2tilføjet af

Jeg kan ikke forstå det.

Jeg kan simpelhen ikke forstå, hvordan det kan lade sig gøre, den ene gang efter den anden, at læse i bladene eller se det på tv. Unge som er fulde og skal hærge områder, med vold og hærvækr.
Jeg har tit opholdt mig på gaden, om natten, og der ser jeg børn, ned til 8-9 års alderen, som er nede på gaden kl. 2-4. Hvad er det lige der er galt i det billedet. Når jeg, på gaden, i weekenderne ser så unge mennesker rende rundt, og lave ballade, står min fatte evne af. Jeg forstår det ikke.
Min den ældste er 9 år, han ligger i sin seng, på det tidspunkt, og der har han ligget længe. Er jeg ikke hjemme så bliver han passet. Jeg ved altid hvor han er om natten. Der bliver så tit sagt, hvor er forældrene, men ingen syndtes at have noget svar. Det er muligt der er nogen herinde der har et forslag.
Det er tit at de unge som jeg møder, og som er omkring 14- 15 år er så fulde, at de skal have hjælp til at komme hjem. Er der noget at sige til at unge piger føler at de kommer i klemme når drengene mener at de skal have lov til at gå videre, end pigen egentligt har lyst til. I ved når sprutten går ind, går forstanden ud. Det har ingen alder.
For mig virker det som om at de unge skal konkurrere om hvem der er sejest, og at det breder sig til yngre og yngre børn.
Er jeg den eneste som ikke forstår hvor forældrene til disse børn er.
Til forældrene, få tjek på jeres poder inden det går helt galt for dem.
tilføjet af

Tillid er en balancegang..

Hej N...
Har en god veninde, hvis teenage-søn indtil for kort tid siden var jordens sødeste og mest fornuftige dreng, som faktisk var fuldt ud troværdig og ansvarlig. Nogle af disse ting er han vel stadig (*S*), men er lige blevet grebet på fersk gerning i sammen med kæresten at bytte "alibi", så de begge hver især kunne være ude hele weekenden uden forældreopsyn (det nummer har jeg vist også lavet engang, men fortæl endelig ikke min datter det *S*).
Ingen af dem gjorde sådan set noget dumt og ulovligt i den weekend, men løgnen står tilbage med store, glødende bogstaver og har ødelagt en forfærdelig masse i den familie. Tror ikke børnene og de unge selv er klar over, hvor skrøbelig tillid er, og hvor let og næsten uigenkaldeligt, den kan blive ødelagt af så lidt?
Er evnen til at se konsekvensen af sine handlinger mon først noget vi udvikler senere i livet??? (havde den jo heller ikke selv i den alder, hmm!)
Som min veninde siger, er der jo grænser for, hvor meget hun kan tillade sig at kontrollere sin søn, hvis hun også gerne vil have en selvstændig gut ud af det. Op til et vist punkt er man nødt til at stole på dem, og var han ikke blevet grebet, nå ja, så var han jo fortsat i samme stil? Nu er punktet dog nået, og han har noget af et arbejde foran sig, når han skal til at genvinde den mistede tillid.
Min pointe er, at selv ansvarsbevidste forældre, der ellers har fuldt styr på, hvor deres børn er henne, kan nå til kort, når teenagernes frihedstrang vågner i dem.
Men ellers er jeg som mor til en 9-årig rørende enig med dig i dit gode og meget aktuelle indlæg. Håber rigtig mange får læst det, så det måske kan sætte nogle konstruktive tanker i gang.
Knus D.
tilføjet af

Enig ang. teenagere

Jeg er fuldstændig enig, at når teenager årene sætter ind skal man lade dem få mere snor, jeg er dog af den mening, at man skal give dem snor som fortjent. Drengene er stadige mit ansvar til de bliver 18. Jeg må sige at jeg hører mange som siger jaja nu er de blevet 15-16 år nu er de så store at vi ikke kan gøre noget. Undskyld, men er de ikke jeres ansvar de næste 2-3 år. Godt så, jeg skal nok sige under hvilke vilkår jeg mener de skal have.
De skal selvfølig have snoren forlænget, enig, men de skal gøre sig fortjent til den forlængelse de får. Og som du siger, tillid er skrøbelig. Så din vennindes søn har noget arbejde med at genskabe tilliden, det håber jeg lykkes for ham. Hvis de ikke gør sig fortjent til "frihed" hvordan kan vi så vide hvordan de er som unge.
Nu var mit indlæg, nu også myntet på de helt unge børn, og ikke så meget teenagerne på 15-16 eller derover.
Jeg oplever at møde de helt små børn, på gaden, om natten, og jeg må indrømme at jeg tager mig til hoved hvergang. Når vi så taler med de unge, stiller de sig op og prøver at vise at de er lige så seje som de meget ældre.
1) Hvad laver de på gaden kl. 2 -4 om natten. De burde ligge i deres seng.
2) Hvor kommer den forstilling fra at de er lige så seje som dem på 15-16 år.
3) Hvor er de forældre der burde sige hjem i seng, eller hold dig inde om natten.
Det er det jeg ikke kan forstå.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.