12tilføjet af

Kan ikke betale sig at tage en uddannelse.

... Med mindre man har en stor interesse i det man nu har studeret og/eller har valgt en HØJERE uddannelse der giver HØJERE løn, men en "almindelig" uddannelse eller en håndværksuddannelse giver sgu næsten det samme som hvis man stod i butik eller gøre rent osv. 37 timer i ugen.
Et eksempel: Min kæreste er elektriker, det skal man have en 9. klasses afgangseksamen for og så tager det 4 år med skole/praktik. Han har nu været udlært i 3 år og startede på en løn på 155 kr. i timen hvilket jo sådanset er fint nok, nu får han 158 i timen efter at have skiftet firma 3 gange. Han har ca. 14.000 kr. udbetalt i måneden. Det synes jeg egentlig ikke er så forfærdelig meget hvis man tænker på, at en ufaglært person tjener nogenlunde det samme ved at stå i butik, køre post osv.

Mener heller ikke en pædagog der har læst 3,5 år og desuden har taget enten en studentereksamen (3 år) HF (2 år) eller HH (3 år) skal tjene så lidt som ca. 12.000 udbetalt i måneden.
Fatter virkelig ikke systemet er som det er for det kan da vel ikke betale sig at tage en uddanelse hvis man bare vil tjene "middelmådigt" hvis man kan gå ud af 9./10. klasse og bare tjene det samme UDEN uddannelse? For hvorfor så tage en uddannelse???
Hvad er grunden til man ikke bare "laver det om" til at der er og skal være MÆRKBAR forskel på om man har taget en uddannelse eller ej?
Jeg mener, selvfølgelig er der nogle risikofyldte jobs hvor man tjener noget mere selvom det måske er ufaglært, men "almindelige" jobs som butiksansat, postomdeler osv. kan man tjene det samme, nogen gange mere end hvis man havde taget en uddannelse.
Ja, I kan vel godt høre jeg synes det er åndssvagt og mener at hvis politikerne gerne vil have, at vi skal tage os en uddannelse så må der da også være nogen fordele.
Altså hvorfor læse i 3-4 år og kun få SU, altså lige under 5000 kr. i måneden og bagefter tjene 12-14.000 hvis man hele tiden kan tjene 12-14.000 kr./måneden???
Ved godt at man kan læse videre osv., og måske har flere muligheder, men jeg kender også flere der er HELDIGE med at finde jobs og tjene rigtig gode penge som er ufaglærte.
Hilsen A.D. der både arbejder og læser og ikke rigtig kan se hvorfor!!! 😕
tilføjet af

Tænk på...

hvor klog, du bliver...
Det er sgu lidt rart at have noget i hovedet og ikke bare glo på "Vild med Dans" og "De unge mødre"...
tilføjet af

Tage uddannelse

Fordelene er, at du beskæftiger dig med det, du kan lide. Risikoen for ledighed er mindre end en ufaglærts risiko, og arbejdet er ofte ikke så fysisk krævende.
Du skal ikke tage en lang uddannelse alene for pengenes skyld. Det er mange år på su og evt. med studiegæld, og i år er en tredjedel af alle nye akademikere ledige indtil videre.
Så skulle det da lige være lægeuddannelsen😉
Det kan ikke anbefales at være ufaglært i dag😉
tilføjet af

Sådan er marxismen

At tage fra de rige og give til de dovne.
tilføjet af

Produktivitet og uddannelseslængde

hænger ikke nødvendigvis sammen. Blot fordi du har studeret tekstbøger omkring diverse emner giver dig ikke automatisk højere produktivitet og grundlag for høj løn. Der skal være sammenhæng imellem det som du producerer og tjener ind og den løn som virksomheden giver dig. Ellers er der rød maling udover bundlinjen og det bliver aktionærerne og ledelsen ikke glad for.
Men jeg forstår godt din pointe og det er også et problem.
tilføjet af

Giver dig helt ret, MEN

Hvis det kun handler om at tjene penge og ikke viden, så kan jeg godt forstå de som vælger ikke at tage en uddannelse.
tilføjet af

Vi kan ikke rigtigt bruge

oplysninger om "udbetalt" til noget som helst. man skal regne med bruttolønnen, idet private forhold varierer enormt. Er der store fradrag, store indbetalinger til pension, børnebidrag og den slags.....
Man kan derfor alene regne med bruttobeløb såfremt man skal sammenligne...🙂
tilføjet af

om det kan betale sig.

