16tilføjet af

Chokolade allergi

Hej
Jeg har i den seneste tid oplevet at få ondt i maven/mavekramper, hver gang jeg spiser chokolade - især mælkechokolade. Jeg er ellers ikke allergisk overfor andet, og har altid spist kunnet spise chokolade. Jeg fik at vide af lægen, at det kan skyldes, at jeg døjer med irriteret tyktarm.
Men jeg har bare aldrig hørt, at man kan være allergisk over for chokolade.
Er der andre der kender/har denne allergi??
tilføjet af

Yep krydsallergi, etc. :-(

Jeg er selv allergiker og har desværre fået flere krydsreaktioner overfor madvarer samt hvordan min krop ellers reagerer.
Chokolade reagerer jeg også overfor, men ikke altid. Har dog lagt mærke til, at det typisk sker på dage hvor jeg ikke har dyrket motion og samtidig ikke har drukket vand nok/for meget kaffe (= vanddrivende) eller sammen med jordbær som jeg desværre også krydsreagerer overfor.
Men jeg får ISÆR ondt i maven/mavekramper, hvis jeg har spist 2/3 plade koncenteret chokolade med cacaoprocent >70% hvor jeg har spist på tom mave uden at spise andet til eller drikke sodavand til.
Har du lagt mærke til, hvornår det opstår og hvad du har spist inden og om du har motioneret eller ikke?
tilføjet af

Det kan jeg godt forstå at du

får - mavekramper. Mørk chokolade kan virke afførende og spiser du det på tom mave skal det næsten gå galt. Men det smager nu godt.🙂
tilføjet af

Ja det tænkte jeg jo nok

Jeg skal så sige, at jeg kun har gjort det en enkelt gang for et par år siden. Det lærte mig: Aldrig mere på tom mave - og kun en lille smule chokokade 🙂 Ja det smager godt, men også i små mængder [s]
tilføjet af

Virker ikke afførende

Det virkede nu ikke afførende på mig, nærmere ekstra forstoppende samt en underlig form for hovedpine, men det er jo nok krydsallergien der får kroppen til at opdatte chokoladen som en forgiftning...
tilføjet af

Ja alt

med måde. Chokolade virker meget kraftigt på os så din hovedpine kan jeg også godt forstå.
tilføjet af

Indledning til migræne

I mine unge dage led jeg af kraftige migræneanfald måske en gang om måneden.
De sidste par dage op til anfaldene var jeg helt syg efter chokolade - hvid, mælke, mørk, ligemeget, der skulle bare chokolade til.
Og derfor er chokolade for mig uløseligt bundet til hovedpine.
Jeg er "vokset fra" de hyppige anfald, og jeg kkan klare mig næsten som en tørlagt alkoholiker i det meste af et år uden behov for chokolade, men det er lidt svært at sige, hvad der kom først, hønen eller ægget - eller chokoladen eller migrænen.
[l][s][s][l]
tilføjet af

Mavekramperne

opstår desværre hver gang, at jeg spiser chokolade:-( og det er vist uanset, om jeg lige har spist eller ej.
Men jeg er godtnok ikke så god til at drikke noget i løbet af dagen. Måske jeg skulle prøve det, og se om det bliver bedre.
tilføjet af

Du spiser for meget chokolade

Du skal ikke spise mere end 25 g koncentreret
chokolade om dagen.
Hvor mange gram er 2/3 plade?
tilføjet af

Ja mig!

