9tilføjet af

lus i skolen igen

lus i skolen igen igen igen nogle der har nogle gode råd til hvordan man stopper sådan noget ....vi købe shampo og går i bad hverdag men det hjælper jo ikke hvis de så ikke gøre noget på skolen ..gode råd søges
tilføjet af

Bad er ikke nok

Der skal bruges tættekam.
Men tal med lægen og skolen, de SKAL tage affære.
tilføjet af

Lus

Skolen kan vel ikke gøre andet end at oplyse om, at der er fundet lus og så opfordre den enkelte familie til at undersøge og behandle derhjemme. Det er velsagtens ikke skolens skyld at nogle elever har lus og smitter andre, og det vil tage forfærdelig lang tid hvis lærerne skulle bruge tiden på at gå eleverne igennem med en tættekam. For ikke at sige behandle dem.
Det er meget irriterende når ens barn har fået lus i skolen eller i børnehaven. Jeg HAR prøvet det, men der er ikke andet end at gå i gang, og løbende holde øje. Og så håbe på at alarmen går, når de små kræ er spottet.
tilføjet af

De fleste skoler...

har en politik om, at børn, der har lus, ikke må komme i skole, hvis de ikke er i behandling. Derudover bliver børn med lus sendt hjem.
Problemet er jo så bare, at forældre tolker det "med at være i behandling" forskelligt, og mange ikke har nogle kvaler med at sende deres børn i skole, selv om de har masser af lus. Derudover er der forældre, der ikke synes, det er rimeligt, at vi sender deres børn hjem, "bare fordi" de har lus... Og børn i indskolingen kan ikke sendes hjem med mindre, der er en forælder, der er hjemme
Det er skruen uden ende - og jeg ved at masser af lærere bruger meget tid på "luseproblematikken", selv om det jo ikke er det, vi er der for...
Personligt synes jeg, der skulle indføres lusedage, hvor alle børn blev kæmmet på én gang i skolen. Problemet er bare, hvem der skal gøre det. Sundhedsplejerskerne har meget lidt tid på skolen. Lærerne har måske 28 elever i en klasse og kan derfor ikke bruge så meget på hvert enkelt barn.
Spørgsmålet er også, om forældrene vil acceptere en sådan lusedag...
tilføjet af

lus trives jo

Lus trives jo, regelmæssig kæmning hjælper.
tilføjet af

lus igen igen

tak tak for alle de svar jeg fik ..men jeg mente om der var noget man kunne gøre for og forbygge.. men nu vi snakker bad så ved jeg på den skole hvor mine unger går så må de ikke gå i bad hvis de kun har en time idræt .. og bare der så slår min alarm klokker da ...hvis alle var tvunget til og gå i bad efter idræt så ville det da nok osse hjælpe på nogle.. og grund 2 det er sku da heller ikke rart og side 5 timer i skolen bagefter hvis man har løbet og svedt om morgen
tilføjet af

forebyggende

hej ja du skal gøre flg for at forbygge , du skal tætte f.eks hver søndag hele familien så æg ikke ikke når at blive til lus .
du skal ydermere klippes meget kort ( gælder for drenge ) da lus ikke kan lide lys
for piger gælder det at det kan samles i en f.eks hestehale da håret så er nemmere at nå ved tæt kontakt . husk lus kan ikke flyve , ikke hoppe så der skal tæt kontakt til .
det er dog noget pjat at børn med lus sendes hjem eller ikke må være der når de har lus , dette ser næsten alle lærere stort på . ydermere er det ikke længere et krav at børnene bliver hjemme .
beklager men sådan er det .
tilføjet af

Du tager jmeget fejl

Det hjælper ikke på lus at gå i bad. Hvis du tror, der kommer lus af snavs tager du fejl. Lus trives bedst i rent hår.
Lusene skal slås ihjel og behandlingen skal gentages, så de æg der bliver udklækket også dræbes. Derefter holder man øje med, der ikke kommer nye luseangreb. Som en skriver, de hopper ikke, man skal lade være med at stikke hovederne sammen.
tilføjet af

Du er også forkert opå den

Man kan ikke kæmme luseæg væk. De sidder fast. Man kan fjerne lus og jeg ville også bruge et lusemiddel, hvis først der er kommet lus.
Hovedbetræk skal skiftes,huer vaskes o.s.v.
tilføjet af

Ps. læs om lus og behandlingen her

http://helse.dk/2003/09/10/kampen-mod-lus/
Når man ikke udfører den rigtige behandling bliver man ved med at have lus. Jeg er sur på jer, der gør det hele forkert og derfor ustandselig smitter andre med LUS
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.