Det kan sagtens betale sig at tage en uddannelse, det er bare om man gider det, når man ser på tiden. Lige nu er jeg begyndt på søfarts-skole, for at blive befaren skibs-assistent, jeg kan nøjes med 10 uger grundskole fordi jeg har svende-brev som klejnsmed og min udd. kan også bruges til søs. Her kan jeg tjene mere end ved at arbejde i et alm. firma, og det er skattefrit. Til den tid kan jeg være ligeglad med hvad staten smider penge ud på, det gælder også kommunen. Der spildes penge på alt muligt skidt. Og hvis jeg vil kan jeg rejse udenlands, fordi man ikke behøves at bo tæt på rederiet, Danmark er et dyrt og elendigt land på mange måder, vores sikkerhedsnet er et af de bedste i verden, man behøver næsten ikke at gå sulten i seng. Det kommer an på ens egen gæld. Det kan sagtens betale sig at få en uddannelse.
tilføjet af

Du sammenligner æbler med pærer

Du tager din kærestes nettoløn og sammenligner med en butiksansats bruttoløn. Det kan man altså ikke med et retvisende resultat. Er du iøvrigt sikker på din kærestes skatteberegning er korrekt. Jeg ville mene han skulle have 15- 1700 mere udbetalt.
tilføjet af

Kun uddannelse duer

Langt de fleste arbejdsgiver glor dumt på et CV hvor der mangler uddannelse, og dermed også vilje selvom der kan være vægtige grunde til ikke at have en eller at have droppet ud.
Masser af uddannelser hvor man efterfølgende har arbejdet lidt giver også en indgangsvinkel til beslægtede fag.
Skiftende regeringer vil sende arbejdsløse på efteruddannelse (penge ??????), det lyder som beskæftigelsesterapi men har en mening.
Her under krisen er det vel bedst at holde på det man har for at kunne leve, men vi lever jo i et frit land, er Din kærste motiveret for at tage flere kurser er det vejen frem.
tilføjet af

faglærte tjener det samme som mange akademikere

Det kan generelt godt betale sig at tage en udd. Jobsene er mere interessante end ufaglært rutinearbejde og risikoen for ledighed er lavere. Økonomisk er der ikke den helt store fidus ved at tage uddannelser i DK, men det er vel prisen for et socialt sikkerhedsnet og jeg ønsker ikke et samfund, hvor de ufaglærte skal rende rundt til lønninger de ikke kan leve af, men kun overleve på.
Man kan sige at ufaglærte er dumme og dovne, hvis man vil være grov, men det ændrer jo ikke på at mange af dem ikke har evnerne til at komme igennem en uddannelse. Det handler om at de skal stimuleres hjemmefra og motiveres til at tage en udd. Nemt nok i forhold til dem for folk som mig - det har aldrig været til diskussion om jeg skulle tage en uniudd. derhjemme - det lå bare i kortene og surheden var stor, når jeg droppede ud af en udd., til gengæld var støtten stor i mine forsøg på at komme igennem og det lykkedes da også til sidst. Damn, der er godt nok meget at læse på uni ;)
tilføjet af

Ja.

Altså han får ca. 7000 udbetalt hver 14. dag, for det meste lidt under faktisk, og jeg sammenligner med en kammerat der arbejder i en tøjbutik og han er ikke faglært og han kan godt tjene 14.000 nogen gange mere i måneden. Og det er udbetalt.
Og skulle også mene at min kærestes skatteberegning er korrekt, hvis ikke så næsten. I år skulle han betale 1900 tilbage i skat, så han betaler da ikke for meget.
tilføjet af

Enig.

3 års HTX (hjemmeboende) + 3.5 års videregående (på SU) og jeg kan se frem til ~22.000 brutto når jeg er færdig om et år.
En af mine venner der gik direkte fra 9. klasse til fabriksarbejde startede på 19.000 brutto og er nu efter 5-6 år i firmaet oppe på ~25.000 brutto.
Det kan godt være at det er ham der ikke har en uddannelse, men det er nu engang mig der føler mig lidt dum - i hvert fald hvad pengene angår.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.