3tilføjet af

Nedturene

Hejsa allesammen. Jeg er en pige på 18 år, der har fået stillet diagnosen, en middelsvær depression.
Er der nogen der kender til de der nedture, hvor man bare ikke kan få sig selv til at foretage sig noget som helst? Altså de perioder hvor man ikke engang kan få gjort de daglige ting, man nu engang bare SKAL gøre?
Nåh, men det jeg egentlig ville spørge om, er: Er der nogen der har fundet et tip til hvordan man kan få tvunget sig selv til at spise, i de tider?
For som I sikkert har hørt før, kan man til tider kun tænke på hvor meget fedt der er i maden osv. Det er vildt irriterende.
Håber I forstår hvad jeg skriver, for jeg er vel ikke den eneste der har det sådan...?!?
tilføjet af

jeg ved det

jeg har haft det på nøjagtig samme måde, og jeg endte med at blive lukket inde på en lukket psykriatiask afd.. og jeg tror ikk der er nogen vidunder kur til hvordan man blir rask, man er nødt til at ta tingene som de kommer.. mit mål hver dag, var at gå i bad og børste tænder.. alle de ting man skal nå normalt, tog jeg i små bider, når jeg havde lyst.. du skal ikke lade nogen presse dig, ta tingene i dit tempo.. men det er nok en rigtig god ide at snakke med en psykolog, hvis du får medicin skal du hellere snakke med en psykiater.. håber du snart får det bedre..
hilsen 21 år
tilføjet af

Lykkepiller og tid

Hej Mizuria.
Jeg har også været igennem et par depressioner, der grundede i lavt selvværd efter en opvækst med nogle mærkelige forældre! :-) Min erfaring er at man bliver nødt til at tillade sig selv at være nede, når man er det. Lad det få lov at rase ud, uden gå i panik. Det er ok at være ked af det. Acceptér dine følelser.
Angående at spise: jeg fik hjælp af en zoneterapeut, som stimulerede min appetit.
Jeg fik også hjælp af de såkaldte lykkepiller. Men advarsel: stop med dem i tide, ellers risikerer du endnu en depression under nedtrapningen! Jeg tog dem i 10 måneder og det er for lang tid, jeg skulle have stoppet efter 7-8 måneder; selvfølgelig er det individuelt.
Derudover er det værd at tage tid med i betragtningen. Man kan som deprimeret være meget utålmodig efter at få det godt igen, men på et eller andet tidspunkt får man det godt. En depression har et naturligt forløb, og min veninde som er psykolog, har fortalt mig at en depression er "overstået" efter 7 måneder. Det er generelt for alle, ellers raske, mennesker.
Håber du kan gøre nytte af mine erfaringer. Om ikke andet så ved du at vi er mange der har prøvet det. Jeg troede jeg var helt alene om det, da jeg var midt i det. Det begyndte først at blive bedre, da jeg spurgte om hjælp ved min læge, og fortalte mine veninder, hvordan jeg havde det.
Held og lykke fremover. Du får det snart godt igen.
Rikke
tilføjet af

Jeg har det på samme måde..

hejsa..
jeg er også en 18 -årig pige og jeg har fået konstateret det samme som dig.. jeg blev på en måde helt lettet da jeg så dit indlæg..
Jeg har så svært ved tingene nogle gange.. nogle gange ligger jeg bare under et tæppe på mit værelse og kan ikke få mig selv til at lave det je skal..det er virkelig en uhyggelig følelse.. og hvordan foklarer man ens irriterede forældre at man bare ikke kan!? jeg har et andet problem end dig.. jeg spiser for meget og vejer derfor for meget.. det går mig meget på og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre, for jeg kan ikke tabe mig alene..det virker hel uoverskueligt...du kender det sikkert godt..
hvis du har lyst til at skrive breve med mig, så er du velkommen tila t skrive til den mailadresse jeg skrev øverst...
Kærlige hilsener..Anja
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.