2tilføjet af

Kontanthjælp , de kan ikke få et arbejde.

I Aabenraa er det sådan , at der er noget som hedder "straks aktivering".
Kommunen har flere arbejdspladser ( næsten skånejobs), så har de mange projekter.
De har flere erhvervs konsulenter , som er meget dygtige til at lave aftaler med arbejdsgiverne.
Meget arbejde med tilskud , men også andet arbejde - når man er klar til det.
Vi var engang 10 bistands klienter til et møde, konsulenten sagde , dem der vil noget skal vi nok hjælpe - dem der ikke vil noget - spilder vi ikke vores tid på.
Vi kunne skrive ned , hvor vi kunne tænke os at arbejde , jeg fik mit ønske opfyldt ( de manglede tre mand...).
Jeg har set 20 arbejdsgivere der manglede folk - min sagsbehandler havde tilbudet - jeg kunne bare vælge - så var jeg ansat ( "løn" kontanthjælp). Jeg tog det arbejde , trods en meget lille indtægt , og fik senere et " rigtigt arbejde".
Alle mennesker kan lave et eller andet.
De er ikke arbejdsmarkeds parate , så lær dem at blive det.
tilføjet af

Væk de døde!

Væk de døde!
Kirkegårdsgraver er den næste profession der kommer til at mangle arbejdskraft, når Hjorten bestemmer sig at de de døde da ikke bare skal ligger der og formulde. De skal den ondelyneme bare i gang skal de og ikke ligge der og flyde 6 fod under.

Meget apropos:

Af Nils Henrik Frimann - 7:32 - 4. aug. 2005

- Om ikke andet, så kan jeg da forsøge at grave min egen grav...
Med galgenhumor prøver kræftsyge Svend Erik Sjøgren i Nykøbing Falster at fortrænge chokket over, at han om to uger tvinges ud i praktik som kirkegårdsgraver.
- Hvis jeg siger nej, risikerer jeg at miste sygedagpengene. Men et hårdt fysisk arbejde som graver kan jeg simpelthen ikke magte, sukker den 55-årige, som inden sin sygdom var ansat i hjemmeplejen.
Sammen med en halv snes andre på sygedagpenge deltager Svend Erik Sjøgren i øjeblikket i et otte ugers såkaldt afklaringskursus, hvor kommunens arbejdsmarkedsforvaltning skal vurdere, hvad han kan og ikke kan.
- Hvis jeg kunne få en mere skånsom beskæftigelse, har jeg intet imod at arbejde. Men jeg ved, at arbejdet på kirkegården vil slå mig helt omkuld, siger han til Ekstra Bladet.
Ramt af lymfekræft
Det er halvandet år siden, Svend Erik Sjøgren fik konstateret lymfekræft.
- Sygdommen påvirker hele min hverdag. Jeg falder jævnligt om på gaden. Da jeg samtidig lider af en lungesygdom, mister jeg pusten, bare jeg skal gå 100 meter. Derfor bliver den planlagte aktivering en alt for stor belastning for mig. Jeg kan jo ikke engang slå min egen græsplæne.
Sælsom udvælgelse
Den kræftramte mand har tidligere været i arbejdsprøvning på et beskyttet værksted i Nykøbing Falster, hvor der blandt andet blev fremstillet smørrebrødspapir.
- Det var et job, jeg kunne klare. Derfor er mit ønske at få noget tilsvarende.- Hvorfor blev det lige kirkegårdsgraver?
- Jeg blev blot spurgt, om jeg kunne lide at være ude i al slags vejr. Da jeg svarede ja, sagde læreren: 'Så må jobbet som graver jo lige være noget for dig'. Og så var den sag afgjort, fortæller Svend Erik Sjøgren om de sælsomme kriterier for udvælgelsen.
Kranfører-servitrice!
Det er meningen, der skal udarbejdes en såkaldt ressourceprofil over hver enkelt kursist, når de otte uger -halvdelen i praktik -er overstået.
- Det er er fuldkommen hjernedødt at sende Svend Erik ud som graver. Men det er næsten lige så tosset, at jeg skal i praktik som kranfører. For det første har jeg højdeskræk -for det andet er min ene skulder smadret. Lærerens begrundelse var, at jobbet som kranfører harmonerer med mit tidligere arbejde som -ja, I tror det er løgn -servitrice, siger 43-årige Anne Marie Ha-gendam, der går på samme kursus.
­Hvordan skal jeg kunne klare et job som kirkegårdsgraver, når jeg er så svag, at jeg ikke kan slå min egen græsplæne, spørger kræftsyge Svend Erik Sjøgren. (Foto: Per Rasmussen)
tilføjet af

det er jo bare et eksempel

på at KHJM bliver brugt til at frembringe flere arbejdsløse, kan man komme i aktivering på eet firma kan man denonde.....mig også få et regulært job samme sted frem for aktivering.

silverfoxdk
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.