15tilføjet af

Julemad

Hej alle
Jeg ved godt at det er tidligt, men bedre nu end aldrig? 🙂
Men vi ved alle at julen snart kommer, og vi bliver nødt til at være på forkant, så det ikke bliver en jul med stress.
Så skriv alle jeres bedste juleopskrifter ind her. Alt lige fra konfekt, til gås fyldt med sveskemos, what ever. Gerne både til hele december, og til selve juleaften 🙂
Så vi alle kan få en god jul, med meget god mad.
Jeg ønsker jer en god jul, og håber på stor opbakning.
tilføjet af

Fisk

Hejsa
Gid jeg skulle have gås med sveske og æblefyld. Men jeg skal holde jul sammen med min ekskone og vores datter. Og det er i Japan. Da det kommer til at foregå i et lille fiskerleje på den sydligste af de japanske øer, så bliver det næppe gås og ris a lamande.
Men jeg håber du får en mssse gode input :-)
Mvh Ari
tilføjet af

julemad

Tre ristede med sovs og kage
tilføjet af

Gider ikke skrive opskrift

Hvis ikke jeg får andesteg med hvide og brune kartofler, sovs og rødkål , så er det ikke jul.
Ikke berberiand, det har intet med god gammeldags andesteg at gøre.
Jeg gider ikke skrive opskriften, den kan man læse sig til alle steder.
tilføjet af

ajj

jul i Japan... det lyder spændende...hvad spiser man mon af mad juleaften derovre... hvad er deres traditioner-HOV holder de i det hele taget jul?
Håber du gider skrive tilbage, synes det er et spændende emne..
Hilsen Christina
tilføjet af

Sv: jul i Japan

Hejsa Christina
Jeg har lært at jeg ikke må bøje sandheden, så derfor vil jeg ikke love at jeg fatter mig i korthed ;-)
Jul i Japan, kunne egentlig skrives meget kort, da de ikke i den forstand har jul. Mere end 80% af japanerne har "shinto" troen. Under 1% er kristne. Og da det jo er os kristne der har ophavsretten på julen, selvom den er en hedensk solhvervsfest, så har japanerne ikke det samme forhold til julen.
De er dog under stærk indflydelse af Vesten. Især de unge. Det har fået nogle til at se julen lidt som vi ser Valentines, som vi jo også har overtaget af amerikanerne. Sådan som jeg har forstået det, så inviterer man familien ud på restaurant hvor man så hygger sig. De bruger julen til at fejre dem de holder af. Gaver er der ikke så meget af, ikke i de traditionelle familier.
Der hvor min ekskone kommer fra, er helt nede sydpå. Der har de subtropisk klima, så der er palmer og naturen raser uhæmmet. Der er meget varmt, og julen er ikke det første der falder dig ind når du sidder og sveder tran den 24. december?
Første gang jeg var der, oplevede vi endda en lille tyfon. Og jeg må indrømme, i det trygge rum vi sad, at jeg kom til at tænke på en "Karate Kid" film. Ved ikke om det var nr 6 eller nr 16, men træerne lå vandrette og det lille fiskerleje blev lettere oversvømmet. Det er jo ikke for ingenting man har givet et vejrfænomen et japansk navn. Nemlig Tsu nami. Havn bølge.
Men, ja nu lykkedes det mig at finde et til flere sidespor. Men jeg tror at den vil stå på fisk i julen. Det er dog lykkedes mig at give min ekskone og vores lille datter, smag på den vestlige form for jul. Og hendes familie holdt, og holder nok af mig - stadigvæk - til at de vil gøre lidt ekstra ud af det. Jeg har også lovet at tage nogle ting med som kan gøre julen lidt vestlig for dem. Aiko var specielt glad for den tyske specialitet "Stollen". Kløben, som det hedder på disse grader.
Men Christina, jeg lover dig at jeg vil tænke på danskerne som vil sidde og smovse sig i gås, kartofler og en MAJET fed brun sovs. Og rødkål!! Og ja, jeg vil nok også tænke på at I sidder og åbner gaver. På den anden side, så ved jeg ikke om dette bliver sidste gang jeg skal fejre julen i Japan.
Mvh Ari
tilføjet af

Ris og fisk

En hel tube Wasabi til hver mand i dagens anledning.
Og der er ikke et øje tørt 😃
tilføjet af

ajjj du er for tideligt ude

- 1. december, så er jeg med, men indtil da, er andespekulationer koncentreret om Mortens Aften. De tre ænder er bestilt, og julegåsen bliver bestilt 1. november - slut.
tilføjet af

Overhovedet ikke

Jeg er da overhovedet ikke tidligt ude, men hvis man skal have en masse nyt spændende retter igennem julemåndenen, eller man måske har en opskrift på en god saftig and osv. Men jeg synes at i skal skrive dem ind, hvis i har nogen, for det ville være for fedt. For jeg synes man mangler nogle ideér.
tilføjet af

TRE?

Hille den da. Kan I sætte TRE rappere til livs Mortensaften? Det er altså tilladt at spise kartofler til..osv.
Grovædning er et lidt strengt ord at bruge, men det snuser altså lidt af frå(d)s?
Velbekomme
MM
tilføjet af

Meget spændende

Fisk? Juleaften? Okay, når man så har læst at de har subtropisk klima der hvor familien bor, så er det nok svært at forestille sig en tung gåsesteg, kartofler og rødkål. Der er jo en grund til at folk tilpasser sig efter forholdene. Tror at en eskimo ville fravælge en is, hvor en Australier ville sige mange tak.
Hvorom alting er, så ønsker jeg dig og dine juleværter alt godt. Du skriver så varmt om dem at det altså giver et lille stik i hjertet at vide at I er gået fra hinanden.
Vh MM
tilføjet af

jeg synes

at I allesammen skal spise flæskesteg og ingen ænder
tilføjet af

okay - det kan jeg godt forstå

Det gør vi så .
tilføjet af

Ved du, hvormange de bliver?

Hvis de er to, kalder jeg det også overdrevent, men det kan vel være de er 12😮
tilføjet af

hæhæ

grinte nu lige lidt af din første linie...
Bortset fra det så takker jeg mange gange for din dejlige historie som var rigtig spændende at læse.
Jeg er nu ikke selv så meget for julemaden... såå var jeg i japan.. spiste jeg da gerne sushi eller noget andet juleaften. Bare gaverne og hyggen er der
tilføjet af

Jul uden stress

Nu er det med en stresset jul jo helt op til den enkelte. Den bliver så stresset som man selv gør den til. Hvad med at slække kravene/forventningerne lidt. Bag selv 1-2 forskellige slags kager og køb resten osv. Mht julemad så kan jeg kun anbefale at grille anden/ænderne juleaften. Jeg har selv gjort det de sidste 3 år og kødet bliver altså meget mere lækkert og saftigt.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.