1tilføjet af

Løgne.

Had, er et stærkt ord, som jeg lærer mine børn, at de ikke skal bruge for meget.
Men had er også det eneste ord, som jeg kan bruge om løgne. Jeg hader løgne.
Ikke små hvide løgne, men løgne og fortielser, som gør ondt.
Jeg kan ikke lyve for folk. Jeg er sikker på, at de ville gennemskue det med det samme. I øvrigt, så ville jeg være bange for at tale over mig.
Bange for at blive opdaget, bange for, at folk mister tilliden til mig.
For hvis tilliden er væk, så kan man hurtig blive ensom.
Én ting er at lyve i en sms, i en mail eller i tlf. Det er slemt nok i sig selv. Men hvis man bliver konfrontreret direkte og man har valget mellem sandhed og løgn, så finder jeg det direkte ondt, at lyve op i en andens ansigt.
Hvrofro overhovedet lyve? Det indhenter som regel folk, på ét eller andet tidspunkt.....
tilføjet af

godt spørgsmål

Hvorfor lyve?
Jeg kan personligt ikke lyve for noget, et er at smider jeg en hvis løgn stikker jeg med det samme ud i et grin, fordi jeg bare ikke kan skjule at det jeg lige sagde var løgn, og her snakker jeg om de små uskyldige løgne, såson " nej mor det var ikke mig der spiste den sidste frikadelle osv "
Jeg har aldrig løget om noget, der har kunne såre andre, i det store hele har jeg aldrig løget, da jeg mener at sandheden i sidste ende altid vil blive kendt.
Men jeg har derimod en veninde, der lyver konstant. Og hvorfor ved jeg så det, tjo vi kan sidde på skolen, og hun kan fortælle en historie hun havde fortalt mig dagen forinden, og den næste dag, ja så var det lige pludselig en helt anden sammenhæng historien fik!
Hun går selv og siger hun hader dem der lyver, og ser hende ikke som en tæt nok veninde, da jeg ikke føler jeg kan betro hende noget, uden det vil komme videre til andre, så derfor holder jeg "Mine ord" tilbage når jeg snakker med hende.
Har prøvet og påpeje at nogen af hendes historier ikke helt kunne passe med de forskellige versioner hun har fortaldt, og hendes første ord er altid " nej du må have hørt forkert" så okay, måske jeg har hørt forkert 3 gange, men det er intet imod de tusinder af historier hun fortæller, der overhovedet ikke hænger sammen!
Så jeg giver ikke 5 potter P.. for hvad hun siger.
For nej, det er absolut ikke sjovt og blive løget for gang på gang, og jeg siger kun at det er synd for hendes barn.
Dem der lyver bevifst burde skamme sig, da løgn på stort set alle måder er en af de grimmeste ting man kan udsætte en anden for. ( Forstå mig ret ) !
Bare de så indså problemet, og søgte hjælp.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.