126tilføjet af

forbyd abort

Jeg syntes at abort skal forbydes. Jeg kan ikke se nogen grund til at danske piger/damer skal have abort. der vil dog være ganske få undtagelser. Hvis barnet er misdannet, mongol, pigen har været udsat for voldtægt samt en under 18 år ellers kan jeg ikke se at begå mord på vores kommende børn. mit motto go work go man
tilføjet af

hørt

KLOG MAND
tilføjet af

forbyd abort???

Jeg må sige at jeg er dybt uenig. Min umiddelbare holdning er at det virker bedre at barnet aldrig bliver til i stedet for at blive opforstret hos nogle uengagerede mennesker, der vil deres eget bedste på bekostning af barnet.
Jeg har arbejdet på en døgn institution med børn der havde været udsat for vanrøgt, og der er mange børn der ville have haft bedre af at ikke have været i live. Det de har været igennem i deres allerede korte liv var frygteligt, og de kunne stort set ikke reddes. Forældrene til de børn havde valget mellem abort og ikke abort, men valgte børnene....det bøder de uskyldige for nu - børnene.
Nej der hvor vi skal gribe fat er gennem forebyggelse, altså give de unge viden om prævention.
Eller gribe ind tidligere i "problemfamilier". Som det er nu er det alt for slapt.
Noget skal gøres, men et forbud af abort finder jeg umiddelbart som den forkerte løsning.
Men spændende debatemne!
tilføjet af

nej..

nej, jeg synes ikke man skal forbyde abort, der er ingen grund til man sætter et barn i verden, hvis barnet ikke vil få et trygt liv, med kærlighed og omsorg, og alt det et barn ellers har brug for. Men dermed ikke sagt at man skal få op til flere aborter, fordi man ikke passer ordentlig på eller ikke skal tænke over det, når man har sex, tænke på konsekvenserne!
tilføjet af

hvem siger at kvinden skal have barnet med sig hjem

Hvem siger at barnet skal med kvinden hjem? Jeg mener vi skal kunne lave flere tvangaddobtioner når det skønnes til barnets bedste.
tilføjet af

Hvilken retsgaranti har det ufødte barn?

Hvilken retsgaranti har det ufødte barn til at blive født ind i lyksalighederne verden, istedet for at ende son udskrab på et koldt sygehus? ingen udover 12 uge er det iorden. vi ser på det ufødte bar som en uden rettighedder, men kan vi det?
tilføjet af

svar!

Siger ikke at et barn skal have en ,retsgaranti men det mindste, man kan sørge for som forælder er at barnet ikke vil komme til at lide under sin opvækst, hvis moren/faren på forhånd ved at de ikke kan eller vil tage sig af barnet, er der da ikke nogen grund, til det bliver sat i verden.
Jeg har ingen respekt for de mennesker der sætter et barn i verden, og så ikke har tænkt over det på forhånd!
tilføjet af

svar

Det er jo også det jeg lægger op til i mit indlæg, men det sker bare ikke. Vi er alt for slappe til at gribe ind fordi vi vil sikre folks ret til privat liv.
Hvis barnet så skal tvangsfjernes, uden at have fået pådraget sig følelsesmæssige skader, skal det ske meget hurtigt, lige efter fødslen. Hvis et barn ikke har haft den nødvendige kontakt med moderen eller en anden omsorgsperson kan man i løbet af bare 14 dage ikke få øjenkontakt med barnet. Der er børn der lider den skæbne. Når de først er blevet glemt, er det meget svært at give dem et ordentlig liv og at få dem til at tage i mod kærlighed. Tag et job på en døgn institution og du ved hvad jeg mener.
En abort ville have sparet mange børn for et meget svært liv.
Hvad er grunden til at du er så stærkt i mod abort?
tilføjet af

Ubetæktsom mand..

Eftersom at du er en mand, tror jeg ikke at du selv har stået i den situation..
En ugennemtænkt tanke at tvangs-bortadoptering skulle kunne hjælpe.. Hvem skulle kunne dømme om den mor, der lige har fået sit barn, ville blive en god mor..?
Vil give dig ret i at der skulle holdes mere øje med børn i familier, for der er mange børn, der har det dårligt, men det har intet at gøre med fri abort.. tværtimod.. Det er en helt anden diskution..
Har du aldrig hørt om et kondom, der er gået i stykker eller at p-piller ikke er 100% sikre..??
Der er faktisk ingen præventionsmuligheder der er sikre, bortset fra ikke at have sex..
Synes desværre at dit debatindlæg og dine holdninger er uholdbare..
Venlig Hilsen
Charlotte
tilføjet af

Jeg vil gerne forklare

Jeg mener at alt liv er helligt og at vi ikke skal lege guder hvad angår hvem vi lukker ind i denne verden. Ang. TF(tidlig følelsesmæssig skade) kender jeg en del til det. derfor kan vi idag bedre få fat i de børn da 99,9% af alle børn fødes på sygehus og alle forældre til TF er i kontakt med systemet. fejl kan aldrig undgåes heller ikke når vi forbyder abort.
tilføjet af

øhh hvad er det du vil med det?

