14tilføjet af

Julestemning?

Nej.
Fordi:
1.Jeg fejrer julaften sammen med en morder på udgang fra fængslet (min datters far).
2. Fordi jeg sidder i bundløs gæld.
3. Fordi jeg snarest muligt i år 2005 er nødt til at sælge min bil.
4. Fordi jeg ikke har råd til min bil, har jeg bedt om at blive fyret fra mit job.
5. Fordi jeg ikke har råd til at give mine børn det de ønsker sig i julegave.
6. Fordi jeg ikke tror på Jesus, ej heller Gud.
7. Fordi jeg synes, at julen blot er endnu en undskyldning til at komme hinanden ved.
8. Fordi julen blot er endnu et påskud, fra butikkernes side, at hæve priserne.
9. Fordi bankerne i december nyder, at bevillige det ene lån efter det andet, til skyhøje renter, så folk kan indfrie omverdenens forventninger.
10. Fordi jeg skal arbejde mellem jul og nytår, mens mine unger har fri.
Tirsdag d. 21 fejrer jeg solens genkomst - Dagen er årets korteste, og når jeg vågner d. 22 kan jeg glæde mig over, at vi går mod lysere tider.
Det var vistnok derfor de kristne, i sin tid, meget belejligt lagde julen lige netop der omkring... De anti-kristne skulle så sandelig ikke have lov at have deres Solhvervs-fest i fred.
Så nej - Min julestemning kan ligge på et meget lille sted.
Men hatten af for jer, som glæder jer i denne tid.
Og Glædelig jul.
Sure opstød til dette lille ydmyge indlæg, frabedes.
tilføjet af

Dårlig samvittighed ..

Læste dit indlæg og fik næsten helt dårlig samvittighed... Du gav mig i hvert fald noget at tænke over. Jeg er en tøs i tyverne, der bestemt heller ikke er i julestemning... Men mine grunde til det er helt anderledes end dine... -Hvor ville det være rart at have en dejlig kæreste at holde af og om, specielt i denne tid ... MEN jeg skal holde jul i familiens skød, har i det hele taget en skøn familie der altid bakker mig op -også økonomisk hvis der er brug for det ... Så jeg skammer mig næsten over at være sådan lidt "juletvær" i denne tid ...
Dit indlæg gav mig lidt at tænke over, tak for det ..
-og så vil jeg ønske dig alt det bedste i denne tid, og selvfølgelig også fremover ...!!
tilføjet af

Desværre...

Dette er ikke et surt opstød.. Men mange af de ting du skriver du er træt af, er du altså selv skyld i. Så du kommer ikke uden om dette indlæg. Det er måske tiden til at du tager et alvorligt syn på din situation, og hvordan man kommer videre.
Desuden er det dårligt, at en morder kan komme på udgang blot fordi det er jul.
tilføjet af

Jaja...

Du kan tro jeg er klar over min situation. Men som så mange andre gange overlever jeg osse den krise - Har efterhånden opbygget en rygrad af hærdet stål..
Jeg deler din undren ang. udgang - Men manden har åbenbart ordet i sin magt, og jeg opholder mig kun i samme stue for min datters skyld...
Og tak for respons....
Måske var mit eget indlæg et surt opstød?
tilføjet af

Forståeligt nok

Nej, jeg kan godt forstå du er frustreret. Især ang. din økonomi. Tingene kan vel komme så langt ud, at man mister overblikket.
Det er vel også svært at få hjælp nogen steder, når man i forvejen skylder mange penge væk. Og bankerne skal jo også have deres oveni. Men håber du alligevel får en god jul.
tilføjet af

Hvis du stoler på en fremmed!

Send mig en mail om, hvad du har allermest brug for lige nu og her.
Jeg kan sandsynligvis hjælpe dig.
Grunden til, at JEG ikke sender en mail til dig er, at det måske vil virke anmassende.
Sig selv til!
:)
tilføjet af

hæhæh...

Kan hjælpe?
Skaf mig et nyt meningsfyldt og velbetalt job, og nu & her, ca. 5.000,- Kan ikke finde ud af at sende dig en mail :o(
Hvad tror du, du kan/er som sætter dig i stand til at kunne hjælpe mig?
tilføjet af

Uden sure opstød

...ønsker jeg dig en dejlig start på det nye år.
Kram fra Kajsa
tilføjet af

Lige i øjet, dér!

Jeg forventede egentlig netop den reaktion...
Og det er sørgeligt, ikke?
Jeg læser dine ord, og tænker: "Pokkers også! Det er sgu'da for surt! Tænk at have SÅ mange ting der bare kører skævt. De fleste af os kan klare, når een eller to ting i livet er drilske - men når det er allround, er det for meget".
Mine tanker var lige ud ad landevejen, for jeg og mange andre har, om ikke overskud, så rigeligt, ihvertfald.
Jeg kan ikke skaffe dig et job - det er sådan noget du selv må klare. Og garanteret også KAN klare.
Problemet ved at forære kontanter er, at modtageren meget ofte har det dårligt med at modtage noget fra andre.
Mine tanker gik mere i retning af, at du måske meget gerne ville give din datter et eller andet lækkert i julegave,men ikke har råd.
Den slags "hjælp" er nemmere at modtage, ikke?
Risikoen er naturligvis, at folk (du) misforstår, måske udfra tidligere erfaringer..
Ingen ond mening herfra, ihvertfald!
tilføjet af

2 ting

faler mig ind:
- bundløs gæld = undersøg mulighederne for gældssanering
- pengemangel til jul = søg julehjælp ved kommunen, Frelsenshær, mødrehjælpen m.fl.
resten af dine punkter har jeg ikke lige et genialt indfald til, men any way ønskes du og særligt din datter (på trods af alt) en glædelig jul :)
KH sillepige
tilføjet af

1000 tak...

