4tilføjet af

Er Sorte bedre til sport?

Det mener John Entine der har skrevet bogen Taboo: Why Black Athletes Are Better and Why We'RE Afraid to Talk About It. Har de simpelthend blot en stærkere psyke eller kan det tænkes at videnskaben kan forklare det... Uanset hvad kan det ikke benægtes at sorte i den grad dominere flere sportsgrene, i NFL (Amerikansk Fodbold) er 65 procent af spillerne sorte og i NBA (Basketball) er tallet endu højere. For MLB,s (Baseball) vedkommende ser det ikke helt så ujævn ud men antallet af sorte spillere er stadig højere end populationen af sorte amerikanere. I Fodbold er vi heller ikke uvandt med dygtige sorte spillere... faktisk er mange af de største stjerner jo som bekendt sorte. I FA Premier League er værd femte spiller sort... noget der ikke ligefrem stemmer overens med at kun 2 procent af Englands befolkning er sort. I Fodbold VM er det ikke en ukendt sag at Brasilien er en stormagt. Frankrigs landshold er også domineret af sorte spillere og hvis man kikker på Englands ungdoms landshold går der nok heller ikke mange år før de er i Frankrigs siteration. Selvfølgelig dominere sorte ikke i alle sportsgrene... Se bare på NHL (Ishockey) hvor sorte spillere er endu sjældnere end hvide spillere i NBA... Men er det under alle omstændigheder ikke påfaldende at sorte atleter dominere så mange sportsgrene? Jeg har undret mig som en gal... Kan det være fordi de blot dyrker mere sport? Fordi det for mange af dem er den eneste mulighed for at komme væk fra en trist tilværelse? Måske fordi de har en stærkere psyke end hvide? Eller kan det tænkes at de simpelthend er bedre atleter fordi de er bygget til det?
tilføjet af

De kan drikke en satans masse øl

så måske er det bare således
tilføjet af

fysisk set er de bedre udrustet end andre

de har mindre bækken og længere lemmer og hvis de får den rette træning er de absolut bedre til mange sporter. Det er også mange gange den eneste chance de fleste har for at komme ud af den fattigdom som de fleste af dem lever under. Det er derfor også dem som kræver mindst og laver mindst brok for deres agenter og impresarios, og så er der så mange at tage fra. De hvide har mange andre muligheder og er sværere at udnytte og derfor benyttes de sorte mere. der er også mange sportsinstitutioner som er organiseret for at holde sorte fra gaderne og kriminalitet, Mike Tyson blev trænet til at begynde med i et fængsel og boksning var hans eneste mulighed for at distakere sig.
tilføjet af

Her lidt uddybning

Hej,
emnet har været grundig diskuteret på nedenstående link:
http://www.motion-online.dk/fora/index.php?showtopic=32922&st=0
Der er en snak om alt, fra fattigdom, racer, m.m., god læselyst.
tilføjet af

Hvad med ...

svømning, cykling, roning, klatring, gymnastik, brydning, MMA, hurtigløb på skøjter, udspring, triathlon, spydkast, diskos, kuglestød, stangspring, syvkamp, tikamp, skydning, vægtløftning, vandpolo, fægtning, moderne femkamp, skak, stærkmandskonkurrencer, skiløb... Find selv på flere.
Der er da vist ikke ret mange sorte i førnævnte sportsgrene.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.