21tilføjet af

risret søges

Er der nogle der ligger inde med en god opskrift på en risret? Med fx ris, gurkemeje, ærter etc.? Må gerne være en man kan spise både med og uden kød!
Håber at nogle kan hjælpe!
tilføjet af

Det er så let

Du går bare i gang. Tænker over hvad du har i huset eller hvad du har lyst til skal i din risret, og så går du i gang.
Løg/hvidløg o.lign. svitses sammen med krydderier (karry er altid en god ting i forbindelse med risretter, og det gør en STOR forskel at det ikke er en supermarkeds-pap-karry, men en der smager af noget)
Så tilsætter du evt. råt kød, svitser til det har fået nok. Hvis det er restekød, der er tilberedt, skal det nok ikke have ret mange øjeblikke.
Så tilsætter du ris (for afveksling brug forskellige slags ris, det giver vidt forskellige resultater om det er alm. parboiled, jasmin eller basmati eller hvad nu) og vand og skruer ned og lader det simre/dampe i et kvarters tid, tilsætter grønsager (hvis de er frosne skal du nok gøre det lidt før), giver det 5 minutter til og så er der serveret.
Nem og opvaskbesparende alt-i-en-gryde mad!!!
Velbekomme!
tilføjet af

Nu....

... spørger jeg nok lidt dumt, men skal man ikke koge risene først, og derefter hælde dem på panden?
tilføjet af

nemlig

Det er da ikke et dumt spørgsmål.
Jeg koger altid risene INDEN... de steges..
tilføjet af

nemlig nu

kom bare risene i og lad retten koge så længe risene skal koges, det står på pakken. Det giver nemlig SMAG til risene !!
tilføjet af

Ris med rejer og grønt

Prøv denne http://medlem.jubii.dk/loejsermand/ Ris med rejer og grønt. Den spiser jeg jævnligt, nogle gange alene, andre gange til forårsruller eller kød
Velbekomme
GL
tilføjet af

Hovedpine

Du skal bare vær varsom med hvis pande, du hælder de varme ris på *GG*
Men at stege kogte ris er almindeligt f.eks. i wokretter.
MVH
GL
tilføjet af

Risret der er nem, billig og hurtig - ca. 15-20 minutter (til 2 personer)

1 kogepose ris eller andre ris hvis man ønsker det
2 spiseskefulde olie (raps eller lignende)

2 teskefuld karry
200 gr rejer eller krabber (f.eks. fra Netto eller Aldi til ca. 15 kr.)
1/2 dl vand
1 flutes eller et par styker godt grovbrød
Eventuelt lidt dybfrostne ærter, lidt grønne krydderurter eller tomatbåde til pynt.
1 fad der kan tåle at komme i ovnen.

Kog risene som der står på pakken. De kan koges flere timer før du skal bruge dem - eller dagen før.
Tænd ovnen på 200 grader. Olie og karry står ca. 3-5 minutter i ovnen, så det bruser lidt. Tag fadet ud, kom ris, vand og rejer (eller krabber) på fadet og rør rundt i det. Sæt atter fadet i ovnen ca. 10 minutter, til det er godt varmt.
De sidste 5 minutter kan man have flute eller brød i ovnen osse.
Pyntes.
Go' appetit fra Dima
tilføjet af

uhm...

Prøv at koge nogle ris.. det er ligegyldigt om det er løse ris eller koge-pose.. steg fiskepinde eller fiskefiletter, kom karry og gurkemaje eller en af delene på panden ( hvor du allerede har stegt fisk på), kom risene på panden, skær fiskene ud i tern/stykker steg dem med, husk at vend risene jævnligt, så de ikke brænder på, tilsæt rejer, ærter, gulerødder(revet) stegt æg og/andet i sidte øjeblik, så det ikke bliver steg for meget... smager dejligt, og er billigt.. sæt karry på bordet, så du/i selv kan smage retten til. God fornøjelse.
tilføjet af

Kyllingrisotto

Det smager godt!
tilføjet af

Fed hjemmeside

Lav noget mere af den slags det er et kanon hjemmeside med både humor og alvor
tilføjet af

En god ret!!!

