9tilføjet af

Kosmetisk omskæring

er ikke en offentlig opgave

Et snit med skalpellen og en del af kønsorganet er fjernet med et snuptag.
Et fænomen, der med rette har skabt vrede, når det bruges i kvindeundertrykkende kulturer - men som nu i stigende grad bruges af danske kvinder i skønhedens navn.
Ifølge flere gynækologer, er det en videreudvikling af den trend, der kræver, at kvinder - bortset fra overdimensionerede bryster -skal se ud som unge teenagepiger, med smalle hofter, stram hud og nu altså også børnelignende kønsorganer.
Tendensen er med til at forstærke en ensrettet og stereotyp opfattelse af, hvordan kvinder skal se ud.
Pernille Vigsø Bagge fra SF opfordrer derfor til en politisk diskussion af, om den slags indgreb skal være en opgave for det offentlige.
”Vi kan selvfølgelig ikke lave et forbud, for i visse tilfælde kan indgrebet være nødvendigt. Men vi ser nu en tydelig tendens til at unge kvinder får komplekser over noget så ultra-naturligt som deres kønsorganer i så høj grad, at de vil gennemgå en operation, der faktisk kan skade dem. Det er vi nødt til at forholde os til. Vi kan ikke bare trække på skuldrene og henvise til, at det er den enkeltes valg” siger Pernille Vigsø Bagge.
Pernille Vigsø Bagge mener, at der skal mere fokus på at debattere blandt andet mediernes fremstilling af kvinden, der har stor indflydelse på unge kvinders kropsideal. Samtidig skal det diskuteres, hvad man med rimelig kan bruge offentlige penge på. ”Dybest set kan det vel ikke være en offentlig opgave at skamfere kvinder” siger Pernille Vigsø Bagge, og fortsætter: ”De penge, der bliver brugt på operationer, kunne formentlig være bedre givet ud ved at give tilskud til psykolog-hjælp, fordi det i høj grad handler om at pigerne ikke accepterer sig selv og den måde de ser ud på” slutter hun.
Hvordan stiller I jer til ovenstående?- kære debattører.
Er det en offentlig opgave at betale for den slags indgreb?
tilføjet af

En lille detalje....

...den omskæring du antyder i få afrikanske kulturer, hvor de fjerner pigens lystcenter - nemlig klitoris - vil du vel næppe sammenligne med at man her fjerner dele af de indre kønslæber? Det tåler IKKE sammenligning!!!!!!
I Afrika skamferer man piger pga ældgamle traditioner, i Europa vælger kvinderne dette af rent og skær kosmetiske årsager.
Ja, undskyld - men jeg harmes altså over den liden omtanke i en sådan påstand.
Fandango
tilføjet af

Niks...

Det handler jo om raske mennekser - fysisk set i al fald.
Dem som ønsker en mindre eller større ombygning de bør og skal selv til lommerne, jeg mener at vores hospitals og sundhedsvæsen har større opgaver at tage sig af.
Hvad så om 3-4-5 år når trenden igen har fået nye nykker, skal skatteborgerne så betale igen... så er vi ude i større og hudtransplatationer
Alt det som ikke vedrører sygdom eller handicap må selv stå for regningen.
tilføjet af

PS:

..ja undskyld kære Q47, men det er mig altså en gåde hvor en KVINDE kan overse forskellen mod at stjæle en piges/kvindes liv ved at fjerne det lystcenter klitoris er for jer. Disse piger får så syet kønslæberne sammen så deres vagina faktisk gror sammen.
Når I piger/kvinder i vesten taler om smerten ved at få tage mødommen, så forestil dig lige den smerte disse piger/kvinder må lide når de pga manglende klitoris ikke selv er i stand til at danne fugt i skeden? Og så en totalt snæver vagina.
Og så tillader du dig at sammenligne det med et kosmetisk overdrive hos vestlige kvinder som ikke aner hvilket ben de skal stå på for at gøre sig så ungdommelige som muligt?
Nej, sorry - her står jeg af. Det gør jeg sgu.
Fandango
tilføjet af

Kosmetisk "omskæring"

retter jeg overskriften til efter berettiget kritik fra Fandango.
Håber jeg har genoprettet misæren.
Hav en god nat- Fandango.
tilføjet af

ILM....

Takker Q47, og i lige måde :o)
Jeg var i Afrika som et led i min uddannelse, og var med i et projekt hvor vi forsøgte at påvirke "de ældste" i afrikanske landsbyer så de blev opmærksomme på hvad de gjorde ved disse piger.
Jeg føler meget meget stærkt i denne sag. Så derfor gik jeg måske lidt hårdt til dig.
Beklager
Fandango
tilføjet af

Problemet er bare......

.......at mange kvinder føler sig handicappede af for store skamlæber.
De er hunderædde for at fyren skal synes, de er ulækre, hvis man gennem måtten kan se skamlæberne titte frem.
Og det helt uanset, at skamlæberne måske statistisk er på gennemsnittet og at vi fyre ikke har noget imod dem.
Mvh
Gråskæg
tilføjet af

Psykologi?

Hvad med at man minimerer associationen om SKAM ved at vi kalder dem for KØNSlæberne? Alene i ordet ligger det at de er noget man kan skamme sig over?
Og jeg synes det er noget fis at en voksen kvinde ikke må se ud som en voksen kvinde. Og brysterne kan man så til nøds forstå. Men det er fisendulme da vel de færreste som får damernes kønslæber at se? Well, det er naturligvis en sandhed med modifikationer. Men lad os da håbe at de ikke viser dem frem til gud og hvermand?
Fandango
tilføjet af

Det bør de selv betale for.

Det bør de selv betale for, da der er mange andre steder i vores sundhedssystem, der er mere brug for de penge.
Det er som om nogle i det danske samfund, forventer at det offentlige sundheds system skulle kunne klare alle problemer, det enkelte menneske har.
Men ellers et godt debat emne, da der er mange vinkler på dette problem, da hvad er den indre årsag til de kvinder vil have fortaget dette ingreb.
Mvh
tilføjet af

Nej - ikke at "omskære"

.... men måske at tilbyde en eller anden form for psykologhjælp til de forvirrede piger så de kan acceptere deres helt almindelige krop. Ifølge lægerne der har udtalt sig, er der jo tale om helt almindelige piger uden abnormaliteter .....
Iøvrigt kan det nogen gange undre hvor disse "skønhedsidealer" kommer fra. Man skulle mene at en "omskæring" som omtalte, tog udgangspunkt i at mænd skulle finde det mere attraktivt med en "pige-krop" ...... men det tror jeg simpelthen ikke på. Lidt ligesom med spiseværing - hvor faen kommer disse forskruede ideer og selvfocus fra ???
1-2-3
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.