8tilføjet af

Lejebolig; skidt eller godt

Hej alle.
Hvad synes I om det at man lejer sin bolig, er det godt eller skidt..? Jeg kan ikk rigtig finde ud af om det er bedre¨på længere sigt at man ejer noget, men man kan jo også risikere i sidste ende når man siger sin bolig op at man skal betale for en kæmpe renovering af den bolig man har boet til leje i.. Er der nogle der har nogle grumme eksempler på at man ikke kunne få noget af sit depositium tilbage, fordi det blev brugt af udlejeren, og har I evt. været ude for at skulle betale mere end det man havde givet i depositum, simpelthen fordi der var så meget der skulle ændres i boligen ifølge udlejer..? Og hvad ér det bedste, er det private udlejningsfirmaer eller de store kendte som KAB osv..?
tilføjet af

For mig

er lejebolig HELT fint 🙂
Jeg, en enlig kvinde på 47 og med Sclerose, er en lejebolig perfekt.. går der noget i stykker i lejligheden ringer jeg blot til varmemesteren, så kommer de (eller en håndværker) og laver det - kvit og frit.
Reglerne for råde ret er blevet meget frier, så jeg har fået væltet en væg - det har givet et størrer soveværelse.
Vist er der dem der siger at husleje er penge ud af vinduet, men for mig betyder det en form for frihed, og helt ærligt, så savner jeg ikke de 13 år hvor jeg (og min eks) var husejer.
Men jeg tror at det er individuelt.
tilføjet af

en ejerbolig er

en opsparing. Hver måned betaler man til sig selv
tilføjet af

Lejebolig

For mig er lejebolig absolut det bedste.
Dels fordi jeg ikke er i nærheden at have råd til en ejerbolig, men også fordi markedet for ejerboliger stagnerer og der er mange som nu kommer i klemme med en bolig der falder markant i værdi.
Derudover har jeg ikke lyst til at hænge på forpligtelsen i en ejerbolig. Du står for ALT og går noget i stykker er der ikke nogen steder du kan henvende dig for assistance, uden at det koster ved kasse et. I mange lejeboliger er udlejer ansvarig for en del vedligeholdelse (f.eks hvis komfuret eller køleskabet går, en radiator springer eller noget lignende).
Den regning hænger man selv på som ejer og så ér det jo slaveri; man kommer til at hænge på et stort lån i mange år frem og det er i sig selv nok til at jeg siger nejtak.
tilføjet af

jep

Det er rigtigt og friværdig det har man ikke i en lejebolig.
tilføjet af

Det komme an på så mange ting

- hvor man er i sit liv
- hvilke behov man har for plads f.eks
- hvor meget man har at købe hus for
- hvor sikker man er på, at man bliver i området (f.eks arbejdsmæssigt)
Der er uendeligt mange ting at tage hensyn til.
- Ejer du, er der frit slag. Du kan gøre med dit hus som du vil (ikke lejlighed)
- Alle omkostninger er dine uden undtagelse, så materialevalget er også.
- Har du købt fornuftigt og ikke rodet dig ind i afdragsfrie lån har du muligheden for at optjene friværdi. Det går dog lidt skidt lige for tiden. På den lange bane vil den nok være der, men det kræver så du ikke havner i en situation (jobskifte, skilsmisse og hvad tilværelsen ellers byder på.
- Du kan ikke være sikker på, hvor hurtigt et salg går.
- Bor du til leje er du underlagt nogle regler, som kan være svære for nogle mennesker at overholde.
- Kun de indvendige vedligeholdelsesomkostninger er dine.
- Huslejer kan stige hvert år.
- Du hænger max på et lejemål 3 måneder. Det kan betyde du har nemmere ved at flytte.
- Lejeloven er gældende for såvel private om alment nyttige boligselskaber, men de sidste er oftest de nemmeste og ikke så fyldt med plat, som nogle privat KAN vise sig at være.
- Man skal læse sin lejekontrakt ordentligt inden man skriver under og det gælder også en hushandel.
tilføjet af

Det kunne hhave været mig

😉havde skrvet det.
tilføjet af

Lejebolig..

er for os helt iorden. Vi er et yngre par og har en hyggelig 113m2 lejlighed ret centralt i den by vi bor i. Det kunne vi ikke engang købe os til som huspriserne i trekantsområdet ser ud pt, med helt almindelige lønninger. Der er kun en ting vi gerne selv ville bestemme, og det er husdyr tilladelsen, da vi gerne ville have hund. Til gengæld bliver ting der går istykker repareret osv og det kræver hverken kreditforeninglån og lign... okay vi tjener heller ikke på det, men det er okay.
tilføjet af

De store boligselskaber AKB, BO-VEST m.v.

De store boligselskaber AKB og BO-VEST har jeg oplevet som næsten værende korrupte og hensynsløse overfor lejere. Jeg har boet til leje begge steder og kan varmt IKKE anbefale disse. Du bliver flået før eller når du flytter. De er ikke blege for at bruge ufine metoder selvom de er "almennyttige".
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.