11tilføjet af

Mobiltelefoner til børn.

Hvornår er det OK/nødvendigt at give børn deres egen mobiltelefon?
tilføjet af

Teenagere

Jeg fik min første mobil da jeg var 13, er nu 14. Jeg synes at det var helt okay at jeg først fik lov til at få en, da jeg var 13. Jeg synes at det er alt for tidligt, når man ser børn på 7 år have en mobiltelefon. Det er okay hvis det er nødvendigt, men ellers synes jeg at de skulle bruge deres tid på noget andet. Nogle mennesker kan sagtens have en mobil og lade den ligge, andre bliver nærmest besatte og sidder og sms'er eller spiller hele tiden. Så generelt, synes jeg at man burde vente indtil teenageårene, men selvfølgelig er der nogle undtagelser.
tilføjet af

det bestemmer du........

........ men i det øjeblik du lader dine børn færdes alene uden for hjemmets 4 vægge synes jeg du skal give dem en, og samtidig købe en selv. På den måde kan man altid få fat i hinanden, og man undgår mange timer med nervøs venten.
Det har fungeret fint i denne familie i 6 år, og kan varmt anbefales.
tilføjet af

Det kommer

....så sandelig også an på hvor ansvarligt du synes at dit barn er.
Købte min datters første mobil da hun var 12 år, og hun har mistet
3 af dem siden hen. Både p.g af tyveri og sjusk! En anden vigtig ting
at tænke på er, om det skal være med abonnement eller taletid. Hvis
det er med abonnement, så få en spærre på, for hvor meget barnet
må ringe for. Vi er blevet så vant til at kunne komme i kontakt med
vores datter at vi slet ikke kunne være uden det nu! 80)
tilføjet af

Du bestemmer

Du bestemmer selv hvornår dit barn skal have den første mobil telefon, men som andre har sagt, så skal du finde ud af om det skal være med abb. eller taletid. Jeg fik min første mobil (med taletid) da jeg var omkring tolv eller tretten år. Synes det er meget passende, men heller ikke før.
tilføjet af

Skrev du

....måske på den forkerte tråd?? Skidt med det!! 80)
tilføjet af

Forskel på ok og nødvendigt...

hvis man tænker over det. For det er brugen af telefonen, der bestemmer det, som de andre skriver.
Jeg finder det absolut ikke nødvendigt før 12-13 års alderen, hvor der virkelig kommer gang i deres sociale liv, og de agerer mere på egen hånd.
MEN jeg anskaffede en til min datter allerede i starten af skoletiden, da min lange transport gjorde det nødvendigt for mig at kunne komme i kontakt med hende, når hun selv skulle finde op til toget og møde mig. Hvis nu toget er forsinket (og det er det jo ret tit), så er det en ekstra tryghed for hende at kunne ringe til mig, og omvendt. Samtidig er hun også begyndt selv at tage hjem, når jeg ikke kan nå at hente hende, og så er en mobil en sand frelse for bekymrede forældre. ;O)
Men den bliver KUN brugt til dette formål. I skolen ligger den på kontoret, så den ikke bliver stjålet eller skaber prestigeproblemer i klassen, og så bliver den slukket hjemme, medmindre hun er ude og lege og så har den med. Indtil videre har det fungeret upåklageligt.
Men mon ikke din egen (og dit barns) sunde fornuft er den bedste guideline for, hvad der er rigtigt i jeres tilfælde? ;O)
Mvh. D.
tilføjet af

Enig! Der er en forskel.

Det første korte indlæg var nu også ment som et stikord til at få en debat i gang - det er jo det vi "er her" for.
Det lader til at der, i hvert tilfælde foreløbig er nogenlunde enighed om emnet. Det var fedt at få Rainbow's kommentar med, så det ikke kun er os gamle forældre, som kan blive enige.
Selv synes jeg det er alt for tidligt med mobiltelefoner i de små klasser, men der er flere i min søns 1. klasse, der har en, hvilket har affødt en snak hjemme hos os om emnet.
Jeg mener, det kan være NØDVENDIGT med en mobiltelefon til børnene, når de har brug for den til at kommunikere med os forældre, som i dit tilfælde. Selvom vi klarede os uden som børn, behøver vi jo ikke forsage de forbedrede muligheder, vi har nu!
Udover taletidskort kan jeg nævne spærring for opkald til andre numre end fx. forældrenes som en mulighed.
Vores børn har ikke det behov, da de bliver kørt overalt.
Det er så OK med mobiltelefoner til de unge, når de kan skelne mellem den og et stykke legetøj. Jeg havde forestillet mig, det kunne blive aktuelt for vore børn, når de er 13-14 år, men det må komme an på en vurdering til den tid.
Her vil det så måske i starten være praktisk med taletidskort, indtil de vænner sig til omkostningerne ved brugen af telefonen.
tilføjet af

