten. Så vænner du også din mave til at spise lidt mindre ad gangen, og der er aldrig så langt mellem måltiderne at det ikke er til at holde ud. Hvis du stadig synes at du føler dig sulten hele tiden, så drik en masse vand. Det giver mæthedsfølelse og er sundt for kroppen i det hele taget. En af de gode egenskaber ved en salat- og grøntsagskur er at maden indeholder meget vand.
Til sidst et godt råd: Hvis du vil tabe dig og holde vægten nede er det vigtigt at du ikke går på sultekur. Spis dig mæt, men gør det i sund mad.
tilføjet af

tab dig nu

du kan starte med at spise små portioner og så lidt flere end få og hvis du piller næse stop snot indeholder et godt lag fedt men ellers skal du prøve at spise halvt så meget kød og tilføje en kvart i grønsager og frugt sukkerfrit sodavand feder også lidt skift det ud med vand til frokost spis en rugbrødsmad istedet for noget andet UDEN SMØR og en skive skinke
tilføjet af

LÆS HELE MIN TEKST.- så forstår i det hele !!!!

Ja, jeg lider af bulimi🙁Det har jeg gjort i 5 år nu, kan ikke komme af med det. jeg hevrken arbejder eller går i skole, pga. at jeg er gået psykisk ned. Man begynder at drikke osv. pga. problemer. ligemeget hvad folk råder en til. så er det ens spiseforstyrrelse der har taget over, SELVOM man godt ved at det er forkert!
- Mine forældre, læger osv. siger en ting, men det er svært at komme af med, når jeg først har fået det konstateret af lægen nu. vidste ikke hvad der var i vejen...
Står på venteliste til Psykiatrisk afdeling på Rigshospitalet for unge med bulimi og anoreksi. det hedder bulimi og anoreksi afdelingen. Skal derind mindst 3 gange om ugen.. min læge har sendt akkut brev derind om mig, Men der er venteliste, fordi det er en mege lang proces at få behandlet.. Hos alm. privat psykiater med hensyn til bulimi, der skulle jeg ha ventet i mindst et år. og måske halvandet år..
Har været på Thema power ( ulovlige piller i Dk. ) - med efedrin. jeg bleeev sindsyg i hovedet og voldig... men jeg har i forvejen depressioner pga. bulimien.. Ødelægger hele familien, det her..
- Jeg skal op og ha afføringsmiddel imorgen tidlig. BASTA !
PS. en bulimikers liv er SÅ SÅ SÅ ødelæggende og hårdt. vi tænker 100000.0000000 tanker om dagen, kan ikke sove om natten, vi isolerer os 100 %.. gemmer os fra andre af flovhed pga. vores vægt. har gemt mig fra mine venner i 3 år nu. har ikk ser barndoms venner i flere år. finder hele tiden på undskyldninger... Vi har alle sammen ( bulimikere STORE smerter i maven, m.m ) - LIGEMEGET om de så tager aff. middel eller ej. så har vi voldsomme smerter. det ligger til lidelsen..
Har ikke sovet i 3 døgn nu. jo i kun 4 timer... 4 timer på 3 dage!
Jeg vil sove nu, så jeg kan komme op og købte min afføringsmiddel imorgen!
HUSK .. Bulimi kan vendes over og blive til anoreksi.. og anoreksi kan hurtigt vendes over og blive til bulimi istedet..
-
DET JEG EGENTLIG VIL SIGE ER... - Tænk ikke for meget på at tabe jer.. for det ender emd at fra dag til dag så tager jeres hjerne styringen og i får hermed bulimi.. Min hjerne sendte sultsignaler.. nu har jeg en uimodståelig træng til mad og jeg har SÅ store psykiske problemer, at i ikke ønsker at vide hvad jeg tænker på og bare havd jeg i det hele taget er igennem!
PS.. forandring kommer ikke indefra i dette tilfælde.. vi er ligesom børn, som har brug for hjælp... ( vi er styret af sygdommen. ) S^ÅÅÅÅÅÅ.. PAS PÅ JER SELV ! Virkelig....
ELSK jer selv.. jeres liv er let i forhold til andres... Jeg græder HVER dag. det har jeg gjort de sidste mange år.. Er KONSTAN ked . ømsker at dø !
Så ELSK nu jer selv.. plzzzzz... værdsæt det i har...... !
Mvh. bulimikeren <3
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.