26tilføjet af

Hvad servere jeg til.....

Jeg vil lave flødekartofler idet jeg får vennner på besøg. Men hvilken slags kød kan jeg servere til. Jeg er lidt træt af skinke... nogen der har en ide?
- Tak!
tilføjet af

Jeg vil da også hellere have...

Roastbeef, culotte eller en anden god oksesteg til.
tilføjet af

Hvis ikke...

Det lige går at skaffe eller du har en god steg, som KøligeKnud er inde på...
Hvad så med en Glaseret Hamburg ryg eller en indbagt mørbrad..??
Mums, til kartoflerne og god søndags middag ;o))

/Mummi
tilføjet af

bliver helt sulten

Damn, jeg bliver jo helt sulten over alle de fede forslag.
Næsten alt kød går godt til flødekartofler, men er også mest til oksekød.
tilføjet af

Det er da det vi ska´

vi ska da ha´ flødekartofler idag. Har ikke set skyggen af det stads hele sommeren.
He he - hvor er det godt det er blevet koldt.
tilføjet af

Svinemørbrad !

Skæres i stykker på ca 10 cm. Stilles på højkant og bankes ud til koteletter...
Det giver nogle "svinsk" gode koteletter !
tilføjet af

Vil du så...

Komme igang med det "stads" ;o)
Her laver jeg det ofte rent faktisk, da jeg må sige at jeg ikke ville kunne leve uden kartoflerne...
Men der må lige mere "kød" på dem end bare lige den sædv. kogte model fra tid til anden...
Idag står den her på små fine pillede kartofler, Paneret flæsk, specielt udvalgt, så det er uden for meget fedt...
Så tjek lige sovsen du ;o)
(alias: fattigmans koteletter..)
Dertil... Uha, og nu kommer griseriet ;o)
En dejlig sovs med afkog fra panden, lidt hvidløg i, lidt hele champignon og så prikke over iét til en herresovs... Med fløde selvf...
Til Paneret flæsk går de Flødestuvede dog også kanont ;O))
En fortsat dejlig søndag til dig, debatforfattern og andre, der måske her kunne få lidt inspiration til en god søndagsmiddag på en meget blæsende og kold søndag I DK. Dog med dejlig sol i skrivende...

/Mummi
tilføjet af

Just præcist ;o)))

En på singaduset ska´de nemlig ha´ men med den dog blide side af håndryggen ;o)
Jeg laver selv mine "mørdbradbøffer" på den måde, skåret ud som du beskriver... -og så vender dem i mel tilsat salt og peber, rister til sidst hvidløg på panden, afkoger den og hertil opbages en dejlig sovs, tilsat fløden jo... -og kødet puttes der efter i sovsen ;o))
Her igen kan et glas HELE eller friske champignon gør sig...
Også hertil, min favorti inden for udgaven af kartofler. De små besværlige pillede - men de er det hele værd ;o))
Smil til dig fra...

/Mummi
tilføjet af

Er du en lille tyk tumling Mummi?

det tror jeg ikke du er, men det ville jeg blive, hvis jeg spiste sådan. - øhh ret tit (indrømmet; det sker)
Jeg elsker det "stads", men jeg forsøger at beherske forbruget af flødekartofler.
Din holdning til kartofler deler jeg. Dvs jeg piller ikke kartofler - men vi får meget ofte "pillekartofler". Jeg har tusket mig en aflagt højtryksrenser og så får kartoflerne en tur i en spand, ude på terassen. De er rene som nyfalden sne, men den tynde hinde fra skrællen sidder der stadig. Kogte skrællede kartofler er næsten lige så sjældne som juleaften, hvor vi får dem.
De eneste der ikke rigtig er venner med højtryksrenseren er aspargeskartoflerne, der er kun de seje vej - pilleriet...
Uhmmm hvor skal vi spise.
tilføjet af

opskrift på flødekartofler

Mums har fået en ustyrlig lyst til flødekartofler efetr at have læst dette indlæg. Kan overhoved ikke huske hvornår jeg sidst har fået det serveret eller selv laver det, så har du en god opskrift/fremgangsmåde til en gang super flødekartofler.
Hilsen maria
tilføjet af

aspargeskartofler....

