10tilføjet af

Nogen som kan hjælpe mig med et problem

Jeg har fået bygget et nyt hus af årgang 2008. Der er forinden indhente tilbud fra forskellig håndværker. Der i blandt mure og tømmer. Og det er stort set også forløbet tilfredsstillende .De er begge medlem at byg garanti ordning . Ifølge reklamer på deres biler.
Muren har givet tilbud på murearbejde. Inklusiv tagbeklædning ( teglsten ) Og tømmerne har givet tilbud på døre, vinduer og rejsning af spær, under tag udhæng tagrender mm.
Da muren var færdig kom tømmerne og rejste spær. udhæng og under tag og hvad der tilhører. Da han havde gjort sit arbejde færdig kom muren igen for at lægge tagsten på de færdig spær. Efter endt arbejde, så siger jeg til muren. Hvad med de her udluftningshætter til køkken og bad, skal de ikke også monteres. Så for jeg at vide at det er tømreren arbejde. Fordi der skal skæres hul i undertaget. Jeg henvender mig nu til tømreren som siger, ja jeg skal nok få det ordene. Og dagen efter kommer så to mand med stillads og det hele og de her ovennævnte tag hætter bliver nu monteret. Men nu sender han en regning på kr. 4000, som jeg protester i mod, men får så at vide at den skal jeg sende til muren for det er hans arbejde. Muren vil ikke betale, for han siger igen at det er tømrerens arbejde.
Og der står jeg nu. Hvem skal betale Jeg har fra de to håndværke fået et komplet tilbud på et hel og lukket hus. Et hus som kan godkendes at de respektive myndigheder. Og uden udluftning går det ikke. De har givet et tilbud på en færdig pakkeløsning ( El vand varme ikke medregnet )
Jeg kunne nu godt tænke mig at spørger. Hvem skal lave hvad, hvor og hvem skal have det med i deres tilbud Det kan ikke passe at man for et komplet tilbud, så har man glemt de små detaljer.
Hilsen
Hans Ingvorsen
tilføjet af

svar

Du skal ringe til byggeriets ankenævn. Eventuelt se forbrugerklagenævnets hjemmeside efter telefonnummer. Der kan du få klar besked.
Du skal gennemgå materialeplanen. Hvis ikke der står noget specifikt, så har du et problem.
Umiddelbart er det tømrens opgave, at føre udluftningen op, men det er taglæggerens opgave, at sætte hætten på.
tilføjet af

tilføjer

Du skal være himmelråbende glad for, hvis det er og bliver dit eneste problem.
Prøv at kigge på www.trivselhuset.dk
tilføjet af

igen

Jeg har lige selv prøvet at komme ind på siden. Det ser ud som om der er problemer. Prøv eventuelt igen senere, hvis ikke du kommer igennem.
tilføjet af

Hovedentreprise?

Er det sådan at den ene af dem står for entreprisen?
Jeg mener, hvem har du tegnet aftalen med - måske er tømreren hovedentreprenøren som så aflønner murermesteren i regning... (eller omvendt)
Den der er tegnet entrepriseaftale med (underskrift) hæfter for aftalen.
Uanset de tvister der måtte opstå - håndværksgrupperne imellem - skal du have bygget dit som aftalt - fint nok at du som kunde gør opmærksom på de manglende hætter, men dette burde ikke være nødvendigt - måske er det en forglemmelse fra håndværkernes side, det kan ske, men de hætter skal bare monteres -
hvem der gør hvad må de selv finde ud af - men et er sikkert - det er ikke noget som kan kaldes ekstra-arbejde - dit toiletrum og køkken skal naturligvis udluftes over tag gennem de nødvendige hætter og inddækninger.

Du skal ikke gå ind i de store diskussioner med gutterne - blot lad dem vide, at finder de ikke selv en løsning på deres indbyrdes tvist, går du videre med sagen i:
http://www.danskbyggeri.dk/C1256F1F0033E322/C7AD4F92AB2B07BCC1256C290035C13A/3CB1790968C9A9D2C1256F1F00462EC9
Jeg håber det bedste for dit fortsatte projekt..😉

Vh
tilføjet af

nu lykkedes det

Nu lykkedes det at komme ind på siden. Der kan du læse lidt om alle de besværligheder, der kan blive med håndværkere. Pris dig lykkelig, hvis du kan nøjes med den lille ting.
tilføjet af

Tilbud

I har med helt og aldeles sikkerhed ikke fået tilbud fra tømmer, men måske nok fra tømreren. Det første, tømmer, er et stykke træ, det andet, tømrer, er den person/håndværker der laver tømrerarbejdet.
tilføjet af

Jeg laver tømmerarbejde

de gange jeg lægger de store stykker tømmer op... også selvom jeg er en ganske almindelig tømrer. Jeg arbejder MED træ og ikke med personer.
tilføjet af

ja du gør

Du er tømrer og laver tømmerarbejde, du er ikke tømmer som han skrev.
tilføjet af

Men...

Du laver jo også tømrerarbejde idet du laver arbejde som en tømrer. Begge dele kan bruges her, Men du kan ikke kalde håndværkeren "Tømrer" for "Tømmer" som spørgeren gjorde.
tilføjet af

Hvem er så muren ?

Muren er en del af et hus, mens mureren er ham, der murer den op.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.