13tilføjet af

Intet under.......

At vore børn bander!
Jeg går og lytter til DR 1 og det panel af studieværter, der er samlet for at kommentere vores nye prinsesse!
Det var sgu, fanden og sågar Fucking! Er det normalt i æteren? Jeg hører bestemt ikke vore politikere bande så vederstyggeligt når de udtaler sig til pressen.
Er det helt unormalt at tale pænt til hinanden?
Er der andre end mig, der er forarget over forfladigelsen af det danske sprog? Og så i et så vigtigt medie som pressen?
Venligst Løvemor
tilføjet af

Ja, det er nemt

Ja, det er nemt at lægge alt skylden væk fra sig selv.
tilføjet af

Ha ha. . .

Den kommentar får du ros for, Departed. Så sandt, så sandt.
tilføjet af

Hvad er problemet

i at bande... det virker da forstokket ikke at kunne fyre et bandeord af i ny og næ?

Der er ikke noget mere åndsvagt at høre på end "skisme" og den slags... hvis man ikke vil bande, så undlad da for fanden helt den slags "tillægsord"!
tilføjet af

Det faldt mig for brystet.....

At der i en og samme sætning blev brugt hele 3 ukvemsord! Jeg er muligvis gammeldags, men det hører ikke til i æteren!
Hvorfor er det gået af mode at tale pænt?
Løvemor
tilføjet af

Du er for gammel til at forstå

Du er for gammel til at forstå det, men sproget ændrer sig altså og der blev også bandet i 1800-hvidkål.
tilføjet af

Nå, da er hun for gammel til at forstå det?

- er der ikke nærmere nogen der er for dumme til at tilegne sig et sprog, der kan udtrykke deres mening kraftigt nok uden eder?
- vi skulle nødig være tvungne til det sprogbrug.
tilføjet af

En anden udtryksform

Bandeord er en del af sproget - ligesom Interjektioner.
De bruges til at uddybe eller forstærke det man siger.
Og nej, jeg går ikke rundt og snakker som en havnearbejder eller bander særligt tit, men for nogle er det altså bare en anden udtryksform.
Og hvis man mener, at danskere bander mere nu end før i tiden, så er man da helt galt på den for det er bare sproget der har udviklet sig.
Ville du kalde det, som man i gamle dage kaldte ”pigtrådsmusik”, for ”heavy rock”? Nej, nok ikke. Sproget har ændret sig.
tilføjet af

Ikke alle følger flokken!

Ja det er jo nok lidt som moden! Sproget er blevet friere, du kan uden videre bande dig igennem en udsendelse på DR1, vores tøjstil ændrer sig jo som bekendt hele tiden.
Det behøver jo ikke at betyde, at jeg har lyst til at gå med bukser der hænger nede omkring numsehullet på mig! Ej heller, at jeg ønsker at bliver overdænget med bandeord, fordi jeg åbner for æteren og vil høre nyheder eller hvad de nu finder på af underholdning.
Men bevares, jeg holder mig da så til Borte med Blæsten, hvor de værste udtryk vist er Great Balls Of Fire og To tell You qiete frankly my dear "I don't give a damn!"
Løvemor
tilføjet af

Du skriver det jo selv

- "De bruges til at uddybe eller forstærke det man siger" altså er de en løftestang, når man er ordknap.
- Du har ret i sproget har ændret sig, men at kalde det udvikling er noget af en tilsnigelse, når det handler om eder og slang. Det hedder forfladigelse. Medfølgeren er en meget knapt ordforråd. Det er direkte sørgeligt.
- Og jo min påstand er bestemt også at der bandes i videre udstrækning end tidligere. Jeg har en mistanke om at det er manglende sprogudvikling, der strøg sig en tur, da boglæsningen faldt drastisk. Hvor skal du ellers udvide dit sprog? Hvis det ikke skal være via læsestof.
- Og så er dette iøvrigt ikke nogle betragtninger jeg har opfundet, men en mangelfuld gengivelse af en udtalelse fra et medlem af dansk sprognævn.
tilføjet af

sprog danske

en ting jeg slet ikke fatter og det er hvorfor er snart hvert andet ord på dansk blevet til et engelsk ord? I den engelsk talende verden er hvert andet ord da ikke dansk.I Frankrig vil man ikke have det,jeg mener det er rigtigt,da man taler og skriver fransk i Frankrig men i Danmark taler og skriver man åbentbart dansk-engelsk.Hvorfor er det sådan? I mine øre lyder det helt hen i vejret om jeg så må sige,jeg nærmest krummer tæer! Jeg bor faktisk i et engelsk talende land på 22.år og selv vores søn blander ikke engelsk og dansk sammen,hos os er det enten eller men ikke hvert andet ord engelsk.Hvorfor er det blevet sådan?
tilføjet af

Fordi der mangler

ord i det danske sprog. Tit og ofte er det sådan at der på engelsk (amerikansk), er et ord som udtrykker lige præcis det man vil have frem. Hvor man på dansk skal bruge flere ord for at få det samme ud, og at folk måske ikke fatter det så!

Jeg er tilhænger af at vi helt dropper det danske sprog, o gistedet skifter til engelsk.
Nogle gange er folk dog for bysmarte/sælgeragtige, og bruger eneglske ord hvor danske sagtens kan bruges... det er dumt at høre på!!
tilføjet af

dansk-engelsk

Jeg gir dig ret i at på engelsk behøver man f.eks kun et ord til at udtrykke lige præcis det man mener o.s.v, men,men det er sådan at vi er ikke engelsk talende men dansk talende.Også tror jeg,at du er god til engelsk med et stort ordforråd og derfor ved su at der kun skal få ord til at udtrykke sig på engelsk hvorpå dansk skal vi bruge flere ord til at udtrykke samme mening.Jeg syntes også det er dumt at skulle høre på engelsk ved hver andet ord og tror du ikke snarere at det er "smart" at kunne nogle engelske gloser og udtrykke sig på engelsk snarere end dansk.Var det ikke snart på tide at man droppede dette anglo-danske sprog og istedet for lårer folk at blive en anelse mere artikuleret på dansk? Men mon ikke internettet ,film,musik og mange andre ting er skyld i dette anglo-danske sprog? Engelsk er et vidunderligt sprog og man kan sige en masse med få ord,men vi er ikke en engelsk talende nation,hvorfor være (eller lade som om ) at vi er noget vi ikke er?
tilføjet af

du tager fejl

det danske sprog mangler ikke ord. Sproget er rigt og mangfoldigt; - men desværre er der mange, der ikke gider lære/bruge flere end de 300 mest enkle gloser + engelske eder. Det er en del af forråelsen. Det, der kommer ud af munden, fortæller alt om hvad der findes i hjernen!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.