Kan desværre ikke renses med højtryksrenser...
Men måske med en sandblæser ?
Ellers er der jo kun den kedelige måde tilbage...
tilføjet af

Du serverer med "r" i enden

Hvad med grisetæer i gele eller stegt svinelever.
tilføjet af

Opskrift

Her er en klassisk opskrift fra Frk. Jensens Kogebog
Kartofler, ostegratinerede
4 portioner
8 store kartofler
50-60 gr. margarine/smør
100 gr. hakket skinke
2 æg
1 dl fløde
100 gr. reven ost
salt, peber
(reven muskatnød)
Kartoflerne skrælles, skæres i papirtynde skiver og lægges i et smurt ildfast fad.
Fedtstoffet smeltes, og heri blandes hakket skinke, sammenpiskede æg, fløde, ost og krydderier. Massen fordeles over kartoffelskiverne, og fadet stilles i ovnen ca. 1 time ved 180 grader, til kartoflerne er møre, og retten er gyldenbrun ovenpå. En god råkostsalat, f.eks. tomatsalat, kan gives til.

Har skrevet opskriften af som den står i bogen. Skinke kan undlades (det vil jeg anbefale)
Det var vist det.
God fornøjelse og god appetit.
tilføjet af

Lille tyk tumling ;o))

Dulkis for pokker, som du dog kan få det "skrevet" *LOL*
-Lille ja, må sku op på stolen til de øverste hylder i køkkenskabet...
-Tyk..!! Naaa, jeg vil betegne det kvindelig...
-En tumlig ja sku da, til tider ;o)
Men indrømmer, der er et par steder jeg må ligge beherskende beslag på mig selv. Maden er bla. ét af punkterne... - og så lige alle mine smileys måske ;o)))
Men lige søndagsmiddagen... -der bliver ikke sparet på noget ;o))
Der ud over lever vi nu ganske sundt, jeg har jo min datter boende, hvor jeg må være lidt "vægtvogter" men livet skal også for hende, på vore hygge søndage, være med lidt "mere kød på.."
Pille "kartoffel" alder´n . den kommer jeg nok aldrig over dog ;o)
Mums for den da, her kom lige aspargeskartoflerne ind i debatten også ;o)) Hvilket får mig at græmmes, når jeg ser eller hører nogen bruge "glaskartofler" til brunede ...???
En smilende "tumling"
/Mummi
tilføjet af

Ja SS

opskriften er lidt på slup... du bruger piskefløde og tilsætter salt, hvid peber og lidt hvidløg.... og evt. lidt fint revet løg
Hvis du er doven :-) så bruger du carolines morneysauce... SS
God fornøjelse
tilføjet af

Glemte lige..

at jeg også plejer at tilsætte et par løg. De skrælles og skæres i ringe, der fordeles rundt mellem kartoffelskiverne.
tilføjet af

Ja eller..

Grise hale(r)
Lakrids bogstaver smager også godt forresten...
Vi har ikke dansk nu her, men er til sjette time i husgerningslokalet...

/Mummi
tilføjet af

opskrift på rigtige flødekartofler.

