24tilføjet af

Kondens i vinduerne - hvad gør jeg??

Vi har i vores lejlighed store vinduer hvor vi, mange gange om dagen, bliver nødt til at vibbe dem for at lukke vand ud. Vores udlejer siger at vi bare skal stille vinduerne på klem, men her om vinteren er det SIMPELTHEN for koldt til det, og vi har en radiator under hvert vindue så det er ikke til... Er der nogen der har en ide til hvordan man kan undgå eller ordne sådan noget, for vi er SÅ trætte af at skal have vindueskarmene fuld af vand... Er der nogen som kan hjælpe oz...
tilføjet af

Det tyder på at......

... jeres lejlighed er meget "tæt". Der er nok ikke mange andre muligheder end udluftning. To gange dagligt, ganske kortvarigt, burde kunne gøre det.
Umiddelbart vil man tro at det koster ekstra i varme, men det udligner sig selv, idet fugten i sig selv får radiatorerne til at arbnejde hårdere.
Som et alternativ kunne man vælge en fugtstyret udsugning, men udluftning burde være nok.
tilføjet af

jeg har samme problem

Det jeg gør er lidt besværlig.
Hver morgen lufter jeg godt ud og fjerner kondensen med en svaber så holder jeg det væk hele dagen, men skal igang igen i morgen tidligt.
tilføjet af

Kondens løsning

Hejsa
Du skal bare åbne alle vinduerne helt op på samme tid ca. 10-15 minutter om dagen.
Der bliver hurtigt varmt igen, når vinduerne ikke står åbent længere.
Det hjælper helt sikkert, har selv haft samme problem, men det har jeg ikke længere.
God weekend .:0)
tilføjet af

Glemte lige.....

Problemet kan selvfølgelig også ligge i at hele bygningen er gennemfugtig. Isåfald er det udlejeren der har et problem....
Et andet problem udover vinduerne, kunne blive helbredet. Det er bestemt ikke sundt at leve i fugt, og de ting det medfører.
tilføjet af

Alternativ løsning

Du kunne ofre penge på en affugter, der kan købe
i et byggemarkedet.
http://www.bygogbolig.dk/artikelvis.php?id=816&katid=19
tilføjet af

Kunne være en løsning.....

Men af den dyre slags. de er måske nok billige i indkøb, men ikke i drift.
tilføjet af

Det komme an på

Hvis den kun skal kører i 1-2 timer om dagen, for
at klare problemet. Så er driftomkostningerne til
at overskue, for den renser 150 m3 luft i timen. ;o)
tilføjet af

Det kommer lidt an på.....

... fugtkilden. Hvis hele huset er gennemfugtigt, hjælper det ikke ret længe.
tilføjet af

Det kommer igen an på...

Hvis huset er gennemfugtigt, så skal den kun kører
i en periode. Derefter kan man jo nedsætte forbruget
til et par timer om dagen. :o)
tilføjet af

Det er jo en lejlighed.....

.... og hvis hele komplekset er gennemfugtigt, så skal den køre meget længe inden hele huset er tørt.
Men det hele afhænger selvfølgelig af mange faktorer. Personligt er jeg nu stadig tilhænger af udluftning. Lidt, men ofte :-)
tilføjet af

Personligt!

Så ville jeg aldrig bo i et fugtigt byggeri, fordi det
er meget farligt for helbredet. Det er jo ikke ligefrem
sundt at bo i byggeri, der er angrebet af svamp og
råd.
tilføjet af

det samme problem bare i middel gr....

...jeg kunne godt tænke at spørge om det kan medføre SKIMMELSVAMP i lejligheen(selv om:man lufter ud flere gange om dagen)!!!?:-)
tilføjet af

Jeg havde engang......

... en lejlighed i Silkeborg. Jeg sov altid elendigt, fordi jeg altid stoppede til i næsen. Jeg flyttede så i hus, og selvom jeg i det første halve år sov under meget kummerlige forhold, sov jeg som en sten.
Samtidig fik man i lejligheden mistanke om fugt, så gulvet blev brækket op. Nedenunder var der ca 20 cm ned til betondækket, og alt var totalt overgroet med skimmelsvamp.
Så det der med sundheden og fugt kender jeg alt for godt til :-)
tilføjet af

ikke nok....

