58tilføjet af

Musik der behager Herren.

Ærede debattør og gode borger.
Tror du der findes musik der behager ”Herren” og noget som Gud ”hader”? Eks. Satanisk heavy metal.
Venlig hilsen
Enoch
tilføjet af

nej

"da herren skabte" alt er tilladt da det er hans værk.ha"en god weekend og gud giv dig kærlighed"fred med dig.e.b.e
tilføjet af

Djævlens Kvint

kaldes et bestemt tone interval (en kvint forhøjet en halv tone) Kirken forbød vistnok i mange år denne disharmoni i kompositioner, da den blev anset for djævelsk, så mon ikke Herren hader fx sangen "Black Sabbath" for den er bygget op fra start til slut over denne disharmoni :-)
tilføjet af

Hej tnla.

Meget interessant kommentar.
Enoch
tilføjet af

Ikke helt korrekt.

lm21,
...for at sige det "mildt".
Du kan se hvordan nogle giver gode råd ang. hvad musik der behager Herren.
-----------------------------------------------------------------------
Må en kristen høre satanisk musik? (heavy metal)
Spørgsmål:
Er det ok at høre satanistisk musik, hvis man synes det lyder fedt, men er kristen?

Svar:
Bibelen giver os ikke mange regler for hvad vi må og hvad vi ikke må. Derimod får vi nogle gode retningslinier som vi kan gå ud fra når vi skal vurdere hvad der er godt og hvad der er skidt.
Grundlæggende har Gud givet os de 10 bud og kærlighedsbudet som en rettesnor for hvad der er Guds overordnede vilje med vores liv. Og hvis vi tager udgangspunkt i disse kan vi ofte skønne os frem til hvad der er rigtigt eller forkert i mange af livets situationer.
Bibelen taler ikke om musik som noget der skulle give problemer for en kristen. Derimod tager Bibelen for givet at den musik vi bruger som kristne bliver brugt til at ære Gud med. Fx siger Paulus i eet af sine breve:
"Drik jer ikke berusede i vin, det fører til udskejelser, men lad jer fylde af Ånden, tal til hinanden med ”salmer, hymner og åndelige sange”, syng og spil af hjertet for Herren, og sig altid Gud Fader tak for alt i vor Herre Jesu Kristi navn."
(Efeserbrevet 5, 18-20)
På den måde opfylder vi også gennem sangen og musikken budet om at vi skal elske Gud af hele vores hjerte, sjæl og sind.
Men skal vi kun synge og spille sange som ærer Gud? Ja, det mener jeg faktisk. Det betyder dog ikke at alle sange skal handle om Gud, men vores sang og musik skal - ligesom alt andet vi har med at gøre - hjælpe os til at leve et sundt forhold til Gud og det han har skabt.
Derfor kan sangene godt handle om kærlighed eller andet som hører med til et sundt menneskeliv, men hvis vores sange begynder at ”forherlige ting som er imod Guds vilje” eller ligefrem nedgør Gud og hans vilje, så er vi på gal vej. Det gælder jo fx hvis sangene gør vold, had, misbrug, perversitet og løssluppenhed til noget attraktivt. Og det er jo netop tilfældet med såkaldt satanisk musik.
Som du kan forstå af det jeg her har skrevet, SÅ ER DET IKKE OK FOR EN KRISTEN AT LYTTE TIL SATANISK MUSIK.
Dels støtter og fremmer du en kultur og et livssyn som er imod alt hvad kristendommen står for. Dels forurener du dit eget sind og dine tanker med ord og stemninger, som trækker dig bort fra Gud og hans vilje med dit liv.
Du skriver at du synes det lyder fedt. Det gør det måske. Men ønsker du at tjene Gud og tro på ham, så er det vigtigste ikke hvad der er fedt og hvad du synes du kan lide, men derimod hvad der er sandt og godt og som gør verden og dit forhold til Gud bedre. Heldigvis er der også meget af det sande og gode som er fedt :-). Det gælder også musik, hvor der faktisk er gode tilbud inden for alle genrer. Også den tunge noise-rock.
Venlig hilsen
Enoch
PS. Guds fred og kærlighed til dig også.
tilføjet af

Nej, kære Enoch

Gud Herren er tonedøv og totalt uinteresseret i den brægen og strengelege og øvrig støj, hans små vildfarne skabninger giver fra sig. De er som små børn, han elsker dem på trods af alle deres fejl, ikke på grund af noget som helst, de kan hitte på at kalde "til hans ære".
Blandt menneskenes utallige fejl er der én, der stikker særligt frem: ønsket om at tro på andre mennesker, som siger, de er særligt udvalgte.
Og når disse "særligt udvalgte" siger, at en bestemt musikretning mishager Herren, vil der altid findes svage sjæle, der tror dem på ordet.
Den sidste bondefanger er bestemt ikke død endnu :-)
tilføjet af

Satanisme og heavy metal musik.

