7tilføjet af

Kedeligt at være i kirke?

Nu er jeg ikke lige den person som går i kirke hver søndag, men her på det seneste har jeg været i kirke et pænt antal gange, og gang på gang keder man sig rigtig meget. Og hvem har ikke prøvet at lytte til de salmer der bliver sunget, men lige pludselig er der en eller anden fra koret skråler op når han/hun synger. Hvad synes i? Skulle man til at peppe det lidt op, så det bliver sjovere at gå i kirke, og sjovt at lære om religion? Eller skal det forblive som det er?
tilføjet af

jeps

det ville få flere unge til
tilføjet af

Trænger til at ordentligt løft

Hej Rainbow
Jeg vil give dig helt ret.
Gudstjenesten i den danske folkekirke trænger til at gevaldigt pift.
Min bror havde på et tidspunkt en katolsk kæreste og i den forbindelse var jeg til firmelse (konfirmation) i en katolsk kirke og der er anderledes gang i den.
Fest, farver, røgelse og frem for alt liv.
Og det er det vi mangler i folkekirken - liv.
Det er så trist og kedelig at sidde og synge/høre på de laaannngsomme og langtrukne gamle salmer.
Kordegnen læser indgangsbønnen med en bedrøvet og monotom stemme - tro endelig ikke det er underholdning det her!
Ve det barn der sidder lidt uroligt på stolen -stamgæsternes blikke kan dræbe.
Jeg var engang op til jul til det der kaldes de 10 læsninger - eller er det 12?
Der var indslag fra den lokale musikskole, amatørteatret og flere andre. Det var hyggeligt og der var en god stemning.
Men efter der første indslag da kirkegængerne begyndte at klappe, frabad præsten sig klapperiet, og sagde at vi kunne klappe af alle medvirkende på en gang til sidst. Hvorfor spørger jeg bare? Det ødelagde noget af den gode stemning.
Lad os få noget gospelmusik ind i kirken, noget moderne musik til salmerne og lad os få fjernet den gravkammerstemning der er til en gudstjeneste i dag.
Hilsen Faglæreren
tilføjet af

Findes allerede

Den slags musik findes allerede i flere folkekirker - det gælder bare om at finde en man føler sig hjemme i. Langt de fleste steder er der også legetøj til de mindste børn, så selvfølgelig er børn også velkomne. Ellers er der altid frikirkerne, der er altid liv og god musik. OG gode prædikener.
tilføjet af

Uændet siden Luther

Dengang Luther gik i gang med at reformere kirken, blev salmer og prædikner holdt på latin, så da det blev lavet om til dansk, blev kirken helt vildt brugervenligt. Og siden føler jeg ikke, at folkekirken har lavet de store kvantespring... Jovist er der kommet ny salmebog og fadervor er blevet moderniseret; men ellers står det hele cirka til, som det har gjort siden 15hundredeogetellerandet...
Jeg kan personligt bruge laaang tid, når jeg er i kirke, til at sidde og tænke på, hvordan søren man stiver det møllehjul, præsten har om halsen. Eller prøve at regne ud, hvor lang tid det tager at støve altertavlen og kirkeskibet af :-)Men det er vel egentligt ikke den slags tanker man skal tænke, når man nu - omsider - er kommet derhen??!
Med venlig hilsen
tilføjet af

kedelig i kirken

Jeg synes også det er kedelig at gå i kirke og kunne godt peppes lidt op. Jeg har ikke været i kirke siden december 2003 til jule afslutning på min skole og det er alligevel 8 mdr. siden. Jeg kommer kun i kirke når nogen i vores familie skal døbes, konfirmeres, giftes eller dør. det lyder måske lidt mærkelig. Dengang jeg skulle konfirmeret skulle vi i kirke mindst 10 gange inden vi skulle konfirmeres, andre steder var det 20 gange og det skulle være i egen kirke,vi måtte gerne i andre kirke. Engang var vi 4 piger fra min klasse så tog i kirke 2 gange på en søndag. Jeg ved ikke om det er en slags "regl" mere?
tilføjet af

prøv en anden kirke

Så find en anden kirke. Selv i folkekirken findes der steder hvor der bliver sunget friske nye sange. Bor du i Kbh. vil jeg anbefale dig at prøve at gå til gudstjeneste i Betlehemskirken - du vil blive overrasket over så meget liv der kan være i en folkekirke.
tilføjet af

Svar

Jeg er også kun i kirke, når nogle bliver døbt, konfirmeret, gift eller dør. Men jeg skal konfirmeres i næste uge, og jo det er en regel at man skal have været i kirke et vis antal gange.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.