20tilføjet af

Mangel på hygiejne

Idag var jeg inde i Burger Centeret i Viborg.
Jeg bestilte en jumboburger og min far bestilte en Big Burger.
Jeg så tilfældigvis over skranken da kokken lavede min burger. Og jeg lagde mærke til, at i det ene øjeblik tog han mod penge, så rørte han ved telefonen - og uden at vaske hænder tog han fat i maden!
Det synes jeg godt nok er ulækkert! Han vasker ikke engang hænder før madlavning! Jeg nægtede at spise min jumboburger og er siden kommet i klammeri med mine forældrer der nu kalder mig underlig og alt muligt. Men vil i ikke give mig ret i at det da må være et helt basalt krav at kokken vasker hans hænder før han laver mad?
tilføjet af

Klamt!

Jeg har tit tænkt det samme, f.eks. hos bageren om morgenen hvor de lægger brødet i posen, og tager imod betalingen, mon så de vasker hænder inden de betjener næste kunde .... jeg tvivler.
Men det er videnskabeligt bevist at penge er mere bakterie-befængt end noget andet, faktisk er det at røre ved mad efter at man har rørt ved penge, mere sundhedskadeligt end at stikke hånden i wc kummen, og så røre ved maden.
Det er fordi at penge kommer gennem så mange forskellige snavsede hænder, og så mange forskellige steder/punge, at de når at samle langt flere forskellige bakterier end der findes i din wc kumme.
Så det er da meget forståeligt at du mistede apetitten.
tilføjet af

Var du min søn...

..så ville jeg tage hatten af for dig, -stor respekt for at du "tør" sige fra, og sige din mening som er meget berettiget.
Dine protest er velbegrundet...der er mange som har taget på telefonen, - før og lige efter et toiletbesøg, hvor de måske også lige glemte at vaske hænder.
Jeg forstår dig så godt.
Vh Rosalilje
tilføjet af

Jeg kan godt

forstå dig. Synes også det lyder vildt uhygiejnisk, men desværre er det nok noget der sker meget, meget ofte - nu jeg tænker rigtigt over det! Føj, æv osv.!
tilføjet af

Du kan bede bagerdamen / manden om...

..at tage brødet med en plastighandske eller en pose....den lægges på brødhylden igen før der tages imod penge - det bliver brugt hos den bager jeg handler hos....
Penge er de rene bakteriebomber..ligesom dørhåndtag osv.
Bon appetit
Rosalilje
tilføjet af

Sejt og godt gået ;o)

-her er det dig der kan give noget meget brugbar lærdom til dine forældre ;o)
Bare tanken om hvor de penge der er i omløb, kan have været og hvad de kan have været brugt til..
Bare det i sig selv ville gøre at jeg ikke på nogen måde ville have spist mad, serveret fra de grabber der..
Og, jeg er sikker på, at dem lærdom har jeg fået givet videre til mine døtre.. Alle der sælger madvare skulle have det krav, at der skulle handsker på..
Den nærmeste Bilka jeg har her, der har de en dejlig delikatesse jeg ynder at bruge.. For hver ny kunde en ekspedient har, ja der kommer der rene handsker på , mens det man evt. køber det bliver behandlet..
Godt gået min ven, og fortsæt med det .. det er din ret som kunde at forlange, det ville jeg mene 100%
Men såda er der sikker så meget, og nogen gange må man tænke, godt man ikke ser alt, men det man ser det må væer ens ret at påtale ;O)

MvH Mummi
tilføjet af

Bliver sendt til psykiater

Ja, nu er det jeg bliver sendt til pskyater. Mine forældrer mener ikke den situation var særlig uhygiejnisk og synes jeg går alt for meget op i det med mikroorganismer. Jeg glæder mig næsten - ikke fordi jeg tror jeg kan blive behandlet - men fordi en snak med psykiateren faktisk også kan få hende - der jo trods alt er uddannet - til at sige at jeg har ret. Og jeg glæder mig sådan til at se mine forældrers ansigter når de finder ud af at selv psykiateren er enig med mig!
tilføjet af

psykiater

det kan sgu da ikke kun være derfor at du bliver sendt til psykiater
tilføjet af

Okay..??

-det var dog et drastisk træk, for denne "forseelse"
Men du må jo her bare holde på din ret til, at ytre dig omkrig det du skal betale for, og selv skal fortære ;o)
Held og lykke med det ;o))
MvH Mummi
tilføjet af

Tjaaa

Jeg forstår godt din holdning..
Men når man arbejder i branchen ligesom jeg gør, så er det desværre umuligt at vaske hænder efter hver betaling..
Jeg arbejder i en grillbar/pølsevogn i kruså-1 km fra den tyske grænse.. Og tysker er som bekendt meget vilde med danske hotdogs.. Jeg vasker hænder meget meget tit når jeg er på arbejde, netop fordi at det er fødevare jeg arbejder med, men hvis butikken er fyldt op og man har mega travlt, så er det altså umuligt at vaske hænder hver gang man har lavet og solgt en hotdog..
Men jeg giver dig da gerne ret i at det ikke er særlig lækkert..
tilføjet af

Nej

Det var nu aftalt for et par uger siden. Mine forældrer mener jeg går alt for meget op i mikroorganismer og påstår også at jeg til tider at hypokonder...
Bare fordi man lægger lidt mærke til ens krop og holder en ordentlig hygiejne...
tilføjet af

Bakterier er noget pjat!