Jeg er meget allergisk overfor chokolade (mørk) men det er fordi jeg er allergisk over for koffein i en sådan grad at jeg få anafylaktiske chok, dvs. min hals lukker sig helt sammen hvis jeg indtager noget med koffein i. Det gælder mørk chokolade (som ikke direkte indeholder koffein men lignende stof som giver samme virkning) kaffe, alt the som ikke er urtethe og de fleste sodavand. Det startede med maveproblemer og blev så senere i livet meget mere alvorligt!
tilføjet af

Aldrig allergisk

Først vil jeg fortælle at det er sjældent man bare er allergisk overfor et stof, allergi er normalt noget man udvikler over tid.
Du kan f.eks. have udviklet mælkeallergi ved at spise den lyse chokolade, det er meget almindeligt når man spiser lys chokolade i større mængder, eksempelvis en plade pr. dag.
Det går bedre med mørk chokolade da der som regel ikke er så meget mælkepulvertilsætning.
Endvidere bør du kontrollere at chokoladen er chokolade, d.v.s. kontrollere at den er lavet af cacao og ikke af vekao.
tilføjet af

chokoladeallergi

hej cecilie
jeg har det samme problem, så jeg vil da bare lige hører om du har fundet ud af hvad det kan være , har også førhen kunne spise løs af alt hvad jeg kunne kommer i nærheden af 🙂, mit er mest når jeg spiser mørk chokolade
mvh
lene
tilføjet af

Jeg lider af chokolade allergi

Hej Cecilie1984
Jeg har haft nikkel allergi siden mine teenageår, men har indtil for knap 2 år siden kun reageret på nikkel i smykker. Siden april 2008 har jeg haft eksem konstant i ansigtet, på halsen og nakken. Efter i lidt over et år at have smurt det med hormoncreme for at holde det nede, så besluttet jeg at gå til en hudlæge. Han kunne konstatere at det var min nikkelallergi, men han kunne ikke sige, hvad der aktiverede eksemen. Så efter yderligere nogle måneder gik jeg til en biopat, der vupti fortalte mig, at jeg skulle holde mig fra chokolade og en hel del andre ting.
Min allergi viser sig ikke som din, dvs. jo, jeg har lidt af mavekramper før, men alle mine mave symptomer er forsvundet; oppustet og irriteret mave, efter at jeg er holdt op med at spise/drikke chokolade og andet. Jeg skulle bl.a. også holde mig fra soja, og en dag spiste jeg nogle Tuc-kiks i løbet af eftermiddagen, om aftenen buldrede og bragerede det i maven og den var blæst op som en spærre ballon - jeg fik læst på Tuc kiks indholdet, og det viser sig at der er soja i.
Jeg har ikke helt fået styr på mit eksem, men mange andre dårligdomme er forsvundet, hvilket gør det nemmere at holde sig fra de forbudte ting.
Jeg ved ikke om du blev klogere at mit svar til dig - det har noget med chokolade at gøre, men jeg har udslet/eksem, som jeg har testet af; eksemen over mine øjne bliver voldsomt aktivt, hvis jeg indtager chokolade, så det gør jeg heller ikke mere, bare for sjov!
tilføjet af

Kunne det være..

lactose allergi?
Du skriver jo at det især er mælkechokolade.
tilføjet af

Eksem og chokolade allergi

Hej anne 1963
Jeg kender en der lige som du havde nikkel allergi og eksem det viste sig at det skyldtes
for meget candida svamp vil du vide mere kan du skrive til mig på blaagul@live.dk
tilføjet af

Lactose

Hej
Jeg ved ikke om det kan være lactose allergi, for hvis man har det, så kan man vel ikke tåle alt med mælk, eller? Jeg er ikke helt sikker på, hvad lactose allergi dækker over. Men jeg mærker stort set ingen symptomer hvis jeg spiser et par stykker mørkt chokolade, men ligeså snart det er lyst, så får jeg ondt i maven med det samme.
Jeg drikker/spiser ellers mejeriprodukter uden problemer.
tilføjet af

derfor får du mavekramper

Jeg har selv problemer med chokolade og får ofte kraftige mavekramper. Der findes adskillige årsager til mavekramper. Den sandsynlige årsag til dine mavekramper er, at du har allergi over for mælkeprodukter. Dine mavekramper skyldes mælken eller mælkepulveret i chokoladen. Ifølge http://www.sundhedslex.dk/mavekramper.htm er mælkeallergi en hyppig årsag til mavekramper. Har du været hos lægen?
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.