16tilføjet af

kødklister

AAAAADDD; tænker de flester når de hører om kødklister, størstedelen af eb's læser er i hvert fald enig i den påstand
http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/article1295737.ece
Jeg er 1 af de omkring 10% som ikke ser noget problem i dette nye fremskridt. Ifølge EU skal alle pakker som indeholder kødklister mærkes så forbrugeren ikke er i tvivl. Hvad er så problemet? hvorfor i al verden skulle man forbyde kødklister når det nu er slået fast at det IKKE er skadeligt? Hvorfor skal andre mennesker bestemme hvad jeg putter på min tallerken?
Jeg kan simpelt hen ikke sætte mig ind i at nogen mene dette tiltag skal forbydes. Hvis tanken om kødklister ikke tiltaler en, så kan man jo lade være med at købe det...
Derudover kan det være en sundhedsmæssig gevinst med denne nye teknologi, idet man nu bruger store mænger salt til at binde kø sammen i pålæg - hvilket ikke er sundt.
tilføjet af

TJA-TJA

Fedt der er blevet kødfarvet, rester af ikke rene varer som vi før lavede til hundefoder kan nu serveres for dig og dine, rigtig vi andre køber skinke, ikke pumpet hamburgerryg og kylling kød af ren kylling, saltet i beskeden omfang, Ja men dit ``gode`` produkt bliver også saltet, så ingen forskel der.
Kødklister er kun for at der kan tjenes mange penge, især på pøbelen som bliver fatterigere og fatterigere. Vi der har råd, skal som du skriver, nok klare os.
Andre kan jo også bare blive vegetarer.
tilføjet af

Jeg ser....

..det fremtidige aspekt i denne sag, og ser man ud fra tidligere love om kød, ser det ikke for godt ud. Hvor lang tid tror du at det går, før forretningerne "glemmer" at tilføje at kødet indeholder kødklister....og slipper af sted med det....?
tilføjet af

det er bare en undskyldning

kødklister er jo bare en undskyldning for at producere billigere kød, der kan give bedre afkast, kun til ulempe for forbrugerne.
tilføjet af

ingen undskyldning

det er jo kun til fordel for forbrugeren idet der nu er en størrer mængde køb på dyrerne som nu kan blive solgt. Dvs udnyttelses værdien for hver gris/ko/osv bliver højere og derved prisen lavere.
tilføjet af

lige så rent som steak

kan slet ikke se hoved og hale i din argumentation...
Hvis du ikke kan lige ideen, så lad være med at køb produktet. Så kan du lade andre have deres mening i fred - ingen grund til at lovgive omkring det
tilføjet af

sikkert aldrig

En butiks indtjening på køb har meget med butikkens smiley at gøre, derfor tror jeg næppe at det her bliver en ting som de bevidst glemmer...
tilføjet af

then why...

hvorfor har i så ikke altid brug det...?
hvorfor først nu...?
tilføjet af

Så skal det være halal-klister..!!

Ellers har vi bare 12.000 taxi'er holdende og spærre landets gader imorgen....
tilføjet af

forkert

Kød, som er klistret sammen med thrombin, har samme holdbarhed og skal behandles med samme forholdsregler som hakket kød. Dvs. der er en meget stor overflade, som kan være forurenet med bakterier (ifølge indslag i tv engang i sidste uge).
Og helt ærligt, hvem fa.... gider spise en "steak", som skal være gennemstegt for ikke at være fyldt med evt. sygdomsfremkaldende bakterier. Jeg gør i hvert fald ikke!
Men hvis bare det bliver mærket, kan jeg heldigvis gå i en stor bue udenom.
mvh hønemor1001
tilføjet af

det mener du forhåbentlig ikke!!

