0tilføjet af

oplysning, om menneskelige Problemer

Jeg har i en del år været inde for behandlings systemet, og mange resurer går til at oplyse om Psykisk sygedomme. Og efter uddanelse og kurser for ansatte inde for behandlings systemet.
Jeg er selvfølglig klar over at man skal have en basis viden som ansat inde for systemet.
Men jeg er af den opfattelse at systemer bygger jo også mure op imellem mennesker, og er nødvendigvis ikke med til fremme et mere ligeværdigt samfund.
Jeg kommer fra Vejle hvor man har et centre til oplysning om psykisk sygdom. Og som jeg ser problemet er at eksperterne kommer til fylde for meget. Og man ikke lære at tro på sig selv og sine medmennesker. Alle mennesker har problemer i deres liv. Men hos nogle af os kommer de til at fylde for meget. Så vores liv går i stå. Men som jeg ser problemet er at helle tiden at have sin opmærksomhed rette mod sin psykiske tilstand bliver man låst fast i sin lidelse. Frem for at man skaber andre rammer for menneskelig forandring.
Jeg tror det vil hjælpe mange, hvis man høre om deres drømme og visioner forstillinger om tilværelsen. Og måske begyndte at snakke lidt mere om dem, og mulighederne for at føre dem ud i livet. Da det er vores drømme og håb vi skal leve på, at de så nogle gange kan være lidt urealistisk, men så må man lære at finde en vis realisme.
Så jeg mener der brug for andre faggrupper, der mere høre på mennesker, og som er stand til høre sig ind til hvad folk ønsker sig/ og arbejde på at føre dem ud i livet. Da jeg tror ikke det sundt at mennesket bliver låst fast i sin psykisk lidelse.Da det vores drømme/håb vi må bygge livet på, selvom sygdommen måske er en realitet
jeg vil være glad for noget respons. M.V.H. Claes
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.