14tilføjet af

Kan min hund klare det ?

Har boet til leje i et rækkehus sammen med min hund i 6 år, hvor han har haft mulighed for at ligge ude i en gård (samt adgang til hele boligen) både når jeg har været på job og hjemme. Han elsker at være ude og bliver passet og plejet efter alle kunstens regler og får ca. 4-5 ture dagligt.
Nu skal vi flytte i lejlighed på 1. sal. En dejlig rimelig stor lejlighed ... problemet er nu, at der desværre ikke er nogen "udenomsplads" til hundebassen. Desværre ikke engang en altan, han kan ligge ude på. Der er nogle døre i stuen og køkkenet, der kan åbnes til franske altaner og måske kan han ligge lidt udenfor på reposen ved hoveddøren, men det er jo ikke optimalt, da han er en stor hund. Min veninde synes jeg skal aflive ham, da han er ved at være tæt på 8 år, men det kan jeg simpelthen ikke få mig selv til. Jeg ELSKER den hund og vi hygger os meget, da jeg er alene. Men vil jo gerne være ikke-egoistisk og gøre det bedste for hunden. Hvad skal jeg gøre i denne situation ?
tilføjet af

Løsningen på alle dine kvaler

Afliv dog kræet. Så slipper du også for lopperne, for at blive tilsavlet og snuset i skridtet.....
Gud havde virkelig en dårlig dag, da han "opfandt" hunden !
tilføjet af

det er jo svært

Jeg synes under ingen omstændighedder du bare skal aflive din hund. Du kan jo prøve at se hvordan det går. Hvis det ikke fungerer, synes jeg du skal prøve at se om du ikke kan finde nogle der vil overtage ham, så kan du evt. også besøge ham engang imellem. Aflivning synes jeg ofte er folks nemme løsning på et lille problem eller hvis de er blevet træt af deres dyr. Og det er jo ikke det du ønsker, så må du se om der ikke findes en bedre løsning.
Held og lykke
tilføjet af

Selvfølgelig kan han det!

Selvfølgelig kan din hund klare det. Hvis du fortsætter med at gå ture med ham 4 - 5 gange dagligt, han får sine snuseture og du ellers behandler ham som du plejer. Han er da lykkelig for at komme med flokken, du er hans førehund. Om han er alene det ene eller det andet sted er ligegyldigt.
Sagt fra en der altid har haft hund, men nu desværre ikke må have den mere. Jeg har til gengæld en kat, der tror den er en hund, men som er blevet flyttet rundt på adskillige gange og han er lykkelig bare han er med os. Eller ved at vi kommer hjem igen.
Held og lykke og klap ham fra mig
Hulla
tilføjet af

Din egen fejl ang lejlighed.

Du skulle have fundet et andet sted at bo med din hund.Da du fik den lejlighed vidste du godt hvad du gik ind til,og først nu indser du at der er et problem med din hund.Er det ikke lidt sent du indser det nu??????Stakkels hund som skal bo i lejlighed,det bliver et problem for hunden og dig.
tilføjet af

det skal nok gå

Jeg er helt sikker på, at han nok skal vænne sig til det, så længe han stadig får en masse gode gåture. Jeg tror at det vigtigste for hunden, er at han har dig, så skal resten nok gå :))
tilføjet af

ikke synd at have hund i lejlighed

Nu er det jo ikke synd at have hund i en lejlighed, så længe den bliver luftet 4-5 gange om dagen - tværtimod tror jeg næsten, for når man har have er man måske mere tilbøjelig til at bare lukke den ud i haven istedet for at gå.
jeg har hund i lejlighed, og den trives ganske udmærket....
tilføjet af

sølle menneske.

Jeg tror mere han havde en dårlig dag, da han opfandt dig.
Det siger utrolig meget om et menneske, der ikke kan lide dyr. Du mangler empati for andre.
Og det er såmændt videnskabeligt bevist.
Tænk over den, du sølle menneske.
tilføjet af

Prøv nu at høre her..