Du skulle lave cococurry Peppers. En ret fra baltistan (Pakistan). Det er så simpelt! Lav nogle ris og lav så retten. Det er en vegetar-ret, men du kan sagtens stege noget kylling først, hvilket ikke gør retten ringere.
Men drys 1 spsk. salt på aubergine, hvilken du har skåret i tern. Den skal så stå i en halv time. Derefter skal den afvandes.
Så skal du bruge et stort løg, 3 fed hvidløg, 1 tsk. ingefær, en god karry. Det skal altsammen steges ved medium varme.
Derefter kommer du aubergineternene i. Så tager du en gul, en, grøn og en rød peber, som du også har skåret i strimler eller tern, og du steger fortsat.
Derefter tilsætter du 2 tsk. mynte og en dåse kokosmælk. Retten tager ikke mere end en 20-30 minutter at lave, og det smager herligt.
tilføjet af

En anden klassiker!!!

Et anden nem ret er "kokoskylling fra Malaysia", hvis du altså absolut vil have spidskommen i retten. Jeg elsker selv spidskommen, så her er retten:
Skær en 1,5 kylling (eller billig posekylling) ud i 8-10 stykker. Svits 2 løg i skiver, 3 fed hvidløg, 2 friske hvidløg (eller pulver, 1,25 dl kokosmel samt 2 tsk. gurkemeje.
Derefter tilsætter du 2 tsk. koriander, 3-4 tsk. spidskommen, nogle karryblade ( 8-10 som skal fiskes op når retten er klar - men ikke nødvendigt), en dåse kokosmælk. Så skal det bare røres sammen og stå en 45 minutters penge. Eller til når kødet er mørt.
Det er en klassiker, der ikke er for svær at lave. Kan serveres til ris og nudler.

Det
tilføjet af

Biriyani

Eller lav du bare en god biriyani... Altså klassiske stegte ris på indisk manér. Det betyder altså med karry, spidskommen og korma... Det er for simpelt og du kan komme alt i...
Altså kylling, ærter og hvad du nu har lyst til.
tilføjet af

Ja er

en rigtig FED side.
Den er lige som personen bag. Fyldt med humor mm.

Knuus Nete :-)))
tilføjet af

Tandori - Super nem m/u kød

4/5 pers.
Køb en pakke tandori kryderi
750 g (en pose) Grønsager i efter egen smag (WOK er God)
500/600g kylling i tern/strimler (kan laves med al lysst kød)
½ creme fraise
1. Start risene i en gryde for sig.
2. Steg kyllingen i wok, lad den blive i wook'en, tilsæt kryderi og grønsager. og lad koge lidt videre (kom evt 1 dl. vand så det ikke brænder på.
3. kom creme fraise i (efter smag).
Så har du Ris, Grønsager og Fedtfattigt kød og sovs. Creme frasien kan være fedt fattig men bliver sovsen for tyd kan den jævnes med majsstivelse
tilføjet af

Dejlig mad

Herlig sjov hjemmeside. Både humor og gode opskrifter
Jeg har lige prøvet risretten. Den er rigtig god
Må vi få noget mere af den slags
tilføjet af

1000 opskrifter på nettet

På ris og carry retter...men hvorfor spiser du den slags mad...? har du ikke set hvor gule kineserne bliver af det...?
tilføjet af

God Billig

Jeg bruger meget at købe wok grøntsagsblanding og selv blander med ris og steger på panden i jomfru oliven olie der fås billigt i netto og med det krydderi man nu har lyst til skal det være lækkert kan kyllingbryst i tern holde til minimum 2 middage for en pakke det andet giver en stor portion god til fryser.
tilføjet af

øhh

lyder ikke vildt nemt men selvfølgelig i forhold til oksesteg eller kamsteg er det vel nemt meeen
tilføjet af

Kinesisk inspireret

Ris kyllinge bryst og grøntsager minimajs og kinesisk sursød sovs på glas smager rigtig godt jeg kødet bare i tern så bliver der mest ud af det
tilføjet af

Mad til 7 dage for 38 kr.

Hej købte 4 kotteletter marineret til 26 kr. i føtex 2 pakkerris til 20kr. og en pose blandet grøntsager til en 10er i netto kogte risene og smed grøntsagerne i og derefter kødet og smed i og blandede og i fryseren i fryseposer så er det klar til at tage op og tilsætte rosiner, krydderier, hvidløg og hvad man ellers har lyst til at pifte det op med og smide på panden. Jeg skar kun den ene kottelet i tern og kogte af hensyn til prisen derfor kun 38kr. for mad til 7 dage.
Steg i extra jomfru oliven olie ikke det billigste men noget der smager af noget (koldtpresset) koster ca. en 50er men så er der også til lang tid.
Bon appetit
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.