5tilføjet af

Porrer

Jeg har for første gang plantet porrer. De står fine nu. Jeg ved godt de kan tåle frost, hvis de bliver dækket med f.eks. halm. Men jeg vil gerne høste dem til fryseren før. Hvornår gør jeg det?sep., okt.,??eller er det bedst at lade dem være i jorden med frosten og halm omkring.
tilføjet af

Lad dem stå.

Vil du absolut have dem i fryseren, skal du rengøre, snitte og blanchere dem og så er anvendelsesmulighederne ikke længere de samme.
tilføjet af

Gem dem i kule

Man kan også opbevare porrerne ved at grave en rende, der er ca. 30 cm dyb, lægge porrebundter ned i renden, og dække dem med jord ind til midt på skaftet. Man kan beskytte dem mod kulden ved at dække dem med halm eller tørre blade, og mod regn ved at dække med plastic.
tilføjet af

Jeg plejer og lade dem stå ude

lige til okt-nov.
Men så heller ikke længere, så bliver de seje.
Og det er uanset om det er sommer,efterårs eller vinter porre.
du renser dem, skære i passende stykker og blanchere dem.
Det står der godt nok i diverse kogebøger man ikke skal.
Men de smager bedre på den måde.
Jeg eksperimenterede sidste år med nogle der ikke blev blancheret.
Og de er mere seje.
Nu ved jeg ikke hvor mange du har,men her tager jeg gerne 4-6 ekstra med ind, og klargøre til fryseren.
Men det er ren dovenskab, for jeg gider ikke tage allesammen på en gang.
Vi har 3x11 m, så det bliver for mange på en gang.
tilføjet af

Forslag til porrer

Nu ved jeg ikke hvor mange porrer du har sat, men du kan, når de har pæne lange skafter, trække en del op, skylle dem, skære dem i skiver som til en gryderet eller suppe og fryse dem ned i portioner. Det er så dejligt nemt til vinter, at man lige kan hive en portion op af fryseren og smide direkte ned i gryden.
Du kan godt lade dem stå, men hvis de står for længe sætter de en fin kuglerund blomsterstand ligesom resten af Alliumfamilien.
tilføjet af

Jeg tror

jeg holder mig til amatørgartneren. Altså tage dem op okt. nov, rense og skære i stave - uden blancering, da jeg synes de bliver smattede når jeg gør det ved dem jeg normalt køber. Eller hvordan blancerer man egentlig helt rigtigt???
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.