man tager nogle små lækre kartofler, skræller dem, og skærer dem i små stykker, derefter laver man en bechamel sauce med smør, lidt mel, og piskefløde, og gerne en anelse grøntsagsfond hvis man har det.
saucen hældes over de rå kartofler i en dyb bradepande, og tilberedes omkring 200 grader i ovnen, hvis du vil have dem lidt gyldne, kan du komme lidt reven ægte morzela ost ovenpå, og evt. et lille strøg af rasp.
saucen skal kun smages til med salt og peber, tilberedning i ovn, ca. 40 min, afhændig af hvor fint du skærer kartoflerne.
oksemørbrad, lammekølle, eller kalvesteg vil være fint, husk at kalv og lam gerne må være rosa, du kan mærke med fingrene, når kødet er færdig.
hvis det er hårdt, er det stegt for længe, og altså gennemstegt, hvilket er en stor fejl.
husk at kødet skal hvile minimum ½ time i ovnen, inden du skærer det ud i tynde skiver, for at be beholde saften i kødet.
hvis du bruger oksemørbrad, skal du brænde den af på alle sider, stege den lidt, så du lukker porene, så saften bliver indvendig.
du kan også bruge flødestuvede kartofler til vildt, evt. med lidt muskat, men pas på, så du ikke overdriver muskatsmagen, det kan få uoverskuelige konsekvenser, og kan ikke ændres.
grønlandske lam er de mest velsmagende, men de kan bare ikke købes i Danmark, da hjemmestyret, ikke forstår at udvikle produktet, lam har været til salg i visse danske butikker, men blev retuneret til Grønland, og solgt på hjemmemarkedet, kødet var harsk, fordi lammekød har et stort indhold af hvid fedt, og desuden var det allerede for gammel, da det blev sat til salg.
held og lykke med søndagsmmiddagen, køb evt. bogen Ali Bab, en kogebog for gastronomer, og naturligvis med det bedste fra det franske køkken.
tamsvinefræs, paneret flæsk, er også udmærket, og bare lækkert, hvis det er sprødstegt, og det holder lægen væk fra døren, grundet indholdet af pencilin.
tilføjet af

Herligt...

- at udveksle mad erfaringer.
Du får lige min, som også er på slum ;o)
Et lag skrællede kartoffelskiver, så et lag med skivede porrer og et par fed hvidløg, så et lag kartoffelskiver igen, et par små skefulde margarine ovenpå og så en kvart piske hen over, som jeg derefter fylder med mælk og så kommer samme mængde mælk på også.
Slutteligt strøer jeg et tyndt lag rasp hen over, det giver en smuk overflade og gør lidt ved smagen ditto ;O))
Smil til dig fra
/Mummi
- Fik du bestemt dig for kødet ;o))
tilføjet af

Frk. Jensen kogebog.

den opskrift du nævner er udmærket uden skinke, men det er en gratin sauce, og ikke en bechemel, æggene gør, at det er en gratin sauce, havde Frk. Jensen nævnt Morny sauce, så er det med ost, hvilken bruges til diverse lasagne retter.
tilføjet af

Fjong

Det er bare i orden. Har ikke sagt det er den ene eller anden slags sovs, har blot givet en opskrift.
tilføjet af

tsk tsk

kunne ikke lade være :)
Er du god til at lave "sky"
tilføjet af

"pottekartofler"

De bedste fløde/ostekartofler jeg kender, kan du finde her:
http://www.pottegaarden.dk/index-filer/Page605.htm
Og så serverer jeg oksekød, svinekød, kylling eller hvad pokker jeg har lyst til - og en salat uhhmmmmm....
tilføjet af

.. Tilbehør..

Ja, tak. jeg tror jeg går til slagteren og køber et oksemørbrad eller en culotte steg. Så skal jeg ikke stå i køkkenet hele tiden og vogte som en høg over maden...
:-)
tilføjet af

hmm

Jeg spiser ikke indmad - jeg bryder mig ikke om det... og grisetæer virker for mig meget grænseoverskridende... :-)
tilføjet af

fløde kart.

kalve filet er altid godt til fløde kart. men rødt kød passer i sædeleshed bedst til fløde kart.
med venlig hilsen tommy kok på fanø
tilføjet af

sikke noget shit at sige

hav pokker er det for noget primitivt at sige om grisehaler...og muslimer,,,få dog et bedre syn på tingene..og ja lad dog de mennesker være i fred..det skulle ik undre mig de flipper ud i ny og næ over måden (nogle uvidende mennesker er)...GET A LIFE
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.