Her vil jeg forklare dig hvordan ”heavy metal” musik uvægerligt vil ødelægge din sjæl.
Jeg citere:
DEN INDIVIDUELLE SATANISMEN.
Den individuelle satanismen stiller det seg derimot annerledes med. Denne type satanisme er den organiserte satanismes motpart.
Den er hardt kriminelt belastet, uorganisert i form ettersom den løst har knyttet seg til bare ett individ eller flere løse forbindelser. Som satanisme er den symptomatisk uttrykt i ekstreme forbrytelser.
Vi kan ta for oss noen tilfeller her:
Richard Ramirez var en selvbekjennende satanist og seriemorder. Før han ble tatt av politiet spredde han sommeren 1985 skrekk og gru i California gjennom en serie med tolv mord.
Ramirez var en ivrig tilhenger av ”heavy metal” musikk og brukte å spraymale satanistpentagrammer i hjemmene til ofrene sine.
Richard Kasso og James Triano ble arrestert av New York politiet i 1984 for mordet på Gary Lauwers. Disse tre hadde vært med i en løst organisert satanistgruppe ved navn Knights of the Black Circle.
Deres form for satanisme engasjerte dem i ting som bloddrikking, narkotikabruk, dyreofringer og ”heavy metal” musikk. Om Lauwers ble utsatt for en intern strid over narkotikasalg er uvisst, ettersom Kasso hengte seg i fengselet under rettssaken.
I juni 1970 ble Steven Hurd og fire andre arrestert i California for å ha myrdet og under et kannibalistisk ritual spist offeret sitt, en tilfeldig utvalgt lærerinne.
Hurd var en selvbekjennede satanist og barbituratavhengig som ble diagnostisert som schizofren og sperret inne på mentalsykehus.
I 1982 ble det britiske ekteparet Malcolm og Susan Smith dømt til tilsammen 19 års fengsel for satanistisk rituelle overgrep på en rekke barn sammen med Albert og Carol Hickman som også ble idømt en lang fengselsstraff.
De rituelle overgrepene som de hadde utsatt barna for ble bevist i detalj medisinsk og forensisk under rettssaken.
Et lignende tilfelle kan vi finne ved å studere britiske Vic Norris, overbevist satanist og nazist, som er dømt for en rekke seksuelle overgrep mot egne og andres barn.
Ved denne gjennomgangen av individuelle satanisters forbrytelser kan vi knytte noen av deres handlinger til fenomener som seriemord, ”heavy metal”, menneskeofring, bloddrikking, narkotikabruk, dyreofringer, kannibalisme, barnemishandling, rituelt sex-misbruk, tortur av barn og nazisme.
Men disse individuelle satanistenes kriminelle handlinger, er de et direkte resultat av eller ledd i en satanistisk religion?
Citat slut.
-----------------------------------------------------------------------
Svar: Her ses det tydeligt, at ”heavy metal” musik er motorvejen indtil den menneskelige sjæl som derved bliver motiveret til alle de nævnt former for forbrydelser.
Det behøver ikke nødvendigvis, at være en svoren Satan tilbeder i en Satan`istisk religion, men en selvgjort Satan`ist med et mindre gruppefællesskab (eller solo) hvor samværet drejer sig om Satan`iske ritualer.
Nu kan du bedre svare på mit spørgsmål, om ”heavy metal” musik behager Herren.
Enoch
tilføjet af

Fandme da ej.....

Musik finder vej til den menneskelige hjerne via ØRENE....squ da ikke igennem øjnene.....Måske det gælder din såkaldte "Herre"??....at Gud lytter med øjnene, den køver jeg squ ette, bette ven!
Loll, tak for en griner ;-))
tilføjet af

Hej nona, tak for dit svar.

Nej, det er selvfølgelig rigtigt, at man ikke skal følge mennesker, men alligevel er det jo det vi gør i mange sammenhæng.
Det behøver der ikke være noget galt i, men det der er problemet er hvad disse mennesker ”giver” os. Det der er problemet med ”heavy metal” musik er, at det befordre destruktive følelser i det enkelte menneske.
Jeg forstår godt din tanke med hensyn til religionen og jeg er faktisk også lidt enig med dig, men Jesu ordene er der intet i vejen med.
Det er faktisk godt, men vi mennesker gør ikke det vi skal. Derfor bør vi fravælge musik der i den grad leder os til onde handlinger. Det har ikke ”Herrens” velbehag.
Venlig hilsen
Enoch
tilføjet af

Fra hjertet.

How are you?
Du skriver:
”Fandme da ej.....
Musik finder vej til den menneskelige hjerne via ØRENE....squ da ikke igennem øjnene.....Måske det gælder din såkaldte "Herre"??....at Gud lytter med øjnene, den køver jeg squ ette, bette ven!
Loll, tak for en griner ;-))”
Citat slut.
Svar.
OK, sjoveren hør så her.
1) Du kan mene nøjagtig hvad du vil. Du kan lytte til hvad du vil, men det er ikke korrekt hvad du skriver.
Musik finder vej (motorvej) til den menneskelige sjæl ad mange veje. Du har da ret i, at det er via ørene, men vi mennesker lytter med mere end vore øre.
2) Man kan sige, at vi lytter med hjertet. Vi tænker med hjertet og vi ”ser” med hjertet. Så alt i alt er det korrekt hvad jeg har skrevet.
Venlig hilsen
Enoch
PS. ” Fandme da ej..... citat slut. Svar: Ja, det er ”ham” du ved, ham der Fanden, jeg advare imod.
tilføjet af

Very fine ;-))

Thangs...How are you?? I am still alive, are you?
;-))
For at musikken kan nå til hjertet, skal motorvejen være farbar, det er den ikke når der er fordomme der der er punkteret i yderbanen...
Forøvrigt kan både den selvudråbte almægtige gud, samt den brændende fætter du er så gal på... rende mig noget så ...BIB...
Kære ven, brug dine sanser, lytte,, se,,,lugte og smage... deri ligger livet og ikke i nogle gamle støvede eventyr fyldt med fordomme og stopklodser!
Åben dit sind og se lyset... ;-))
Venligst Lars.
tilføjet af

