16tilføjet af

Mordet på Anna Lindh

Synes du at politikere skal omgives af vagtfolk hele tiden, eller er det en del af det danske demokrati at politikere frit kan gå på gaden?
Vil det skade vores demokrati at politikerne skal omgives af vagtfolk hele tiden? Skal straffen for at slå en politiker ihjel (eller kaste med æg) i stedet være større end hvis det er en "almindelig" borger, fordi politikeren er vigtig i samfundet?
Kan man kalde det "terror" at slå Anna Lindh ihjel, eller er der gået inflation i ordet så alt hvad der er farligt kaldes for terror?
Er det i orden at supermarkeder, og stormagasiner har metaldetektorer ved indgangen, og bevæbnede vagter - som i sydeuropa.
Anna Lindh blev stukket ihjel med kniv, og på Nørrebro døde den italienske turist af knivstik i august. Er det for nemt at gå med kniv og hvad skal vi gøre for at mindske det? Mere politi eller opdragelse?
tilføjet af

jeg har ikke ord.

hvad er det dog for en frygtelig verden vi lever i det er så dybt tragisk at så ung minister er stukket ihjel,hvad med hendes familie, det er så frygteligt at dette sker i norden, alt hvad der hedder knive skal afleveres forbryderne en hårdere og konsekvent handlig, jeg tror og mener vi er alt for blødsødne når sådanne tragedier kan finde sted. min største medfølelse med hendes fam.-vener-kollegaer
tilføjet af

har alder noget med det at gøre?

Jeg er stort set enig med dig, dog er jeg forundret over, at du finder anledning til at kommentere hendes alder. For mig er alle liv lige betydningsfulde. Man er ikke mindre værd, fordi man ikke er ung mere. Det var nok heller ikke det du mente.
tilføjet af

det er for dumt

Ham det har gjort skulle skydes med det samme
tilføjet af

Forkert

Jeg syntes at det er meget forkert at bare fordi man er politikker s¨å skal man dø, Det er jo et arbejde som så meget andet.
Det er meget kedeligt at skulle være omringet af vagtfolk døgnet rundt, men det kan jo næsten ikke være anderledes.
Det er meget forkert hun skulle dø, men morderen burde ikke få stregere straf end hvis han/hun havde slået en "almindelig" person ihjel. måske skulle straffe for mord måske bare blive strengere i det hele taget.
tilføjet af

det er for meget ):!!

jeg sytes at det skal være såda at hvis politiet
havde tanke om at den dreeng eller pige de så

på gaden at det skulle gå hen og spøger dem eller under søge dem!!
og hvis de så havde det skulle de have én bøde på
5000 kr!!
det syntes jeg helt klart!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!):
tilføjet af

alder

Jeg er enig med Inger Sørensen. Du har da ret i, at menneskers værd ikke har noget med alder at gøre. På den anden side synes jeg alligevel det er mere tragisk, når der står en far tilbage med 2 børn på 9 og 12 år. Det er frygteligt når børn ikke når at blive voksne inden deres forældre dør. Jeg er glad for, at mine forældre først døde efter jeg blev voksen. Man er aldrig parat til at sige farvel til en forældre uanset alder, men jeg er taknemmelig for, at mine forældre var der da jeg blev gift, fik børn osv.
Jeg ønsker ikke for nogen, at de skal gennem et sygdomsforløb inden de dør, men det gør det lidt "nemmere"(forkert ord) for de efterladte. Hjernen når ligesom at forstå at døden nærmer sig, selv om hjertet ikke vil acceptere det. Man kan nå at sige farvel, spørge om nogle ting osv. I tilfælde hvor ens pårørende bliver revet så brat fra en, tror jeg det bliver sværere bagefter. Man kan jo aldrig acceptere, at ens kære er død på en så meningsløs måde, som det er tilfældet for den svenske minister.
Men altså Ann, menneskelivets værd har intet med alder at gøre, alligevel håber man jo på at få 30 år mere end Anna Lindh fik.
tilføjet af

Det ene liv tæller ikke mere end det andet

Det er en ganske frygtelig hændelse, som bør give alle stof til eftertanke. Mener vore danske politikere skal kunne bevæge sig frit rundt, det vil i modstrid med demokratiet, hvis folkevalgt politikere ikke kan færdes frit blandt befolkningen, som delvis har valgt disse.
Finder mordet på Anna Lindh og den italienske turist i vores eget land lige utilgivelige, liv er liv, om man er studerende eller politiker er underordnet. Tiden er vist inde til at stramme op omkring strengere straffe for handlinger som disse. Hvorfor bruge tid på at diskutere om en kniv må være det ene eller andet antal cm lang.
tilføjet af

Måske?