Når du starter på denne måde har du dømt en underlødig debat på forhånd. Jeg kan vel godt have en holdning til noget kvindeligt eller er det kun rødgardisterne og alle de andre rettroende kvinder der kan. Jeg vil gerne svare på dit indlæg, men det sårer mig og jeg syntes du er usaglig i din debatform.
Mvh. Panos
tilføjet af

svar

Du skriver at vi ikke skal lege Guder.... så undrer det mig bare at det er okay at lege Guder når det mongoler, eller misdannede børn det handler om... Så burde det jo gælde alle børn!
tilføjet af

Kære mor: Dræb dit barn!

Jeg er fuldkommen enig med dig!!!
Jeg synes det er grotesk at folk kan sidde og mene de er gode forældre, fordi de slår det barn ihjel de ikke selv kan eller vil passe... Nej, de er egoister af værste skuffe!
Hvis de VIRKELIG tænkte på barnet, og ikke kun på dem selv, så ville de føde barnet, og gøre alt for at finde et barnløst par der kunne adoptere barnet efter fødslen! Der er masser af barnløse par i Danmark, der mere end noget andet ønsker sig at blive forældre!!!
Selvfølgelig skal der være de undtagelser, som du siger! Og også misbrugere af forskelig art burde kunne få abort, de vil alligevel med stor sandsynlighed nå at skade det ufødte barn.
Men hvem er den person, der kan kalde sig en god mor, imens hun dræber sit eget sunde og raske barn?!?
tilføjet af

???

Har ikke sagt at du ikke kunne tage stilling til det, siger bare, at du aldrig har stået i den situation, hvor du skulle vælge på den måde..
Hvis debatten kun går ud på at give dig ret, trækker jeg mig med glæde tilbage..
tilføjet af

Carina

Jeg er den gode mor..Der har valgt en abort frem for at sidde med to små børn alene... Mit barn har allerede været igennem en skilsmisse et par flytninger.. skulle jeg så også byde det at skulle dele en meget Træt mor..
Kom ind i kampen når det er prøvet på egen krop, nogle beslutninger kan først tages når du står i situationen..
Jeg har græt mange tåre over det barn og det var en meget svær beslutning.. Men jeg valgte at kunne være 100% mor for det lille barn jeg havde...
tilføjet af

Tja....

Ok, jeg forstår godt din beslutning til dels. Du tænkte på dit andet barn og så ingen anden udvej.
Det jeg ikke forstår er at det er bedre at slå et ufødt barn ihjel, end at føde det og give det væk...
tilføjet af

hmmm

Hvem har i denne debat sagt at det er bedre at få en abort end at give det væk til barnløse par?
tilføjet af

...

Jeg synes det er skide godt at høre det fra en der har prøvet det og jeg tager hatten af for at du vil dele det med os.
Det er ikke egoistisk at få en abort, det handler lige så meget om barnet kan holde til en uopmærksom mor som om hvorvidt moderen kan holde til endnu et barn.
Du ved hvor mange følelser en fødsel bærer med sig og at man som moder ikke bare kan give sit barn væk.
Fin beslutning!
tilføjet af

Egoisme...

Man kommer ikke udenom at det ikke er barnet, men én selv man tænker på, hvis man slår det ihjel frem for at sikre det en god fremtid hos andre...
Jeg synes sådan set beslutningen var fin nok, tanken om bortadoption har sikkert slet ikke været tænkt, og hvis valget står mellem at føde et barn, og ikke være i stand til at tage sig ordentligt af nogen af børnene, ELLER abort, så er abort at foretrække...
Så er det ikke egoisme, så er det et spørgsmål om man ikke har kunnet overskue at der kunne være andre muligheder...
tilføjet af

Ingen....

Det har ingen sagt... Alligevel er det mere reglen end undtagelsen at slå sit ufødte barn ihjel, frem for at sikre det en fremtid hos andre forældre...
Jeg synes såmænd bare det er en grotesk og egoistisk måde at tænke på, intet andet...
tilføjet af

...