Fandme en morsom debat du har her

Jeg er jo bare nødt til at sige til dig Enoch...at "herren"...GUD altså, har ikke ØRER...HAN er ikke et menneske. Hvorfor kalder du ham ikke Fruen?..nå nej...det var et retorisk spørgsmål, der skulle beskrive, at gud heller ikke har kønsorganer....Dine udtalelser forekommer mig at minimere guddommeligheden til en art overlærer.
At BEHAGE er et menneskeligt begreb. Med din gedigne skræk for skæve toner, giver du mig et billede af en person, der famler rundt i blinde og råber højt ud over det hele, at han tror på gud og at man må ikke sådan, men man skal gøre sådan, for at behage ham... Det forekommer mig ikke at du rent faktisk kan hvad gud er. Mit råd, hvad enten du vil have det eller ej er: se ind Enoch.
Starte med at lade være at fordømme. KAN du det?
Spørg dig selv hvem du er, siden du tager dig retten til at fordømme....
tilføjet af

Djævelens Kvint

http://www.bogrummet.dk/ind.asp?visanm=279
Den katolske kirke opfandt jo også hekse...og har selvfølgelig også stået fadder til denne tretone Jeg fandt en rigtig interessant debat på JESUSNET...af musikstuderende kristne...det virker da som om de er inde i sagerne. http://jesusnet.dk/cafethomas/forum/showflat.php?Number=66638&page=0
Og hvad jeg sådan løseligt kan læse mig til er der MANGE, der har benyttet denne tretonus i deres værker.
Men det er sådan noget Enoch rigtig gerne vil tro på.
Og iøvrigt...kender du teksten til Black Sabbath...men så vil jeg da levere den og oversætte den her...og så prøv lige at fortælle mig hvori det sataniske består?
Hvad er det, der står foran mig?
En skikkelse i sort, som peger på mig.
Vender mig hurtig og begynder at løbe,
finder at jeg er den udvalgte - ÅH NEJ!
Stor sort skygge, med øjen som ild,
der fortæller deres begær.
Satan sidder der og smiler.
Pas på flammerne, som bliver højere og højere,
ÅH NEJ - KÆRE GUD HJÆLP MIG!
Et barn der kalder på sin mor,
moderens skrig i flammerne.
Satan peger på mig igen,
åbner døren og skubber mig ind
ÅH NEJ!
Det er her det slutter min ven
Satan kommer til tiden
Folk løber, fordi de er skræmte
Hey folkens flygt og vær på vagt!
ÅH NEJ! HJÆLP! NEJ!
****************************
Han synger om sin egen forbandede angst! Satans kerne...
****************************
Man må iøvrigt heller ikke dividere med 0, så kommer man iu helvede...det sagde min matematiklærer da jeg gik i folkeskolen!
tilføjet af

I et historisk................

lys, har det altid været sådan, at den sorte farve signalere "det onde". Derfor tilskyndes muslimske kvinder at gå i sort, helt tildækket.
Derimod har Herren en helt anden ”farve”. Rene hvide klæder. Jfr. Johannes Åbenbaringen kap. 7 vers 9.
Lysets engel går med glans.
Tekst: B. S. Ingemann, 1837
Melodi: C. E. F. Weyse, 1837
Lysets engel går med glans
gennem himmelporte.
For Guds engels strålekrans
flygte alle nattens skygger sorte.
Sol går over verden ud
med Guds lys i øje:
se! Vorherres sendebud
går på gyldne skyer i det høje.
Englen spreder over jord
glansen fra Guds himmel,
i sin kåbes stråleflor
favner han alverdens glade vrimmel.
Sol ser ind i slot og vrå,
ser på drot og tigger,
ser til store, ser til små,
kysser barnet, som i vuggen ligger.
Os han også favne vil,
englen i det høje,
os han også smiler til,
englen med Guds himmelglans i øje.
Os har og Vorherre kær:
ingen sjæl han glemmer.
I hvert solglimt Gud er nær
og vor glade morgensang fornemmer.
Citat slut.
Hvor ville jeg ønske for alle, at dyrke Herren og tilbede Herren alene.
Enoch
tilføjet af

Du snakker meget.

du snakker meget om mange ord, ½ond½666, der åbenbart går dig meget på.
Jeg ser ikke de problemer du gør. Derimod ser jeg mange problemer i verden og de har naturligvsi en årsag.
Enoch
tilføjet af

Præcis

og mange af de problemer skyldes folk, der partout vil gennemtvinge deres egen dagsorden under dække af et helligt skrift - det være sig Biblen eller Koranen.
tilføjet af

Kristen metal

Du glemmer i dit tågesnak at der er en genre der hedder Christian Metal http://en.wikipedia.org/wiki/Christian_metal
Og at troen er et emne der optager alle mennesker. Der findes nogle enkelte metalbands med sataniske budskaber og som sværger til en satanisk religion, men det er nok mere udbredt den anden vej... Her er feks en liste over kristne metalbands. Gider din herre så ikke høre på dem?