Hvad der er sket er meget tragisk... Men ligefrem at dræbe morderen er vel heller ikke løsningen? Hvis mord skulle straffes med mord, er man så ikke lige så slem selv?
Det er synd for familien til hende, ligesom det er for familien til Antonío Currá der led tilsvarende skæbne...
Jeg mener ikke at straffen på morderen skal være strengere, når det er en kendt det går ud over, end ellers, ligesom en kendt ikke skulle have mindre straf når de overtræder love.
Men højere straffe i Danmark i det hele taget er vel ikke for meget forlangt?? Forbrydere får ofte større straffe ved pengesvindel end ved voldtægt, og er et menneskes psykiske tilstand ikke vigtigere end penge nogensinde vil blive? Offeret i en voldtægt får mén, det er der ingen der gør ved pengesvindel...
tilføjet af

Bedre opdragelse

Det handler hovedsageligt om opdragelse...for er man opdraget ordenlig går man slet ikke med kniv....så går man jo ikke og regner med at skulle bruge sådan noget lort...men hvis ens forældre har været ligeglade med om man har gået med sådan noget er det er klart at der nok også er andre mangler i ens opdragelse ( da ens forældre ikke er kan være ret ansvarlige! ).
HÅRD SRAF FOR FOR AT BÆRE KNIV!!
Hvis en politiker bliver slået ihjel under tjeneste mener jeg straffen bør være hårdere! ...altså jeg mener ikke morderen skal straffes hårdet for at ha´slået hende ihjel end hvis det havde været et "alm." menneske for hun var ikke på arbejde - så må hun jo være en alm. del af befolkningen!
Hun burde nok ha´haft beskyttelse...især når det var lige op til en meget vigtig afstemning!

Patrick
tilføjet af

ja sikkert

hun var en mærkelig dame med et tomt udtryk i sit
hovede
tilføjet af

Det er sygt!!

Jeg var lige inde og tænde et lys for Anna Lindh og der var der én der kort forinden havde tændt et lys og signeret: Gärningsmannen. Det synes jeg er dybt sygt at gøre medmindre det var gerningsmanden, men hvem tror på den...! Jeg håber at hun har fundet hvile et bedre sted end denne verden vi lever i.
tilføjet af

svar på vagt af politikere

ja jeg synes helt ærligt at ministrene skal have livvagter, først kostede det Olof Palme livet for 17 år siden og nu den kønne Anna Lindh
Hvad skal der til for at de rette personer vågner op og indser at det er nødvendigt med vagter???
tilføjet af

Vold i norden

Vedr. det 1. spørgsmål må siges, at jeg synes ikke at politikker i norden/skandinavien skal være omgivet af vagtfolk hele tiden. Specielt er Norden kendt for, at man kan gå frit omkring uanset om man er alm. borger eller politikker eller for så vidt kongelig. Dette er Nordens kendetegn. Selvfølgelig er det forbundet med risiko, men denne risiko er ligeså stort for andre (turister) f.eks.
Vedr. spørgsmål 2, jeg synes ikke at der skal varsles med højere straffe fordi det drejer sig om politikker. Politikker ved hvad det går ind til når det bliver valgt. Hvis en andens mand/kone/søster/kæreste mv. bliver myrdet, er det forsåvidt ligegyldig for familien om hun var kendt eller ikke. Straffen skal være lige for alle.
Vedr 3 spørgsmål. Jeg mener ikke at man kan tale om terror i forbindelse med mordet på den svenske udenrigsminister Anna Lindh. Alt er ikke terror, jeg synes at man efterhånden tillægger dette ord den forkerte mening/betydning. Desværre er vores verden bare blevet mere voldelig. Da den kolde krig sluttede og grænserne til østeuropa åbnede sig, troede man/vi/jeg, at nu ville verden blive et bedre sted at leve i, da angsten for krig blev minimal. Men ak nej, desværre er volden i egne rækker blevet større.
Vedr. spørgsmål 4. Hvis vi starter med at alle steder skal være metaldektoer føler vi os snart som mange steder i USA. Nej jeg synes ikke vi skal gøre det. Vi skal stadig have den følelse at vi er sikker de fleste steder i landet hvor vi befinder os.
Vedr. spørgsmål 5. Der skal sættes ind med opdragelse meget før. Der er efterhånden alt for mange meget unge mennesker der bliver kriminel. Det må være hjemmefra. Selvfølgelig er der undtagelser, men flest gange skyldes det nok problemer af en eller anden art i hjemmet. Vi må sætte ind med forbyggelse og forståelse meget tidligt. Dette også over for andre etniske folkefærd. Det kan ikke være meningen, at vi dansker efterhånden kun kigger på os selv, som hellige. Nej, hvis vi kunne forstå at leve sammen uanset hudfarve og kulturel baggrund ville mange få et bedre liv og uden den følesle af være udenfor og kun blive accepteret gennem vold. Her skal der sættes ind. Hele den diskussion omkring racer er gået forvidt.
tilføjet af

rædseltfuldt

Sker alle de knivoverfald som en kulmination på at der bliver skåret ned på feks.distrikpsykiatrien,syge mennesker er ladt alene????? Det er frygtelig tragisk når det går ud over uskyldige mennesker som Anna Lindh
Mange tanker til de efterladte.
tilføjet af

Sorg

Han er skudt i hovedet ham der har gjort det. Prøv at tænke på familien hvor stort et tab de har ligt nu.

tilføjet af

men hvorfor

Den unge mand der myrtede Anna Lind var Jo syg han havde flere gange prøvet at blive indlagt men nej , der var ingen der tog hånd om ham , så han måtte gøre hvad stemmerne sagde!!!!!
det er samfundet skyld. Men der skal jo spares..
JC
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.