14tilføjet af

Kan det passe det her?

http://ugeavisen-odense.dk/article/1139901:Ugeavisen-Odense--Kan-ikke-komme-af-med-sin-lejer
Tænk, hvis man står i en situation, hvor man selv skal bruge sin egen lejlighed, hvad så? Er man så hjemløs, fordi man ikke kan komme af med sin lejer?
Man skal virkelig tænke sig godt om før man lejer sin bolig til nogen, kan jeg se! For som ejer er man retsløs! Det virker lidt gak-gak den her situation!😮
mvh
celina
tilføjet af

Undrende

Ikke bare lidt gak, men meget gak.
Det havde jeg dog godt nok ikke regnet med. Den lov må laves om.
tilføjet af

Ikke svært at forstå

ellers gør man lejerne rundt om i landet retsløse. Ejeren er at betragte som udlejer, på lige fod med KAB, Lejerbo, DAB, og hvad de ellers hedder, og de regler der er i lejeloven er gældende for enhver. Det kunne lige se kønt ud at Lejerbo kunne komme og sige til mig at de havde en anden lejer, så jeg måtte flytte. Ejerne som i de 3 år har scoret pengene på lejligheden skulle have sat sig ind i reglerne inden udlejningen
tilføjet af

det er rigtig.

Men hun kan så tvinge hendes lejer ud, ved at følge, lejeloven, der har hun ret til at hæve lejen med en bestemt % om året, så kan det være at lejer selv flytter hvis den bliver for dyr.
tilføjet af

uretfærdigt!

Der burde være forskel mellem selskaber og private personer. Tænk at en dag står man uden tag over hovedet og så kan man ikke komme af med sin lejer! Det er en absurd situation. Mange har lavet kontrakt med 3 mdr varsel, og de bemærker, at den er ugyldig på trods af at den er lavet officielt!
Jeg var tæt på at leje lejligheden ud i den periode, hvor den stod til salg, men den kunne ikke sælges, og jeg er glad for jeg ikke har gjort dat, fordi det kunne have været en være hovedpine bagefter.
Jeg synes, at det er grotesk! Og tænk på det forhold mellem udlejer og lejer derefter, det kan ligefrem udvikle sig til had!
mvh
celina
tilføjet af

ups rettelse

værre hovedpine
tilføjet af

Det er vel fair nok

Som en anden skriver, så gælder der samme regler om man ejer - og udlejer - én lejelighed,, eller om man er KAB.
Jeg synes, at det er helt i orden, at lejere beskyttes. Det er jo trods alt deres hjem.
Af samme årsag er der mange, som vælger at lave midlertidige lejeaftaler - altså en kontrakt med en på forhånd aftalt slutdato. Hvilket er helt lovligt (i stil med fremleje).
Men jeg mener faktisk, at der er andre regler, hvis man selv ønsker at flytte ind i lejligheden. Så kan man vist godt opsige lejeren med "rimeligt varsel" og man skal så rent faktisk bebo lejligheden selv i en given periode efterfølgende, før man kan sælge.
Som ejer er man retsløs?
Det synes jeg nu ikke - man har som ejer forhåbentlig tjent penge på udlejningen.
tilføjet af

Ejeren har dummet sig fra start

Hvis lejligheden var lejet ud som et fremlejemål skulle lejer ud efter to år - overskrides de to år træder andre regler ind, som nu banker ejer i nakken. Hun kan sige lejer op med den begrundelse, at hun selv skal bruge lejligheden, så har lejer et års opsigelse, men ejer kan evt. mod et aftalt vederlag (typisk flytteomkostninger) fremskaffe/tilbyde en tilsvarende bolig og derved komme af med lejeren.
Hun skulle nok have lejet den ud for max 2 år.
tilføjet af

ikke sikkert at man kan kalde sig selv bolighaj

Det med at tjene penge på det, det er måske ikke sikkert! Især hvis lejeren har boet i længere tid i lejligheden og startede med et beløb, som nok ikke ville være det samme i dag. Jeg mener, at det også er forbudt at hæve lejen, hvis man har underskrevet kontrakt på et vist beløb. Så nogle gange mister man penge på at leje ud til nogen, for ikke at tænke på at man hænger på alle reparationer i huset. Det kan blive dyrt for ejeren.
Det er godt nok ikke nemt at være den der lejer ud!
mvh
celina
tilføjet af