* 2Tm2,3
* Alove for Enemies
* Antestor
* Ashen Mortality
* As Cities Burn
* As I Lay Dying
* August Burns Red
* Barnabas
* Barren Cross
* Becoming the Archetype
* Believer
* Beloved
* Bloodgood
* Bloodlined Calligraphy
* Bride
* The Chariot
* Chasing Victory
* Circle of Dust
* Comeback Kid(disputed)
* Crimson Moonlight
* Crimson Thorn
* Day of Fire
* Dead Poetic
* xDEATHSTARx
* Deliverance
* Demise of Eros
* Disciple
* Divinefire
* Dust Eater Dogs
* East West
* Embodiment 12:14
* Embodyment
* Emery
* Eso-Charis
* Extol
* Few Left Standing
* Figure Four
* Frost Like Ashes
* Guardian
* Haste the Day
* Haven
* Holy Soldier
* Horde
* Impellitteri
* Inhale Exhale
* It Dies Today
* Jacob's Dream
* Jerusalem
* Kekal
* King James
* Kutless
* Lengsel
* Life In Your Way
* Living Sacrifice
* xLooking Forwardx
* Lordi
* Matthias
* Maylene and the Sons of Disaster
* Metanoia
* Mortal Treason
* Mortification
* Narnia
* Nodes of Ranvier
* No Innocent Victim
* Norma Jean
* Oil
* Pacto de Sangre
* Paramaecium
* Pillar
* P.O.D.
* Project 86
* Resurrection Band
* Sacrificium
* Rob Rock
* Saint
* Saviour Machine
* Seventh Avenue
* Shining Star
* Showbread
* The Showdown
* Sinai Beach
* Sindizzy
* Skillet
* Slechtvalk
* Soul Embraced
* Spoken
* Staple
* Still Breathing
* Still Remains
* Stryper
* Tempest
* Theocracy
* This Runs Through
* Thousand Foot Krutch
* Thrice
* Tourniquet
* Trouble
* Ultimatum
* UnderOath
* Vengeance Rising
* Veni Domine
* Virgin Black
* War of Ages
* Whitecross
* Whiteheart
* Winter Solstice
* With Blood Comes Cleansing
* Zao
tilføjet af

;o) Og det gør du ikke?

Men det er da godt Enoch. Nu vil jeg sove.
Godnat
tilføjet af

I alone love you

http://www.youtube.com/watch?v=CLiSjU5fR5E

By Live
I alone Love You
It's easier not to be wise
and measure these things by your brains
I sank into Eden with you
Alone in the church by and by
I'll read to you here, save your eyes,
You'll need them your boat is at sea
Your anchor is up, you've been swept away
and the greatest of teacher's won't hesistate
to leave you there by yourself
chained to faith
I alone love you,
I alone tempt you
I alone love you,
fear is not the end of this!
I alone love you,
I alone tempt you
I alone love you...
It's easier not to be great,
and measure these things by your eyes
We long to be here by His resolve
Alone in the church by and by
to cradle the baby in space
and leave you there by yourself
chained to faith
I alone love you,
I alone tempt you
I alone love you,
fear is not the end of this!
I alone love you,
I alone tempt you
I alone love you
Yeah
I alone love you
OH, now, we took it back too far
only love can save us now
all these riddles that you burn
all come running back to you
all these rhythms that you hide
only love can save us now
all these riddles that you burn
YEAH YEAH YEAH!!
I alone love you,
I alone tempt you
I alone love you,
fear is not the end of this!
I alone love you,
I alone tempt you,
I alone love you,
(yeah-ah-oooooo--yeah-ah ooo...)
I alone tempt you,
Det er bare det stærke guf Enoch...hvis ikke du kan mærke det så har så meget små følelser der skal hentes op fra mørket...Har du brug for det?
"Only Love can save us now"....er det ikke en fantastisk sætniong?
tilføjet af

Også noget vrøvl Enoch

Den hvide farve blev symbolet for renhed dengang man måtte hugge lemmer af syge mennesker. Man kunne ikke stille noget op overfor koldbrand, betændelse og blodforgiftning. Så måtte man amputere, og sårene rensede man med flydende kalk. Det er basisk og sårene bliver helt hvide. KALKEN renser sjælen...man drikker af kalken, og man maler husene hvide med kalk for at holde pesten ude. På den måde blev den hvide farve symbol for renhed, helbredelse, godhed... Det modsatte af hvid er sort...kom så til at symbolisere det modsatte. Det giver sig selv ik?
Du har ikke så meget historie bag dine påstande..... Jeg mener ikke det er plausibelt at sige noget som "Sort har altid symboliseret det onde" og så bare acceptere det uden at vide hvorfor...
tilføjet af

I alone love you, det var pænt sagt, ½ond½666, tak.

Det er bare det stærke guf Enoch...hvis ikke du kan mærke det så har så meget små følelser der skal hentes op fra mørket...Har du brug for det?
"Only Love can save us now"....er det ikke en fantastisk sætniong?
Citat slut.
Svar:
Hej ½ond½666, jeg ved snart ikke hvad jeg skal svare dig. Jeg er ikke uenig med dig i teksterne og jeg kender godt Jarred.
Men, ”kun kærlighed kan frelse os nu”? Jeg ved ikke rigtigt hvordan jeg skal forklare hvad jeg tror på i den henseende.
Kan du acceptere, at da jeg i begyndelsen af vor debat (som lige pludselig blev meget personlig uden, at jeg overhovedet ønskede det), at i begyndelsen hvor du spurgte om ”folk” dømte ”rødt kort” til dem der lytter til heavy metal og jeg svarede dig, at ja det gør ”folk”.
Kan du acceptere, at mit ”budskab” til det emne du ønskede at debattere var, at ja ”folk” dømmer dem der lytter til heavy metal og klæder sig i sort, at de dyrker Satan`isme? Altså svaret fra mig var og er, ja ”folk” bedømmer det sådan. Om det forholder sig sådan svarede jeg ikke på kun, at ja ”folk” dømmer sådan.
Det er så ikke det samme som at sige, ja jeg bedømmer det sådan. Min egen mening ligger selvfølgelig eet eller andet sted i mine emner.
-------------------------------------------------------------------------------
Nuvel, så sender du mig en tekst som jeg (umiddelbart) ikke kan se noget galt i, hvor du imidlertid ser en dyb ”frelse” i sådan en sang.
Jeg mener, at teksten er god, men musikken der befordre teksten er et spørgsmål om ”smag og behag”. Nu kan du vil ikke forvente, at alle synes at det er vel nok en dejlig musik. Jeg vil mene, at der er forskellige meninger om den musik.
Nogen kan li` den andre kan ikke. Derfor kan en tekst jo være god alligevel.
Spørgsmålet i denne debat er, om musikken skaber det du mener er budskabet nemlig: ” kun kærlighed kan frelse os nu”. Altså befordre musikken / formen / stilen det budskab kærlighed.
Skaber billederne / filmklip den association, kærligheden?
Nu vil jeg så fortælle dig min mening om det. Jeg mener ikke hverken musikken eller syden befordre kærligheden. Snarere skaber filmen og lyden en frustration om det man ser. Freden der skal bære kærligheden fortaber sig eller drukner i billeder og lyd der ikke harmonere med budskabet.
At nogen kan li` det må de jo selv om, men det er altså forklaringen på hvorfor der bliver dømt ”rødt kort” i den sammenhæng.
Med hensyn til musik og den ”lyd” musikken bærer, så har man forsket i det rent videnskabeligt. Den musikform der hedder heavy metal og for den sags skyld også alle andre i lighed med, er direkte skadeligt og voldelig.
Den appellere til vold og ødelæggelse i følelserne og ikke helbredende.
Der findes i dag et musikkoncept der hedder: ”Den musiske medicin”.
http://www.fagboginfo.dk/Hento/hentoy.htm
Derfor vil jeg give dig eksempler på denne form for musik, der samtidig giver lytteren lejlighed til at ”forlade” denne verden og bevæge sig uden for.
http://www.bog-mystik.dk/default.asp?Action=Details&Item=3482
Nu er det jo en frivillig sag hvad man vil lytte til, men der er noget galt med den form for musik der også i den grad er voldelig og heavy.
Hvorfor lytter jeg (retorik) til den musikform jeg gør? http://www.borgensbogklub.dk/musik.htm
Herren ser på dig og ønsker din kærlighed.
Enoch
tilføjet af