Ja, det er naturligivs ikke helt sandt. Bakterier er ikke pjat, de er bakterier!
Men hvorofr skla man dog være så bange for bakterier? Bakterier er jo over det hele, og hvis de bakterer der sider på huden ikke er farlige, bliver de det næppe selvom der er tyve gange flere end normalt.
Desuden går vi jo ikke med maske selvom der flyver masser af svampesporer rundt i luften!
Jeg er kun lægmand i denne sammenhæng, men jeg har en teori, der nok ikke er helt skudt forbi, omend der måske er mere i det end som så:
Jeg vasker meget sjældent hænder, og tager mig ikke synderligt af hygiejne, og jeg er aldrig syg! Det kan måske tænkes at immunforsvaret svækkes, når det ikke jævnligt udsættes for sammenstød med bakterier af forskellig slags..
/Malamute!
tilføjet af

Brug da

Gummihandsker når du tilbereder maden og smid den når du modtager penge.... Det gør de på tanke der har Subway og jeg må GODT nok sige de har travlt der, fordi deres mad er så populær og sund - Hvor svært kan det være??? Ekspederede du mig, og jeg så du ikke havde vasket fingre for du evt. lavede min hotdog, så kan du være 100 på, at jeg ville vende om på hælen og gå min vej igen - med mindre du vaskede dine hænder og lavede mig en ny...
Ha en dejlig aften......
tilføjet af

Ja men pas nu på

Det kan godt være at perosnlig hygiejne er i høhsædet. Og selvfølgelig skal ekspedienter vaks deres hænder, bruge handsker.
Men jeg kendte engang en der gik meget op i det. Det blev en besættelse. Til sidst så han bakterier over alt og røg på psyk. Han fik diagnosen skitzofren. Bare pas på ikke at bruge hele din dag på at gå op i det.
Ikke fordi du ikke har ret - men pas på ting ikke bliver en besættelse.
Venlige velmente hilsner
Mille
tilføjet af

Forkert

Nu er mikroorganismer andet end bakterier. Mikroorganismer er bakterier OG vira.
Det er kun enkelte bakterier der gør folk syge. Men der er vira overalt. Og det er dem vi for det meste bliver syge af.
Du siger du aldrig er syg. Det er nok fordi du ikke er typen der ikke husker det. Dem kender jeg masser af. Jeg, derimod, husker hver gang jeg har været syg.
Og selvom andre mennesker siger at "det er da også lidt" så mener jeg selv det er for meget. Jeg skal SLET ikke være syg. Og det er lige meget om jeg så bliver syg hvert 20. år. Det er 1 gang hvert 20. år for meget.
tilføjet af

Nååhh....

så forstår jeg da bedre at du bliver henvist til en psykiater....
tilføjet af

Bestemt nej

Du har ret i at der er bakterier alle vegne, og heldigvis af den rimeligt harmløse slags, men alting med måde.
Det er påvist at børn der lever i ekstremt rene hjem, bliver oftere syge end dem fra hjem med mere normal hygiejne, og det skyldes jo netop at deres egen krops forsvar er vænnet til ikke at skulle arbejde så meget.
Så derfor kan man også blive for renlig.
Men sammenligner man med kloak-arbejderen som dagligt udsættes for en stor dosis af diverse baktierier, deriblandt kolibaktierier, ja så har de et forsvar der konstant knokler derudaf, og er så optaget af de slemme kolier, at kommer der en forkølelses bacille forbi, ja så er de sikre på også at blive forkølede. Altså bliver de meget nemmere syge end andre.
Der er jo så også forskel på hvilke bakterier det er, men du kan da være sikker på, at på en pengeseddel, eller mønt, er der et rigt udvalg af de slemme drenge.
tilføjet af

har du belæg

for den udtale??
tilføjet af

Psykiater

Når man gennem tid har læst dine indlæg her, må man sige at dine forældre har set lyset.
Du har LÆNGE trængt til psykolog-hjælp. Du har chancen nu, tag imod den!
tilføjet af

Så er vi jo enige!

Hele intentionen med mit indlæg var at belyse det faktum at ekstrem renlighed øger rikoen for infektioner!
/Malamute
tilføjet af

Det er bestemt ikke forkert

Jeg ved udmærket hvor ofte jeg er syg. I min tid på gymnasiet har jeg ikke haft een fraværstime; protokollen taler sit eget utvetydige sprog. Og sådan har det været så længe jeg kan huske!
Men hvis du aldrig vil have det mindste tegn på sygdom, kan du godt hoppe fra broen! Det er en fuldkommen naturlig biologisk reaktion når kroppen klager sig med sygdomssymptomer.. Det er først galt når den ikke længere fortæller dig at du har indåndet sporer fra Aspergillus Fumigatus!
/Malamute
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.