... Fordi du bekynrer dig - Det er guld værd, og noget som mange burde lære af... Men send gerne nogen gode ideer til mig - Kan være der er noget jeg kan bruge.
tilføjet af

Gode råd, ikke dyre...

Hej igen, Du!
Det ville være ulige meget nemmere, om du lige sender mig en mail - det er svært for mig at vide, hvad du har brug for.
Jeg ser masser af muligheder; også fordi jeg ikke selv er under pres.
Jeg forstår også, at din datter har højeste prioritet, men du glemmer måske også dig selv lidt?
Men det afhænger af dine/jeres behov, ikke?
Har du brug for at din stue bliver malet; at din datter får en ny seng; at du får en god forkælelsestur med ansigtsbehandling og massage; at du og din datter kan komme ind og se "Grease" sammen... sådan noget, dér...
Hvad ønsker du dig?
Skynd dig! Det er snart jul!

Skynd dig! Det er snart jul!
tilføjet af

Glædelig Solhverv! ;o)

For det er IDAG! YES...Nu vender det! :o) Og man kan mærke det allerede i januar! At lyset vender tilbage er det fedeste!
Kære Tjulala....Julen er snart overstået....jeg ville bare have ønsket at jeg havde vidst det om dig noget før for så havde ihvertfald vi to en fælles interesse i at "holde jul" sammen, og ungerne ville ikke være så alene om at være anderledes. Men det er vist tvang med ham fister der, der er din datters far?
Men se sådan på det, at denne jul er kun et lille øjeblik i dit liv, og næste år VED du hvordan det IKKE skal være. Og dine økonomiske problemer....de finde ren løsning, det gør sådan noget altid...men FUUUUCK det er ikke til at holde ud. Og jeg taler med indlevelse og egen erfaring. Hvar der ikke knækker dig, gør dig stærk. Keep up...vi andre støtter dig, men kan ikke gå vejen for dig ;o)
Jeg er heller ikke en, der holder jul. Jeg synes julen er fuldstændig tom og indholdsløs og meningen ligger begravet såvel i den kristne som i den hedenske jord et sted engang i fortiden. Julegaveræset kommer INGEN tilgode, andet end forretningsverden....det har jeg også valgt fra.
Og os, der har valgt den slags fra, har nogle børn som er tvunget til at opleve tingene anderledes end andre. Det ville jo være meget fedt for dem, at have nogen at være sammen med om det her.
Jeg synes vi skal snakke sammen om det, men det er for sent for mit vedkommende at lave de aftaler som jeg har, for de involverer andre menneskers engagement...men der er også en jul næste år og året efter og igen....det har jo ingen ende! Et minusjul-netværk....det ville jeg føle mig meget fristet til at melde mig ind i. En jul uden gaver, julesang og afskyelige nisser men MED hygge, samvær, varme, musik og glæde.
Hvad end det her får af konsekvenser, så ønsker jeg alt godt og du får en hedebølge af varme og glade vibrationer herfra ;o)
tilføjet af

ÅH 1000 tak!

Kære søde rare Halfevil!
Du aner ikke hvor dit indlæg varmer! Det kan virkelig løfte min stemning et extra hak. Jeg har i dag købt de sidste fuking julegaver, vendt hver en mønt, og alt er nu i hus... Men kors, hvor jeg forbander dette ræs langt væk. Igen - Var jeg uden børn, fejrede jeg udelukkende solens genkomst - For DET er da noget der er værd at fejre!
Talte kort med min datter (14 år) om solhverv i morges foran badeværelsesspejlet - Og hun syns da egentlig, at det var en lidt fin og positiv tradition, at fejre solhverv, men stadig - og her er det samfundets forventninger, arv og miljø spiller ind -Vil det kære barn da ikke undvære sine julegaver.
Men i aften fejrer vi faktisk solhverv, sammen emd en stor flok venner - På vores helt egen måde.
Og så venter undertegnede bare på at den fede mad ligger som brosten i maven, gaveræset er overstået og de gode miner kan falde, på fredag, så man kan komme hjem og trække vejret lettet igen...
Halfevil - Du har hermed leveret et smil på mine læber og en varm klump i maven!
Glædelig jul til dig og dine.
tilføjet af

Og HOV!

Du - Lad os lige komme meget nærmere ind på Anti-julsklubben.... Jeg melder mig frivilligt!
Lad os få de gamle "dyder" på bordet, og fejre solhverv, som vi i Norden gjorde, før kristendommen satte ind og kvalte denne fine tradition.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.