Tak for svar.

Du skriver til mig:
”Du glemmer i dit tågesnak at der er en genre der hedder Christian Metal http://en.wikipedia.org/wiki/Christian_metal
Gider din herre så ikke høre på dem? (eet af dem er åbenbart, Dead Poetic)
Her har du mit svar:
http://www.purevolume.com/deadpoetic
Nej, dette gider jeg ”kraft eder mane mig ikke”.
Enoch
PS. Hos mig helliger målet ikke midlet.
tilføjet af

Den pure sandhed.

http://en.wikipedia.org/wiki/Color_Symbolism
http://en.wikipedia.org/wiki/Black_bloc
http://www.touregypt.net/featurestories/colors.htm
http://www.anarchism.net/symbol_bf.htm
Og endelig i forbindelse med The creation of the universe: 1. Mosebog kap. 1 vers 2. Og Jesu bedømmelse af ”enlightened or not enlightened”: Mattæus kap. 4 vers 16, kap. 5 vers 14 til 16. kap. 6 vers 23.
Ja, der er en hel verden fuld af grunde til at forbinde den hvide farve, lyset, til det gode til Gud og den sorte farve til det onde, til Satan.
Kun en tåbe vil fornægte dette.
Enoch
tilføjet af

God nat (sort) god morgen (klare lys).

Håber du har sovet godt. Nu er det morgen og lyset..................
Enoch
tilføjet af

Hey det var ikke DIG

jeg spurgte om gad at lytte til det...det vare HERREN. Du spørger om der er musik, der behager herren...jeg forestillede mig det var gud du mente og ikke dig selv....
Jeg har lige prøvet at lytte til det. Og næh...det er ikke noget særligt...ikke noget genialt, men det er ok...jeg lytter alene efter musikken. Har ikke taget teksten ind på lystavlen.
tilføjet af

Kort

Jeg skal altså noget idag...har ikke tid til at sidde i debatten hele dagen
Jeg spurgte i min debat om Satan og heavy metal om unge mennesker der lytter til heavy metal bliver koblet sammen med satanisme...og så spurgte jeg om noget mere...Jeg efterlyste en debat om hvorfor det er sådan og hvad man kan gøre ved denne håbløse fordomsfuldhed.
Du har jo ganske klart vist at fodommene eksisterer lyslevende. Men der er ikke noget af det du siger som har med de unge mennesker at gøre som lytter til den form for musik. Dem det går ud over findes ikke i noget af det du skriver om. Men det er dem der bliver mobbet! Helt uden at dem der mobber, gider gøre noget for at finde ud af, hvordan det hænger sammen...
Og jowjow kender sgu da godt det der musik du snakker om...har masser af den slags. Jeg hører alt muligt!
Og mht. vold, så vil jeg altså lige gøre klart overfor dig...at det metalfestivaller jeg har været på, der har ikke været så meget som en eneste slåskamp! Der er simpelthen ikke vold i det musik. Det SKABER ikke de frustartioner du snakker om. Det bærer dem ud. Og det er dybt følt, og det er med til at publikum forløses for deres frustrationer også...
ALLE går lette om hjertet fra en heavy-metal koncert. Okay..nogle få er skudt i hovedet..de opfordrer til vold og den slags...men prøv lige at spørge dig selv om koncertarrangørerne synes de er rentable at sætte på programmet? Det er da ikke man gider bruge tid på enoch. Man gider til gengæld at brug tid på musik der siger en noget...og det gør du jo også...Musik er mange ting og man kan sagtens have det hele i sig.
tilføjet af

hej Enoch

du må da have spist noget du ikke kan tåle, siden du sammenligner muslimske kvinder der går i sort, med det onde...
Hvad så med os nonner? er vi så også af det onde? jeg spørger bare.
Og jeg ved godt at man ikke skal høre sandheden fra en der hævder at have den, og samtidig hader andre mennesker. For den der er af sandheden elsker sin næste. Uanset hvilken farve tøj han eller hun har på. Herren ser på vore hjerter, ikke på vor klædedragts farve.
nonnen
tilføjet af

Nonnen.