Davs TJA!!
Gider du ikke lige læse dit eget indlæg igennem igen, og det ville selvfølgelig have været bedre hvis du havde tænkt og læst dine egne ord lidt mere før du klikker på "send indlæg", men frygt dog ikke, DU er lige så snævertsynet som alt for mange andre!!
Derfor har vi i nutiden alle de - - - - (nå ja, det er en anden debat!? - Er det ikke en pragtfuld sætning?? - Folk begriber ikke et muk af at tingene hænger sammen!!)
Dit indlæg!
Tro ikke jeg gider bruge aftenen på alle dine fejl og snævertsynethed, men en enkelt:
"så kan man jo lade være med at købe det..."!!!!
Har du aldrig tænkt lidt socialt på dine medmennesker??? (Du må jo være uddannet pædagog, dit fjols!!)
Nogle køber altså hurtigt ind, og opdager ikke en varebetegnelse om at varen kan indeholde livstruende bakterier!! - (Det gælder selvfølgelig ikke dig, du har jo rigelig tid til at gennemgå alle de enkelte tekster på enhver vare du køber, ikke sandt? - Eller er du endnu dummere end jeg troede!?!?)
Hvorfor skal bakterier klistres inde i pænt kød, så nogle hurtigt indkøbende risikerer at købe en flot kotelet, og så ikke få den gennemstegt til forkulning, før den spises med velbehag og så nogle dages madforgiftning bagefter!?!?!?
Lad os dog kunne købe det "affalds kød" som småkød eller fars, så vi tydelig ser at kødet har en STOR overflade med mulige bakterier og derfor absolut skal gennemsteges!! -
Har du aldrig lært noget om madhygiejne, eller hørt om pragtfulde rødstægte bøffer og skønne madder med råt kød og rå æg?? - Hvorfor er det i dag os forbrugere der med "hammer og mejsel" skal tvinges til forkullet stegt kød, for at føle os sikre mod bakterier?? - I Socialdemokratiske tanker får ALDRIG min stemme mere, uanset hvor meget I beskylder den nuværende regering om. Det er jo jer der skabte vor nuværende dagligdag i 1960-70'erne, det har jeg siden kunnet dokumentere og samtalet meget om hver måned!! Følger DU ikke med? - TJAAAH, det kan du selvfølgelig være glad for i din naivitet!!
Prøv at få en god dag, selv om du i skyndingen risikerer en dødelig madforgiftning!!!
tilføjet af

god kommentar!!

Hej Escoffier.
Det var da en herlig kommentar!
Kan du have en rigtig god aften!! 😉
tilføjet af

rigtig ang holdbarhed

men derudover er det jo det samme kød.
Jeg tror at der er masser af mennesker som spiser deres bøf gennemstegt..
Og tror også der vil være et marked for det nye produkt og bare fordi nogle mennesker synes det er ulækkert så skal man ikke lovgive imod det.
tilføjet af

fordi

det er først nu man har fundet ud af hvordan man "klister" det sammen
tilføjet af

jo det mener jeg skam...

tak for din semi-arrogante besvarelse. Skal vi ikke få en ting på det rene, det pågældende produkt er på ingen måde mere livstruende!"# som du så folt kalder det, end alm hakkekød.
Skal alle de mennesker som godt kunne tænke sig at købe produktet, gå glip af muligheden fordi nogle få mennesker handler hurtig ind og ikke aner hvad de putter i kurven? hvad bliver det næste så?
Folk må sku tage lidt ansvar for deres egne handlinger. Storebror staten kan altså ikke altid holde øje.
tilføjet af

Typisk journalistpladder

Nu er der nogle journalister der har fundet ud af at man søger om tilladelse endnu en måde at klistre småkød sammen. De døber det "kødklister" og kalder småkødet for "affaldskød". De populistiske politikere og halvdelen af landets befolkning æder det råt og kan nærmest ikke overgå hinanden nok i hvor "ulækkert" de synes det er.
Hvad de åbenbart ikke lige gar gidet at overveje er at man har "klistret" småkød sammen i umindelige tider. Det behøver man blot købe en jakabov, noget kyllingepålæg, skinkepålæg, fars, hamburgryg, fiskepinde, kyletter, pølser af enhver art, imiteret krabbekød, torskerogn, plus hundredevis af andre produkter for at opdage.
Idag "klistrer" man bare kødet sammen med andre typer "kødklister". Trombin er blot en af mange typer kødlim.
I bund og grund handler det om at danskerne er har en lang tradition for at være nærige med den del af budgettet der afsættes til mad. Derfor fylder ovenstående typer mad meget i de danske detailbutikker.
tilføjet af

Hvad hvis man har mavesår

og spiser det råt? Vokser man så sammen med det nede i maven.
Og kan man lime 27 år gammelt kød sammen? Eller hvad hvis det har været frosset...
Det er nyt, men vi skal nok vænne os til det. Som så meget andet.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.