5tilføjet af

New Zealand - Ringenes Herre

Jeg har længe ønsket at komme til New Zealand, og med LOTH filmene er det nu umuligt at blive hjemme :-)
Er der nogen der ved hvor man bedst kommer til at opleve den "rigtige stemning" dernede? Og hvad der ellers er at opleve dernede. Alle gode råd fra andre rejsende modtages med glæde
På forhånd tak
tilføjet af

Hei.

Personlig vet jeg lite om N.Z men ville bare tipse om at om du vil dit p.g.a naturen så kan du like gjerne dra til Norge. Er selv fra det norske vestlandet og naturen er prikk lik den som er på n.z.
tilføjet af

Vedr. New Zealand

Hej Karsten.
Først vil jeg sige at svaret fra Nordmann ikke er helt korrekt. Jeg har rejst over hele New Zealand gennem 3 måneder. Jeg kørte alene på motorcykel og senere i bil 11.700 km. igennem landet, fra nord til syd på østkysten og tilbage igen op af vestkysten. Og dette på både Nordøen og Sydøen. New Zealand er lige så forskellig i klima og natur fra nord til syd som fra nordnorge til det sydlige Italien.
Men, hvis du vil se flot natur dernede er der et par gode steder. De flotteste steder dernede er ude i nationalparkerne Fjordland, westland samt Kahurangi alle på sydøen. Oppe på nordøen er der Tongariro og Whanganuinationalpark samt Northland Nationalpark helt i nord.Ud over parkerne er der også flot i Queenstown, Kaikoura, Milford sound, køreturen gennem Haast Pass op af vestkysten alle disse på sydøen. På nordøen er der Taupo ved Lake Taupo, Pahia ved Bay of Ilands, Cape Reinga osv. Men med køreturen langs kysterne og ind gennem landet ændres naturen hele tiden. Storbyerne er også et besøg værd. Auckland i nord, den største af byerne, en pulserende og charmerende storby.
Hovedstaden Wellington i syd ved Marlboro sounds. De to eneste egentlige storbyer denede.
New Zealand kan byde på alt, og jeg mener ALT.
Du kan vandre i nationalparker på sydøen, dykke de flotteste steder ved Bay of Ilands samt Poor Night Ilands på Nordøen, prøve de vildeste ting i Queenstown som bungy, riverrafting i speedbåd samt Fly By Wire. Du kan sejle gennem vandfald i Milford Sound, se hvaler og albatrosser i Kaikoura, pingviner ved Dunedin, du kan se flot natur, se storbyer, huler i wanganui osv. osv.
Men det er helt op til dig og selvfølgelig ens pengepung. Men kan leje en billig bil og selv komme omkring, og deres vejsystem er velfungerende, eller man kan køre fra sted til sted i bus med Kiwibusserne, det dækker hele landet og er kun til for rejsende turister.
En ting kan jeg sige med sikkerhed, New Zealand er et besøg værd. Folk dernede er utroligt flinke og varme, og sikkerheden er ikke et spørgsmål. Læs nogle bøger om landet før afrejse, tjek nettet som www.newzealand.dk osv.
For der er meget forskel fra nord til syd på New Zealand.
Håber dette inspirerer til din tur, en ting er siikert, jeg skal engang tilbage igen.
MVH.Michael


tilføjet af

Vedr. New Zealand

Tillæg til forrige indlæg.
Blev ikke færdig med svaret fra Nordmann.
Han har delvis ret, de flotte natursener man bla.
ser i Ringenes Herre, bjerge, dale osv. er også at finde i Norge. Og i Norge er naturen ligeså storslående.
Skovene på New Zealand er til gengæld meget flottere, de bliver betegnet som regnskov flere steder og kan også sammenlignes med disse.
Dog er dyre og planteliv helt anderledes, og slet ikke så mangfoldig.
På New Zealand har de eksembelvis verdens bredeste træer, der befinder sig i regnskoven helt i nord, nærmere betegnet i Kaihu forest, hvor nogle af de sidste står tilbage. Års træfældning har tæret på bestanden, men idag er disse fredet og langt det meste af New Zealands skov og natur ligger i nationalparkerne.
Men der er flere steder hvor naturen også er flot uden for parkerne. Hele vestkysten på sydøen, bjergende på sydøen, Milford Sound på sydøen, ja det meste af sydøen er faktisk taget ud af en billedbog.
Men Nordøen har også nogle rigtig flotte steder, Lake Taupo, Bay of Ilands, Northland conservation park osv. Sydøen er den der minder mest om Norge, men på New Zealand er der meget grønnere, overalt. Der er frodigt på grund af meget regnfald og det over det meste af New Zealand.
Til det megen regnfald skal siges, at det meste falder på vestkysterne, og der derfor der er mest frodigt.
Jo sydligere man kommer på New Zealand, jo køligere bliver klimaet, ikke voldsomt, men det kan mærkes om man er helt i nord eller helt i syd. Til sidst vil jeg sige at det er bedst at besøge New Zealand fra og med November til og med Marts. Det er her de har sommer. svarer til maj-august i danmark. Og deres klima og temperaturer er meget lig den i Danmark, måske er der et par grader varmere i gennemsnit på Nordøen.
Jeg har rejst til mange steder i verden, og den bedste rejse er til dato forsat New Zealand.
De kan byde på ALT, og jeg mener ALT. Er det ikke opfundet endnu, er det at finde på New Zealand. Der med mener jeg alt det sjove, det er ikke uden grund at Zorbing, Fly By Wire, Bungyjump, riverrafting i Speedbåd osv. blot er nogle af de ting de har opfundet på New Zealand.
Og at de så har en storslået natur at opleve dette i, gør jo bare det hele meget bedre, og at folk er utrolig varme og gæstfrie skader ej heller.
Håber forsat dette inspirerer dig til at rejse til New Zealand, for som tidligere sagt, er jeg sikke på engang at skulle tilbage igen.
MVH. Michael


tilføjet af

Hej Karsten

Jeg har boet i New Zealand i snart et snart et halvt år og agter at bo her nede i et godt stykke tid endnu, da jeg langt fra har fået nok endnu. Da jeg ikke ved om du kigger på dette indlæg mere, da det jo er ret gammelt, vil jeg bare lige sige hej og du er velkommen til at sende en mail, hvis der er noget du vil vide mere om... Jeg har da en del styr på NZ efterhånden og har da også været ude og se et par af de steder hvor LOTR er optaget (Kunne ikke lade være med at købe en LOTR location guide book)
Med mange venlige hilsner
Den midlertidige kiwi
tilføjet af

Tilføjelse

Du kan evt kigge på vores hjemmeside www.nedjakob.dk og se lidt billeder osv hvis du har lyst.....
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.