2tilføjet af

Mit hjem er en jungle.

Jeg har en meget stor altan, hvor jeg har masser af blomster, mest pelagonier og hawaiiblomster - de er efterhånden kæmpestore og står alle i fuld flor endnu. - Jeg plejer hvert år, når frosten nærmer sig, at bære dem alle ind og så er det, mit hjem ligner en jungle - potteplanter alle steder.
Mit spørgsmål er: Kan jeg risikere at lade dem overvintre på altanen? Der er frostfrit, da den kan lukkes helt til med glas, men selvfølgelig kold, når det fryser udenfor. - Eller kan jeg bruge min kælder, hvor der næsten ingen lys er og også meget koldt?
Sidste år lod jeg efeu og knoldbegonier stå og det skete der intet ved. Men hvordan med pelagonierne og hawaiiblomsterne?
Når jeg har planterne indenfor, vander jeg dem, 1 gang om ugen - hvordan med vanding, hvis jeg lader dem stå ude eller i kælderen?
Håber der er en plantekyndig, der kan give et par gode råd.
tilføjet af

Hvis du er

helt sikker på, at der er 100% frostfrit, kan du sagtens lade dem blive på altanen. Det er bedre der, end i kælderen. Der er jo, som du selv nævner, ikke meget lys.
Du skal vande dem når de trænger. Altså ikke ret meget vand, men de må ikke tørre ud. Du kan mærke på jorden, om det er ved at være tid. Vent med at gøde dem, til omkring starten af april.
Hvis der kommer meget frost, og det bliver meget koldt på altanen, kan du dække dem til med aviser, eller gran- og fyrgrene (som dog er pænere end aviser). Det holder på varmen.
Hvis der derimod bliver meget varmt på altanen (hvis solen skinner, og det er lige som et drivhus), er det en god ide at lufte ud, så temperaturen bringes ned igen. Ellers risikerer du at planterne svides.
Håber det var svar nok. God vinter derude...
tilføjet af

Mange tak for svaret.

Jeg kan se, at nu, hvor der er -2 grader udenfor, er der +10 grader på altanen. Det er kun ´de få gange, at temperaturen har været helt nede på -15 grader, at jeg har oplevet temperaturen har været under fryserpunktet på altanen. Jeg vil, som du foreslår købe et par ekstra bundter gran - god idé!
Du har ret i, at altanen er et drivhus om sommeren, men jeg har sat net op, så vinduerne kan stå åbne, uden at misserne finder på at tage springe ud over kanten, i jagten efter en flue el.l.
Tusinde tak for svaret.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.