2tilføjet af

OP AF STOLEN!

vi lukker os efterhånden så meget inde her i danmark at vi er blinde for problemer i andre lande. de flygtninge vi hvert år modtager skyldes netop vores egen nationalistiske, småborgerlige holdning.
hvis vi virkelig vil gøre noget ved "flygtningeproblemet", må vi være forebyggende - som fx i Irak og Afghanistan, ved at fjerne et undertrykkende regime. og mht. alt det fjernsyn vi ser om civile der bliver dræbt ved angreb: CIVILE TAB I EN KRIG ER UUNDGÅELIGT! det er nødvendigt og det er også det værd.
torturen, derimod, er uacceptabel, det var en af grundende (uofficiel, ganske vist) til Saddam måtte fjernes og det bør bestemt ikke anvendes af militære styrker der skal forestille at repræsentere et frit og demokratisk land.
mange er også trætte af at USA leger verdens "politibetjent". men det er jo fordi vi her i Europa sidder bag fjernsynet og ikke laver andet end at SE på de grusomheder der finder sted rundt omkring i verden. OP AF STOLEN! SÅ GØR DOG NOGET! hvis vi vil have indflydelse må vi også deltage!!!!!
tilføjet af

Krig som forbyggelse

Til Manden
Jeg er ikke pacifist, når jeg er imod krigen Irak, så skyldes det at man har jo ikke demokrati i nogle af de andre omkring liggende lande. Jordan er vel det eneste land der har et styre der minder om demokrati mellem østen. Jeg tror ikke man kan, løser alle problemer i denne verden ved hjælp af magt.
Hvis man vil løse problemer i mellemøsten, forudsætter det at man løser konflikten mellem Israel/Palæstina. Da i den Arabiske verden tilhøre landet palæstinenserne, og vi i vesten vil blive set som nogle der støtter en besættelse. Den eneste vej jeg kan se er man kommer til forhandlings bordret.
Men et en anden årsag er alle de penge vi bruger på at føre krige, som kunne være brugt meget mere positivt i andre lande med fattidoms problemer.Jeg synes også du må stille dig selv det spørgsmål har man skabt fred i Afghanistan nej det har man ikke, og der er heller ikke kommet det i Irak endnu, om det kommer forløblig kan vi kun håbe. Men skal vi løse problemer i denne verden kræver det at vi kommer op af stollen, der har du ret.
M.V.H. Claes
tilføjet af

fred?

jeg er udemærket godt klar over at israel><palæstina-konflikten er en af hovedårsagerne til de mange problemer mellem vesten og muslimer (jvf. et af mine indlæg under "udenrigspolitik"). men som jeg før har skrevet er den konflikt næsten uløselig. den eneste ultimative løsning ville være at smide en atombombe over jerusalem og samtlige muslimske, kristne og jødiske helligdomme i israel - så var der ikke mere at slås om. men det er jo selvsagt tåbeligt.
jeg har ikke sagt at der er blevet skabt fred af at føre krig mod undertrykkende regimer MEN man får muligheden for at forbedre befolkningernes levevilkår og dermed få standset flygtningestrømmen til de vestlige lande. det er noget der tager meget lang tid og det skal støttes.. jeg tror ikke på at flygtninge-hjælp på nogen måde forbedrer en befolknings levevilkår idet et undertrykkende regime vil beholde hjælpen for sig selv (se blot på nogle af landene i Afrika) og fjerne en diktator vha. afpresning og internationale sanktioner virker åbenbart heller ikke (tværtimod). så hvad skal vi så gøre istedet?
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.