5tilføjet af

Landbrugsstøtte.

Hej alle sammen.
Jeg skal skrive en opgave om landbrugsstøtte og konsekvenserne for ulandene og om hvordan det bliver brugt protektionistisk for landene i Europa.
Hvis der er nogen som har skrevet om dette, eller på andre måder kan bidrage med noget klogt ville jeg blive meget glad. Skriv meget gerne hvad i ved omkring dette emne.
Knus Sara..
tilføjet af

plaprer løs

okay, jeg plapre bare lidt løs, håber du kan bruge noget af det.
landbrugsstøtten i EU: EU betaler blandt andet bønder for at lade deres marker ligge brak, da overskudslagrene allerede bugner.
tidligere (ved ikke om de stadig gør, men det gør de sikkert) solgte EU overskudlagrene i Afrika, det betød at deres bønder ikke kunne få noget for hvad end de havde sået af afgrøder, EUs priser var jo dumpet til det minimale. - man kan diskutere om det er godt eller skidt: de får masser af mad versus de får aldrig lov til selv at udvikle deres landbrug - samtidig var det svært for andre landre atælge deres produkter i EU da de har høje toldmure, bl.a. USA har været meget oprørt over dette.
det kunne også være interessant at se på fordelingen af landbrugspenge, landene imellem mens også hvis man sammenligner størrelsen på gårdene. og om det i det hele taget var nødvendigt at have denne landbrugsstøtte.
håber det satte tankerne igang.
mh Jacob
tilføjet af

EU dumper stadig priserne

EU yder stadig så meget støtte til deres landmænd, at Ulandene kan få dyrt producerede varer fra EU billigere end deres egne billige producerede varer.
Tallene for f.eks sukker er at det koster gennemsnitligt 5000 dkr at fremstille et tons sukker i EU, og 2000 dkr for sukker produceret på sukkerrør i et Uland.
Alligevel kan EU sukkeret købes billigere i Ulandene, da EU dumper priserne og sælger det til ulandene under fremstillingsprisen alene for at holde liv i EUs landbrug. De få lande som har turdet beklage sig over det, har så fået at vide at hvis de ikke vil have det EU producerede sukker, så stoppes al støtte til landet.
Det samme er tilfældet med jordnødder, både til olie og til peanuts, hvor det udenlandske er klart det billigste, men de udenlandske skal undersøges for 117 forskellige ting før de må sælges til EU. De prøver skal EU producerede jordnødder ikke gennemgå, og det koster så så meget at få de tests lavet at Ulande ikke kan sælge jordnødder til EU.
tilføjet af

information

Mange tak for jeres svar! Har i evt. nogle gode steder hvor jeg kan finde information om det i skriver:)
tilføjet af

Lidt hjælp

tilføjet af

jeg har hørtat Dansk Hvede

koster omkring titusinde kroner pr Ton at producere her i Danmark mens den hvede vi får fra USA koster kun omkring 6 tusind kroner, om priserne stadig er de samme ved jeg ikke men det skulle ikke undre mig om proportionen stadig skulde være den samme. Iøvrigt synes jeg at Danske landmænd skulle prøve at skabe nye produkter istedenfor at få penge for ikke at dyrke noget, for eksempel søde kartofler som koster 25 kr pr kg hos grønthandlerne, kan man få dem til at gro i Danmark, men der er sikkert bunker af her ukendte afgrøder som Landbohøjskolen kan udvikle.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.