-det har jeg prøvet ret mange gange,men detsvære er det blevet til et større problem!!!
vandet kan netop nå,at falde godt ned i revnerne i vinduerne det tids rum man ikke er der.så,derfor er det måske godt med et stykke klæde(som:er et viskestykke)!
-men hos os er det rent faktisk kun de (ireterende duggede ruder) over alt der er til et problem hos næsten alle ,der i den ejendom-tror jeg!
men ærligt talt "HVEM FANDEN" gider, og rende ,og bruge sin tid på ,at tørre vinduer af med en svaber konstant -ikke jeg du.DET MÅ DA VÆRE DEN UDLEJERS PROBLEM IKKE SANDT.så,klag der..de vil nok gerne se på de mange såkaldte vinduer over alt...forhåbentlig!!
..tænkte på noget,man kunne jo synge den danske sang.som er denne her,jeg ventede lange nætter i dinne kolde stuer,med dinne duggede ruder!!!:-)-ret go´iøvrigt.
på forhånd tak!
tilføjet af

der skal en del fugt til.....

.. før skimmelsvampen florerer, men får den først bid, så går det stærkt. Men en god udluftning burde kunne holde det fra døren :-)
tilføjet af

hvor...

hvor varmmelt mand!!:-)
tilføjet af

Den ultimative løsning....

Kort og godt... BRÆNDEOVN!
Den suger så meget fugt, så træmøbler nu og da skal spændes sammen :-)
tilføjet af

den l..

den løsning bimmer gav,er osse go´men skide dyrt for en fattig!-men go nok:-)
tilføjet af

Jeps.....

Det skyldtes iøvrigt ikke manglende udluftning. Et kobberrør var en anelse utæt, så der var vådt hele tiden, uden det kunne ses i lejligheden....
tilføjet af

det må du v....

bimmer,bimmer.det må du vidst lige have misforstået nu.jeg mente og skrev det den koster for atKØBE den forhelved!!!go dag:-)
tilføjet af

ups...

nu tror jeg du strammer den lidt.det med brændeovn er selvfølgelige ,en fornuftig ide hvis man ønsker,formegen romantik da det godt kan osse af for mange svedperler over alt.-nej yt med det LORT!!!
-SÅ,HELERE EN RADIATOR!
den er osse meget meget meget meget billigere forfanden.og jeg ville ikke have min meget meget meget rene stue osset til af sod.:-)(undskyld)
tilføjet af

Hehehe....

Hvis du har gjort dig sådanne erfaringer, skyldes det nu vidst nok forkert brændeovn, eller forkert brug. med hensyn til pengene, så er der nu altså også en del penge at spare, medmindre man køber træ til ågerpriser.
Varmen fra en brændeovn er helt anderleders behagelig. Et godt eksempel kan ses på mine potteplanter. Jeg har altid været et fjols til den slags, men efter at jeg har instaleret den helt rigtige Morsø-ovn, så skulle du lige se mine vindueskarme :-)
tilføjet af

1000 tak allesammen

for jeres svar... Det var dejligt at få lidt hjælp, jeg tror vi kører i Jem&Fix eller Silvan og køber en sådan affugter... Jeg ikke er meget for at skulle have gennemtræk i et kvarter om dagen - da vi også har kæledyr der ikke tåler træk - og som I kan se bor vi i Frederikshavn = MEGET vind...
tilføjet af

punkteret

hvis vandet er inde i jeres vindue er det højst sandsyneligt fordi at jeres vindue er punkteret.. så skal vinduet skiftes (på udlejers regning)
det kan også være at det er monteret forkert..
der er fx mange glarmestere der bruger træklodser til at klodse karmen op, hvis dette er tilfældet så skal jeres glarmester montere jeres vindue igen for egen regning da det er forbudt at bruge træklodser...
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.