Tak for dit svar.
Du skriver:
du må da have spist noget du ikke kan tåle, siden du sammenligner muslimske kvinder der går i sort, med det onde...
Hvad så med os nonner? er vi så også af det onde? jeg spørger bare. ”
Citat slut.
---------------------------------------------------------------------------------
Ja, det vil jeg gerne svare på. Jeg har ikke sagt det du påstår. Det er sådan her på debatten, at de forskellige tillægger hinanden ord og tanker der ikke er sagt eller skrevet.
Jeg har ikke skrevet det du påstår. Læg lige mærke til det. Og jeg vil gerne forklare mig.
Muslimske kvinder der går i sort er ikke noget jeg sammenligner med det onde. Jeg sammenligner den sorte farve med det onde og derfor er det kvinderne her der er ofre. Forstår du det.
Disse kvinder er offer for rendyrket ondskab. Kvindeundertrykkelse og lad mig lige sige, at det undre mig at kvinderne her mener det er i orden.
Med hensyn til nonnerne, så vil hverken jeg og sikkert heller ikke dig påstå, at de er underlagt nogen form for tvang. Vel?
Nej, du her fuldstændig forkert på den. Tænk dig lidt om en anden gang før du lukker munden op.
-------------------------------------------------------------------------------
Du skriver endvidere:
”Og jeg ved godt at man ikke skal høre sandheden fra en der hævder at have den, og samtidig hader andre mennesker. For den der er af sandheden elsker sin næste. Uanset hvilken farve tøj han eller hun har på. Herren ser på vore hjerter, ikke på vor klædedragts farve”
citat af vrøvl slut.
Svar:
Her sker det igen. Du skriver: ”…………..samtidig hader andre mennesker”. Svar: Hold da kæft en ignorant.
Enoch
tilføjet af

Ok.

Ja, men der ser du, du lytter til musikken og ikke rigtig til teksten her, men den tekst du sendte til mig hvor du skrev: ”I alone love you”, der havde jeg det lige omvendt.
Jeg synes teksten er god, men musikken hvor Herre bevare os.
Altså Gud.
Enoch
PS. og stadig, de der lytter til heavy metal og går i sort, bliver bedømt satanister af "folk".
tilføjet af

OK, se længere nede i tråden.

Satte "OK" forkert ind. Den skulle ha`været her.
Enoch
Jeg vil kommentere det andet svar du skrvev til sidst, hvor jeg satte forkert "OK" ind.
tilføjet af

Hold kæft Enoch

nonner bruger den sorte farve til at symbolisere ydmyghed!
It doesn't matter who we are if we only run for cover!
Hvis du mener noget andet end hvad du skriver, ville det så ikke være nemmere at skrive hvad du mener FØRST? Eller får du så ikke opmærksomhed nok?
tilføjet af

Nej,...............

Du har jo ganske klart vist at fodommene eksisterer lyslevende.
Men der er ikke noget af det du siger som har med de unge mennesker at gøre som lytter til den form for musik.
Dem det går ud over findes ikke i noget af det du skriver om. Men det er dem der bliver mobbet! Helt uden at dem der mobber, gider gøre noget for at finde ud af, hvordan det hænger sammen...
Og jowjow kender sgu da godt det der musik du snakker om...har masser af den slags. Jeg hører alt muligt!
Og mht. vold, så vil jeg altså lige gøre klart overfor dig...at det metalfestivaller jeg har været på, der har ikke været så meget som en eneste slåskamp!
Der er simpelthen ikke vold i det musik. Det SKABER ikke de frustartioner du snakker om. Det bærer dem ud. Og det er dybt følt, og det er med til at publikum forløses for deres frustrationer også...
ALLE går lette om hjertet fra en heavy-metal koncert. Okay..nogle få er skudt i hovedet..de opfordrer til vold og den slags...men prøv lige at spørge dig selv om koncertarrangørerne synes de er rentable at sætte på programmet? Det er da ikke man gider bruge tid på enoch.
Man gider til gengæld at brug tid på musik der siger en noget...og det gør du jo også...Musik er mange ting og man kan sagtens have det hele i sig.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Svar:
Nej, man kan ikke ha ”det hele i sig”. Det er klart.
http://www.cbc.ca/arts/film/metal.html
og denne:
http://www.starpulse.com/Music/Slipknot/gallery/SLIPKNOTUMVD003/
Så du kan vælge hvad du vil og jeg vælger hvad jeg vil og sådan er det. Denne verden rummer ikke muligheden for en forening og for en viderebringen af det menneskelige væsen til højere stadier.
Kulturen er blevet for ”simpel”.
Enoch
tilføjet af

Hør nu her, din sorte bonderøv.