Mobiltelefon

Jeg er kundekonsulent i et teleselskab der sælger abonnementer og Taletid.
Jeg anbefaler taletid indtil barnet får et job og selv kan betale. Jeg er skide træt af mødre der ikke har læst abonnementsbetingelserne når man sælger et abonnement .. selvom der er spærre på kan regningen godt blive langt langt større.
LÆS OG FORSTÅ abonnemtsbetingelserne.
Vær opmærksom på følgende " der er 24 timers opdatering på systemerne". Dvs at samtaler bliver opdateret med 24 timers mellemrum så dit barn kan altså tale 24 timer ekstra inden telefonen bliver spærret.
"Der tages forbehold for udlandstelefoni da disse opdateringer kan forekomme i op til 30 dage"
Det er de udenlandske operatører som først sender samtalefiler med op til 30 dages forsinkelse .. og det er lovligt i følge telestyrelsen så faktisk kan dit barns regning hvis hun har været i spanien på sommertur løbe op på mange tusind kroner på TRODS af spærren.
Køb taletid hvor barnet ikke kan ringe til udlandet. det er sikkert og der bliver KUN ringet for det beløb der er sat på kontoen.
Hvis I vælger abonnementet så LÆS for guds skyld abonnementsbetingelserne før i ringer og skælder en sagesløs kundekonsulent ud. .. *hovsa surt opstød herfra* ..
tilføjet af

de må vente

ja jeg syntes at de selv skulle prøve at tjæne ders ejne penge, for jeg har prøvet ot få telefon regninger på ca 2000 pr månede pga billede beskeder.og han var 13 år.
tilføjet af

Mobil regning ovs.

Øhh. Hvad fabler du om.. Det helt klart en nødvendighed med forældre der er skilt, ovs. Jeg er de tolv år :} og jeg fik min første mobil da jeg var 10.. Det var en mobil vi brugte i toget bussen ovs. Derefter´har jeg haft mange telefoner, any way..
Mine forældre er skilt og der var det faktisk meget vigtigt for mig og min søster at få en mobil, men vi måtte desværre ikke for mor :{.. Så min far købte en og vi fik den i julen.
Min mor var tydeligvis ikke glad, men som jeg sagde det var altså en nødvendighed.
Da vi ikke måtte beholde den, gemte vi den. Det gjorde vi faktisk i et helt år. Så fik vores far overtalt min mor, til at få den hjem.. Min mor troede ganske vist at den lå hjemme ved vores far men nej..
Så tænk dig lige om inden du skriver sådan noget med at de skal selv tjene den..
Sorry mor. :}
tilføjet af

Rettelse af mobil regning ovs.

Øhh. Hvad fabler du om.. Det helt klart en nødvendighed med forældre der er skilt, ovs. Jeg er de tolv år :} og jeg fik min første mobil da jeg var 10.. Det var en mobil vi brugte i toget bussen ovs. Derefter har jeg haft mange telefoner, any way..
Mine forældre er skilt og der var det faktisk meget vigtigt for mig og min søster at få en mobil, men vi måtte desværre ikke for mor :{.. Så min far købte en og vi fik den i julen.
Min mor var tydeligvis ikke glad, men som jeg sagde det var altså en nødvendighed.
Da vi ikke måtte beholde den, gemte vi den. Det gjorde vi faktisk i et helt år. Så fik vores far overtalt min mor, til at få den hjem.. Min mor troede ganske vist at den lå hjemme ved vores far men nej..
Så tænk dig lige om inden du skriver sådan noget med at de skal selv tjene den..
Sorry mor. :}
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.