4tilføjet af

Ombygning af gammel stald.

Er der nogen, som ved hvor meget det ca. koster at ombygge omkring 120 kvm. staldbygning med tremmegulve til opvarmet gildesal med et toilet?
Jeg vil også være meget taknemmelig hvis I har lyst til at dele jeres erfaring omkring hele processen, selve opbrækningen af gulvet m.m. :)
tilføjet af

laver der selv

det er en stor udgift man skal vide meget.skal du selv gøre det . det komme også meget på vad du ville have . ville du have gulv varem eller en oven elle elvarme der er meget der skal tage højde for .så det kan man ikke bare sige .det komman også and på hvor mange penge du ville bruge og vad du ville have .jeg ville sige en pris på ca 200000 - 600000 kr og der er hvis du laver det hele selv med venlig hilsen slim
tilføjet af

Mange tak

Det kommer nok til at blive sådan, at vi laver så meget som muligt selv, men får fagfolk ind til specialopgaverne som foreksempel at lægge varme ind (jeg regner med gulvvarme) og tilslutte vand/toilet/afløb.
Jeg kan desværre ikke være mere specifik, da jeg først er ved at kigge på ejendomme og prøver at regne lidt på om det bedst kan betale sig at købe ejendom med eksisterende ombygninger eller om det er billigere selv at gøre det.
tilføjet af

Byggeri

Først og fremmest skal du gøre op med dig selv hvor meget I selv kan finde ud af at lave. Det er et meget stort arbejde at begynde på og man kan risikere at løbe sur i arbejdet. Der går ofte meget længere tid end man regner med (i hvert fald for mig, og det ender ofte med at blive dyrere end beregnet)
Nu når vi snakker om pris og om at enten købe en hus der er færdigt eller selv bygge om, skal du også tænke på at køber du et hus der er færdigbygget er det godt nok dyrere, men til gengæld betaler du det over et realkreditlån, som er til en billig rente. Hvis I selv skal hen og bygge om for flere hundrede tusinde og ikke står med kontanter, kan et forbrugslån eller byggelån hurtigt blive en dyr fornøjelse.
Hvis du selv vil i gang er der mange ting at tage hensyn til. Er ikke på nogen måde byggesagkyndig, men ting som kloakering og strøm skal du have håndværkere til at lave og hvis der står stolper til understøtning af taget, som skal flyttes er det heller ikke en opgave jeg selv ville gå i gang med. Og det koster alt sammen..
Selve opbrækningen af gulvet er egentlig ganske simpel, men et meget hårdt arbejde. Du skal have fat i en lufthammer(elhammer) for at brække gulvet op og leje en container til at køre det væk. Man skal passe meget på når man nærmer sig ydervæggene da man fjerner en del af understøttelsen til murværket.
Alt hvad der har med isolering og opsætning af gipsvægge kan man selv stå for, men det kræver at man sætter sig grundigt ind i lovgivningen og ikke mindst vil lægge det store arbejde i det..
Så umiddelbart ville jeg nok vælge noget der er lavet færdigt i forvejen, så kan I altid selv rette de detaljer I ikke bryder jer om og på den måde sætte jeres eget præg på huset.
Nu blev det til en længere forklaring herfra, men jeg håber du kan bruge lidt af det.
Held og lykke med det hele..
Mvh. Lars

Er der nogen, som ved hvor meget det ca. koster at ombygge omkring 120 kvm. staldbygning med tremmegulve til opvarmet gildesal med et toilet?
Jeg vil også være meget taknemmelig hvis I har lyst til at dele jeres erfaring omkring hele processen, selve opbrækningen af gulvet m.m. :)
tilføjet af

Tak!

Mange tak for det uddybende svar!
Med det du skriver, så ender det nok med at vi køber noget færdigt, da det er vigtig, at vi kan tage stalden i brug hurtigt. Det virker heller ikke som om der er så mange penge at spare ved at gøre det selv.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.