det kan der være noget om

Men man kan altså godt hæve lejen. Der er dog grænser for, hvor meget man må hæve lejen om året.
Hvis jeg må være lidt grov 😉 så er det sådan set ejers egen skyld, hvis det ender med at blive en underskudsforretning. Fx hvis man fra starten satten lejen for lavt.
"Det er godt nok ikke nemt at være den der lejer ud!" siger du.
Det er jeg 100% enig i. Der er en jungle af regler, særregler, forordninger mv man skal sætte sig ind i for ikke at komme i den situation du beskriver.
Men sådan er det desværre at være selvstændig i DK i dag.
At udleje bolig betragtes som selvstændig virksomhed.
Det er fint, at der er forbrugerbeskyttelse, men der må sgu være en blonde....
Dog.. i givne situation synes jeg faktisk, at det er ok, at man ikke bare kan smide folk ud af deres hjem.
tilføjet af

rigtigt

Ja, det er rigtigt. Man kan lave et tidsbestemt lejemål. Men så skal vedkommende også flytte, når tiden er gået for ellers træder lejeloven i kraft. Ikke noget med at sige, en måned ekstra.
tilføjet af

Stand af lejligehed

Og man kan heller ikke være sikker på den stand boligen er i er rimelig. Og om lejer er et svin med både eks.v. rengøring og husdyr. Hvem skal betale for det.
Normalt ville det være lejer. Men hvordan kradser man de penge ind?
tilføjet af

På helt almindelige maner

- som alle udlejere får deres penge. Lejeloven gør sig gældende her, som alle andre steder. Først og fremmest det (forhåbentlig) erlagte indskud.
tilføjet af

Indskud dækker ikke meget når håndværkere indrages

Det med at leje sin bolig ud. Hvis man skal uden-lands eller ligende i et stykke tid. Så kan man ikke være sikker på at lejer og en selv har samme forventning til hvordan en bolig skal være.
Og jeg har set en lejlighed der har været fremlejet på den måde. Han var heldig hun "kun" var et svin med hensyn til rengøring. han kunne nøjes med at vaske sin egen lejlighed ned i diverse stærke rengøringsmidler, i flere omgange. Indtil den var i en normal rengjort stand. Og hun røg heldigvis ikke, for vinduerne var ikke åbnet for udluftning, for der sad fedtpletter i flere vinduer. De virkede lidt som segl på et brev, og de var hele.
Og hun kunne slet ikke genkende det da han ville have penge for ulejligheden. Men han kunne da trække det fra indskudet og var glad for han ikke havde lejet et rengøringsselskab. Som den mundtlig aftale var fra først færd.😉
han priser sig heldig for hun hverken havde børn eller dyr og det kun var hende i lejlighedden.
Og som privat udlejer er det dæleme svært at få pengene igen, når indskuddet er brugt op og der er brug yderligere til at sætte lejligheden i normal stand.
Eksempelsvis når lejer har ramt sternen på det lejet hus, med sin lastbil og i hvertfald ikke har planer om at erstatte den. Da håndværkere og materialer koster penge.😖
Jeg ved jeg lejer aldrig ud, så hellere selv æde det det koster at have en bolig stående.
Men private udlejere er heller aldrig helt nemme. 😉Jeg mangler stadig at få mit indskud for en bolig jeg selv malede og fik god for var i orden. Da jeg flyttede.
Og LLO er nogen vatnisser, for de gad ikke hjælpe med en klap ud over et brev til.
Uha det skulle nok få ham til at ryste i bukserne af skræk. Spildt papir og frimærke. Men mine penge igennem en del år ville de gerne have.😃
tilføjet af

Lejen kan hæves ifølge lejelovens

bestemmelser. Her hvor jeg bor var lejen 2000 mindre pr. måned end den er i dag, og jeg har da også en kontrakt. Lejen kan hæves ihvertfald 2 gange årligt med 3 mdr. varsel
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.