Hør nu her din sorte bonderøv,
Hold selv kæft.
Du skriver:
”nonner bruger den sorte farve til at symbolisere ydmyghed!
It doesn't matter who we are if we only run for cover!
Hvis du mener noget andet end hvad du skriver, ville det så ikke være nemmere at skrive hvad du mener FØRST? Eller får du så ikke opmærksomhed nok? ”
Citat slut.
-----------------------------------------------------------------------------
Hold da kæft en ignorant. Til din oplysning skal jeg hermed medgive, at du har da ret i, at man kan lige så godt skrive hvad man mener først som sidst.
Nu er der så det ved det, at dette jo er en debat og ikke en lekture. Så jeg kan jo ikke gøre for, at kællingerne ikke kan forstå hvad jeg skriver og tillægger mig og tilskriver mig ord og ting jeg ikke har udtalt mig om, vel?
Det handler om intelligens.
Enoch
tilføjet af

kære Enoch

måske jeg skrev med nogle andre ord hvad jeg fik ud af dine indlæg her på siden, men jeg kan spore en vis arrogance fra din side.
Jeg er ikke underlagt nogen tvang, men siden jeg bærer ordensdragt, er det ordenens farve og dragt jeg skal benytte, og ikke en med andre farver end de andre nonners.
Ligeledes tror jeg ikke mine muslimske medsøstre er underlagt tvang hvad angår deres påklædning, men at deres religiøse overbevisninger samt det samfund de lever i, hvad de andre kvinder går med, gør at de klæder sig som de gør.
de er ikke underlagt mere tvang end vestlige kvinder er der går i cowboybukser og bikini.
nonnen
tilføjet af

lol for en griner

Der afslørede han sig sgu, ham fake enoch -
Den rigtige goe gamle med det nick, skrev aldrig sådan -
Tra la la og tjuhej
Der afslørede han sig sgu igen, igen
og kæmpe smiler til dig
guller
tilføjet af

Står Gud for skabelsen

Af hele herligheden, så er intet i denne verden uden Guddommelighed -
Heller ikke al den musik, der er lavet -
guller
tilføjet af

he good point

og hvad med satan? Hvem har skabt "ham"?
tilføjet af

Hvad skrev "han" aldrig om hvordan....................?

Kan du uddybe dit vrøvl?
Enoch
tilføjet af

Hold da kæft hvor ignorant.

Du må meget undskylde, men du har vist levet afsondret for længe.
Hele verden ved, at muslimske kvinder bliver undertrykket og det kæmper vi faktisk imod i hele den vestlige verden, for de muslimske kvinders skyld.
Tænk dig om.
Enoch
tilføjet af

En åndsvag kommentar som kun.................

kan glæde andre mindre tænkende.
Enoch
tilføjet af

Dumheden længe leve.

Hvor dum har man lov at være?
Enoch
tilføjet af

Dine evner saom debattør imponerer

Hevm af os der har deltaget i din debat vil nogensinde fremover tænke: "Hey, Enoch har startet en ny tråd, den må vi da deltage i"
Du ender med at svine alle til, og du har på bundlinien, det du startede med - din egen holdning.
Du har ikke opnået at blive klogere...du tænker ikke at det er vigtigere at forstå, end at blive forstået. Du har kun dit eget...hvad skal du så med andre? Hvad skal vi med dig, når det vi får af vide er komplet ligegyldigt og DRØNENEDE personligt. Jeg synes ellers du skældte mig ud for at være det, men du ender med at kalde os KÆLLINGER, INGORANTER, DUMME og så tillader du dig at kalde min "Min søde pige"...altså hvis det ikke er personligt, så er vores definitioner af det begreb, meget forskelligt.
Enoch....du er ikke en man tager alvorligt mere , det er noget du helt har ansvar for selv.
tilføjet af

Tag ikke fejl.

Jeg regner ikke denne debat for noget. Det gjorde jeg i begyndelsen, men ikke mere.
Den er det ikek værd.
Enoch
tilføjet af

Godt så

Så kan du måske lade være at blande dig an danden gang?
For ved du hvad jeg ser?
Jeg ser der kun er en her i debatten som kæder unge metallyttende mennesker i sort, sammen med satanisme - og det er dig. du siger det er noget"folk" gør...en såkaldt usynlig allieret, du har ikke noget bevis.
En anden ting jeg ser er, at hvis der er nogen der opfører sig satanist og satanfroskrækkede så er det dig. Du giver satan MAGT over dig, ved at være så angst. Ved at give "ham" magten, hvem er det så, der i realiteten kan kaldes satanist Enoch? Det er jo dem, der giver ham magten...
Jeg er ikke ude i at kalde dig noget som helst, jeg er ude i at fortælle dig, at du ikke har styr på det du siger, du kaster om dig med beskyldninger som du selv er mester for, og derfor tager man dig ikke alvorligt.
Hvis du KAN gøre det bedre så er det fint...det gør du bare, men her har du ihvertfald smadret et par gode tråde med dit jammer. Hvad er det? Hvorfor skulle du gøre det?
Jeg har ihvertfald ikke skyggen af respekt tilbage for dig. Det er helt sikkert.
tilføjet af

Desværre.

i lige måde. Opblæste kvinde.
Enoch
tilføjet af

hvem kæmper?

hvem er undertrykt? dig eller kvinderne. hvem undertrykker? dig eller systemerne? tænk dig om Enoch før du udtaler dig. Hvad der er in her i Danmark, behøver ikke at være det i andre lande. Hvad der er acceptabel påklædning i Danmark behøver ikke at være det i andre lande. Jeg ser kvinder i Danmark som værende undertrykt af medier, fyre som dig der skal bestemmer hvad de skal have på eller ikke på, og af samfundet generelt.
anonym
tilføjet af

hvem er opblæst?

ham der siger alle andre er det, eller ham selv??
anonym
tilføjet af

Næ gider jeg ikke

Har du mistet overblikket lille Fake ?
Så tag og læs hvad du selv har skrevet og svarene til dig -
Tsk tsk
guller
tilføjet af

Selv du er skabt af Gud

Ja selv stjerner uden hjerner
Fake profiler
og endog plattenslagere -
guller
tilføjet af

Alle kæmper.

