3tilføjet af

Kan incestofre nyde seksualitet?

Hej. Jeg begyndte først at skrive det her indlæg i sex-debatten. Men så tænkte jeg at det egentlig ikke hører derhen, hvor de kommer med alle mulige sjofle kommentarer. Så jeg skriver det i denne rubrik, fordi det i en hvis forstand vedrører det psykiske helbred mere end kun den kropslig seksualitet.
Jeg går og døjer med følgende.
Da jeg var omkring 20 år gammel havde jeg en kæreste. Det var ikke det mest seriøse forhold jeg havde, og da jeg var meget væk pga. min værnepligt, gik vi også ret hurtigt fra hinanden igen, men som gode venner. Vi har altid haft en god kontakt.
Så flyttede hun og vi hørte ikke så meget til hinanden i en 3-4 år. Nu forleden dag mødte jeg hende tilfældigt, hun er flyttet tilbage til egnen med sin kæreste og lille barn. Det blev til en meget lang snak, hvor jeg blandt andet spurgte lidt ind til hvor hun havde været, hvad hun havde lavet, haft det godt osv. Hun fortalte mig meget åbent at hun i disse år havde haft nogle kriser og også havde gennemgået en lang terapi. Og at det var fordi hendes far havde misbrugt hende som barn.
Hun virkede forholdsvis afklaret omkring det. Som en det virkelig har set traumet i øjnene og på sin vis er kommet videre.
Alligevel udløste det jo en masse tanker hos mig. Blandt andet er jeg begyndt at føle noget der næsten ligner skyld. For vi havde jo også sex sammen dengang vi dannede par. Jeg har det ikke godt med at hun måske kan have oplevet flashbacks mens hun var sammen med mig.
Og hun har jo også kæreste i dag.
Så jeg tænker lidt over, om mon incestofre kan finde vejen til et lykkelig sexliv, hvor de ikke konstant får uhyggelige minder.
tilføjet af

Handler om styrke og tillid

jeg har selv været udsat for en form for insest. og andre former for seksuelle krænkelser dog aldrig gennemført samleje. så kan sætte mig lidt ind i hendes sag og dog ikke helt.
jeg er mærket af det i dag. Fx ved at mænd kan skræmme en, det kan føles utroligt forkert og man kan få det meget dårligt.
Men i bund og grund tror jeg det handler om tillid. hvis hun stolede på dig og ikke fandt dig skræmmende tror jeg godt det kunne havde været et almindeligt sexliv. flasbacks kommer måske kun ved tvang og tvivl.
Alle piger kan jo får det dårligt hvis de ikke er 100 % sikre i fyrens selvskab og ikke går helhjertet ind i forholdet. insest ofre eller ej.
Sex er oftes intimitet mellem to mennesker der holder af hinanden og det giver tryghed og det tror jeg også sagtens hun kan finde. måske engangs forstillingere er svært for hende da trygheden vil mangle. Det kommer vist mest an på hvor slemt det har været. Pigerne i tøndersagen tror jeg vil få utroligt svært ved at have et normalt sexliv de kan finde nydelse i det er de for ødelagt til, forhåblig kan lidt prof hjælp hjælpe dem til at bare nogenlunde normalt liv.
Synes ikke du skal have dårlig samvittighed for havde det været et problem for hende ville du havde oplevet det.
fx gennem jeres sex.
de fleste kvinder kan fx kun få en orgasme hvis de giver 100% slip og slapper af og hvis hun havde været mærket af sin fortid havde dette ikke været muligt.
Håber jeg kunne hjælpe dig lidt
God aften
tilføjet af

uden problemer

hilsen ole 4 år....
tilføjet af

ja det kan man godt..

Men jeg tror ikke man kan, hvis man ikke får set på de traumer man af gode grunde har på psyken efter incest i barndommen.
Jeg er incest barn og selvom jeg 'kun' har oplevet de rædselsfulde overgreb 4 gange, så er det 4 gange for meget og med til at sætte dybe spor i mig.... og et had til min far.
Jeg fik (heldigvis) arbejder med det som 19 årig sammenmed en psykoterapeut og det foruden, havde jeg ikke haft så afklaret en sexualitet som jeg har idag.
Det vigtigste er at vi lærer og også indser, at det ikke er vores skyld og at vi ikke skal skamme os.
Så jo.... man kan godt få et godt og lykkeligt sexliv, men det koster terapi, er min erfaring.
Vh 🙂
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.