4tilføjet af

Montering af bruser til indbygning

Jeg har tidl. skåret ud til varmt og koldt i flexslanger i gulv og væg. I den forbindelse har jeg mont. et vanligt blandingsbatteri og det har kørt upåklageligt i mange år nu - blot er det reelt slidt op nu. Nu er tiden så kommet til at fortsætte rørføringen således at vi kan få en bestemt hovedbruser. Hvor stor er sværhedsgraden her? Hvor mange samlinger skal jeg lave hvis jeg vil have et to-grebssystem m. løs bruser + hoved ditto? Og mere interessant - ved nogen om Vola amaturet (http://www.completvvs.dk/default.asp?ID=2&show=vare&vareid=8369&varenr=717721700&varegrp=141&page=1&name=vareliste) er adskilt i væggen eller een samlet enhed? Det er vanskeligt at finde monteringsvejledninger syntes jeg - kender nogen noget til hvor disse kan hentes inden jeg begynder skæringerne og murerarbejdet?
På forhånd tak.
tilføjet af

Skal jeg være ærlig -

Hvis det er nødvendigt at søge svar på denne side - for at kunne udføre, af dig - ulovlige installationer - så synes jeg ærlig talt at du skulle holde snitterne fra det...
Nej, vvs-arbejde ER ikke raketvidenskab - men hvor ser jeg dog meget elendigt udført arbejde i mit daglige arbejde.... - som fagmand på området...!
tilføjet af

Tøf lige ned...

Nu er internettet jo ganske stort og jeg skal nok finde den info. jeg behøver. Det er blot nogle få hard facts jeg behøver fordi det simpelthen er længe siden jeg har været rørlægger (hvis vi lige ser bort fra de rør jeg lægger ind hver aften i sovekammeret :-). Det er nok for mig at forstå logikken i koblingerne mv. og så kan jeg lave det selv resten af vejen. Så det bare spørgsmål om at bestille delene og så udføre jobbet. Det jo heæt ligetil i virkeligheden.
Desuden gider jeg ikke betale dig og andre håndværkere astronomiske summer for det - noget jeres "uddannelse" jo slet ikke berettiger til. Og så slipper jeg jo også at skulle gøre hovedrent efter jer svin... neej hvor har jeg sendt mange regninger for rengøring til jeres firmaer før i tiden - sågar været i byretten med en.
At du også svarer sådan og lader forstå at du ved ting viser jo tilmed hvor latterlige protektionistiske I som stand er. Fjols.
tilføjet af

Tryktab

Vær opmærksom på, at lige netop den kombination af armatur og hovedbruser giver
et voldsomt tryktab. Du skal have min. 300 kPa til rådighed, for at opnå den forudsatte
vandstrøm på 0,3 l/s.
Kom ind i kampen VOLA!
tilføjet af

Vejledning

Du kan hente den specifikke vejledning her:
http://vola.com/Default.aspx?id=612
Se i 5. række, nr. 16 fra oven.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.