Jeg synes godt nok det er noget værre pjat at tale om aflivning af ens hund, fordi man skal flytte. Det er et levende væsen vi taler om her, og man kan ikke bare lege Gud, når det passer en. Når det er en hund man har haft i flere år, så afliver man den altså bare lige sådan. Jeg kan da godt se problemet i at flytte en hund fra hus til lejlighed. Men det lyder jo som en meget velopdragen hund, der både kan det ene og det andet. Hvis gå-turerne og omsorgen varer ved, måske i lidt større omfabg, da han jo ikke kan komme ud for ham selv når det passer ham, så burde det ikke være noget problem at tage ham med i lejligheden. Du skriver jo også at det er en god stor lejlighed, så der burde være plads til en hund.
Det havde været noget andet hvis du ville have en ny hvalp i din lejlighed, da det tit er ret svært at få til at hænge sammen.. Altså mht. at gøre hvalpen stueren..
Det er jo også en halv-gammel hund, så det er jo ikke fordi han nødvendigvis har vildt meget energi han skal af med ude i haven.. Så drejer det sig jo bare om at finde et sted, hvor han rigtig kan hygge sig og løbe rundt, som det passer ham..
tilføjet af

hunden

kan sagtens lærer at trives i en lejlighed ,når bare den bliver passet......så hyg i jer bare videre, klart du elsker din hund,,,bliver som et medlem af familien....
tilføjet af

Kinesisk kogekunst

I kunne jo holde en hyggelig middag hvor i tilbereder ham efter en gammel kinesisk opskrift.
Den lækre ret i har lavet sammen af dit arbejde og hans kød, kan du nu invitere dine venner på. (bare bild dem ind at det er kalkun eller sadan noget)
http://wolf.ok.ac.kr/~annyg/english/e5.htm
tilføjet af

Hund i lejlighed

Jeg har altid undret mig over, hvorfor nogle er modstandere af, at have hund i lejlighed!?! De argumentere ofte med, at det er pga. pladsen.
Et argument der er ubrugeligt, for en hund (uanset str.) er fløjtende ligeglad med, HVOR meget plads den har at gøre godt med, af den simple årsag, at de fleste hunde nemlig sover/hviler sig de fleste timer i døgnet, så om den har 50 eller 150 m2 at sove/hvile sig på, er ret ligegyldigt for en hund.
Det er derimod ikke ligegyldigt, at man husker at lufte sin hund - som du gør 4-5 gange dgl. - hunde har brug for at få rørt sig og det sørger du jo så rigeligt for.
At din store hund nu er 8 år gammel (og formodentlig frisk nok), er da ikke noget argument for at aflive den.
Jeg synes du skulle prøve det af, og hvis det så viser sig, at det slet ikke går, så kan du træffe en beslutning om, hvorvidt han skal aflives eller ud til andre, med have og udenomsplads og pensioneres der!
Held og lykke :o)
tilføjet af

Kan sagtens lade sig gøre

Han skal nok tilpasse sig hans nye omgivelser, så længe han bliver luftet, og ellers får den nødvendige opmærksomhed.
Ingen grund til at skille sig af med ham, når nu i trives så godt sammen.
Held og lykke, og tillykke med jeres nye hjem!
tilføjet af

intet problem

kan slet ikke se nogen problem i at i flytter.
Husk at bare fordi man har have, er det ikke ensbetydende med at hunden har det godt. Desvære er der rigitig mange 4-benede der kun "bliver luftet" i haven. Hvor kedeligt er det ikke? ingen nye dufte, møde andre, se nye ting osv.
Det gør de når de luftes, 4-5 gange dagligt.
tilføjet af

Det er ikke synd.

Jeg har selv en hund i en lejlighed også uden en
altan. Jeg leger med hende og går mange lange ture
med hende også steder hvor hun løber frit og oplever mange ting.Det kan også værte en god ide at man laver nogle søge øvelser med den, også inde, hvor den evt. kan søge efter sin mad. Du kan roligt beholde din hund og gøre de ting med den som du plejer at gøre, det er det jeg gør med min.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.