nonnen2 , 26.nov.2006, kl.20:26
”1) Jeg er ikke underlagt nogen tvang, men siden jeg bærer ordensdragt, er det ordenens farve og dragt jeg skal benytte, og ikke en med andre farver end de andre nonners.
2) Ligeledes tror jeg ikke mine muslimske medsøstre er underlagt tvang hvad angår deres påklædning, men at deres religiøse overbevisninger samt det samfund de lever i, hvad de andre kvinder går med, gør at de klæder sig som de gør.
3) de er ikke underlagt mere tvang end vestlige kvinder er der går i cowboybukser og bikini. ”
citat slut.
anonym , 27.nov.2006, kl.14:51
”hvem er undertrykt? dig eller kvinderne. hvem undertrykker? dig eller systemerne? tænk dig om Enoch før du udtaler dig.
Hvad der er in her i Danmark, behøver ikke at være det i andre lande.
Hvad der er acceptabel påklædning i Danmark behøver ikke at være det i andre lande.
Jeg ser kvinder i Danmark som værende undertrykt af medier, fyre som dig der skal bestemmer hvad de skal have på eller ikke på, og af samfundet generelt”
Citat slut.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Svar:
OK, så tager vi den derfra.
Ang. nr. 1) Jeg ved godt, at nonner ikke er tvunget til at bære nonnedragt. Den symbolisere den tjeneste for menneskeheden nonnerne er kaldet til at udføre. Men, dersom de vil være nonner, starter ”tvangen” eller kald det hvad du vil. Der kan du ikke selv vælge ud over, at vælge at adlyde.
Vil man ikke det, kan man ikke være nonne, men der er altså ingen der slår nogen ihjel af den grund her i det kristne vesten.
De eneste der ”slår nogen ihjel” i vesten for ikke at adlyde er Jehovas Vidner. De kalder det udstødelse. Så er der det kriminelle miljø, der også har en tøjkodeks hvor man ikke sådan kan slippe ud fra.
Nu er der sagt og skrevet meget om nonner, men jeg kommenterede blot nonneklædedragten.
----------------------------------------------------------------
ang. 2) ” Ligeledes tror jeg ikke mine muslimske medsøstre er underlagt tvang hvad angår deres påklædning”.
Citat slut.
Altså det er den værste gang ignorance jeg længe har hørt. Hvad er der galt med jer her på denne debat. Enhver ved sgu da, at muslimske kvinder er tvunget til at bære deres specielle dragter.
Dersom blot en lille bar arm eller lok hår, så får de 90 piskeslag offentligt eller det eder er værre. Hold da kæft hvor er I dumme.
3) ”…..Vestlige kvinder tvunget”? Jeg ved sgu da ikke hvorfor de vestlige kvinder går klædt som de gør og det må de da selv om. Her i vesten er de vist kun modefirmaerne der ”tvinger” nogen.
Så dersom du mener jeg tvinger nogen til at gå klædt i hvad? så ved jeg ikke rigtigt hvad jeg skal svare. Du tillægger mig en magt jeg ikke har.
Tal med muslimske mænd om tvang. Nu må I kvinder her på denne debat sgu tage jer sammen.
Enoch
tilføjet af

Fint med mig.

Enoch
tilføjet af

Blæs?

Nogen er mere blæst end andre.
Enoch
tilføjet af

Det er noget du påstår.

Det er dig der påstår det, ikke jeg.
Enoch
tilføjet af

Og brasekartofler!

Hold da kæft hvor smager det godt. Det er bare så længe siden jeg har fået det. Tænk...det er bare meget, meget mere lækkert at hygge sig med god mad, gode venner, god film, god musik, gode debatemner...vi behøver sgu ikke at spilde vores tid med at bide på enochs krog. Den form for debat ødelægger SOL-en.
Man skulle hver eneste gang man så et lorteindlæg lægge en opskrift på noget man virkelig godt kan lide ;o) Hvordan ville det mon være? Ville hele SOL-en vrimle med lækre opskrifter?
Jeg tror sgu lige jeg tager idéen den ud i det offentlige rum hehehehe
Hygge herfra.
tilføjet af

du er for syg

hvorfor skal vi kvinder tage os sammen? det er din krig mod islam ikke vores. det er din krig, ligesom dine andre venner, og ikke vores. Vi elsker vore medsøstre og kan godt acceptere andre menneskers tro og hudfarve og påklædning. Hvis du ikke kan klare det, så klag, men anklag ikke os andre. Hvis du er utilfreds så brok dig her på debatten som du så ofte gør. Men forlang ikke at vi alle skal have din mening. Hvis vi vil stifte fred mellem mennesker så gør vi det, så må vi jo se hvem der vinder i det lange løb. Os med freden på vor side og dig med krigen!
anonym
tilføjet af

kære halfevil333

lyder som en god idé. det gør vi da bare fremover. laver lidt kvinde-spam efter enochs indlæg! :-) så kan det være han vil tænke på mad og ikke had!
qvindfolk
tilføjet af

Glæde

Jeg synes også det kan være svært at råbe "lort" igennem en opskrift på pastasalt med champignoner. det er faktisk enormt effektfuldt synes jeg.
Jeg tror Enoch har fået noch af debatten i øjeblikket...men han vender nok tilbage, det gør de fleste. Også undertegnede. ;o)
tilføjet af

uhm du har så ret

glæder mig til mange opskrifter og spændende rettet, for tror ikke vi kan nøjes med at skrive indlæg en gang! :-)
qvindfolk
tilføjet af

Nej

Hvis et menneske ligger hele sin sjæl i sin musik, tror jeg Gud vil synes om det. Musik er at sprede følelser. Uanset hvilken genre, uanset hvilken følelse. Og musik er at fortælle budskaber. Så længe man har noget på hjertet, er der intet at hade.
Endelig eksisterer der ikke satanisk musik.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.