Så er vi da kommet så langt at du kan erkende at abort ikke kun er dårligt...
tilføjet af

Altid egoistisk!

Har ikke på noget tidspunkt sagt at abort altid er dårligt, har kun påstået det altid er egoistisk, og en grotesk holdning at have når man slår sunde og raske børn ihjel... Tilmed i et land med for lave fødselstal og mange barnløse par der ville give alt for at blive forældre...
tilføjet af

Græmmes.....

...over din totale uvidenhed. Hvor må din verden være skruet primitivt sammen - hvor må den være kedelig.
Det må være frygteligt at være så dømmende - og endnu værre: En anden gang: Sart først en debat når du har flere argumenter og fornuftige synspunkter.
tilføjet af

Få dig en hobby

...i stedet for at sidde her og komme med dine latterlige synspunkter.
Eller endnu bedre: Få lidt livserfaring og evne til at sætte dig ind i en sag fra flere sider.
Generelt synes jeg, at stupiditet er er stort problem herinde. Du er én af dem - og helt ærligt. Så gør du mig flintrende vred. Takker bare for, at vi to ikke skal sidde i samme rum.
tilføjet af

Furnuftigt gjort.

Kan kun tage hatten af for det du har gjort. DET viser, at du har respekt for dig selv og dit barn. Du valgte hvad der var bedst for Jeres lille familie - og du var den eneste der kunne træffe det valg.
Ingen andre.
tilføjet af

Du har tydeligvis ikke

været gravid. For hvis du havde det, så ville du ikke kunne have den latterlige mening.
tilføjet af

Videnskabeligt bevis

>Jeg kan ikke se nogen grund til at danske piger/damer skal have abort. der vil dog være ganske få undtagelser.
Nej, men det kan den pågældende kommende mor, og hun er i en bedre i situation til at bedømme dette, end du er.
Og eftersom du ikke videnskabelig kan bevise, at abort er forkert, så ser jeg ingen grund til at forbyde det.
tilføjet af

Carina

Tænk tanken til ende... Når man bære et barn under hjertet i ni måneder kommer man til at elske det himmel højt...At give det bort til et barnløs par lyder smukt, men meget rugeaktigt...Jeg ville personligt aldrig give et barn bort til fremmed mennesker hvor der ingen garanti er for dets fremtid..Der er mange der vil blive gode forældre,MEN der er også nogle der ikke ville og den chance ville jeg ikke tage...
Hvor ville verden være smuk hvis de fødedygtige leverede børn til de ikke fødedygtige... Men usandsynlig.....
Det er to måneder siden nu og jeg lider stadig under om det var det rette valg... Men når jeg kigger på min glade og tilfredse datter gør det det lidt nemmere at leve med...
tilføjet af

Langt svar til Carina!

Jeg forstår godt din situation. Tanken om bortadoption er ikke noget jeg har grebet ud i luften: Helt konkret kender jeg til eksempler hvor mødre har valgt at give deres barn væk efter fødslen. Men det kræver nogle virkelig stærke kvinder!!! De ofrer virkelig meget, virkelig noget pesonligt, men har i længden været glade for at vide at de alligevel gav deres barn en chance.
Jeg forstår også man ikke kan magte at skulle sige farvel til et barn når det først er født. I dit tilfælde havde du et barn i forvejen. Hvad var dine muligheder?
1. Du kunne ikke beholde det, for du kunne ikke magte to børn.
2. Du kunne ikke bortadoptere det, det ville være uafattelig hårdt. Havde du ikke haft et barn at tænke på kunne det lade sig gøre. Men i og med du har et barn at tænke på, og du bliver nødt til at være der for det barn, så havde du ikke andre muligheder:
3. Abort.
Jamen, jeg påstår jo det er egoistisk i forhold til det udfødte barn? Ja, det gør jeg, og det er det også. Men i visse tilfælde er man NØDT TIL AT HANDLE EGOISTISK, for at "overleve" og få tingene til at hænge sammen. Altså, ikke at handle egoitisk fordi det er lettest, eller fordi man opnår noget, men fordi man intet valg har.
Tilbage er der bare at ønske at du kommer over det, og at du og din datter får en god fremtid.
Og tak fordi du kan holde diskussionen på et sagligt plan, selvom det må være et meget følsomt emne for dig.
tilføjet af

Løgn og latin!

Jeg kan ikke forstå hvordan I kan mene at abort er "mord". Jeg er en dreng, og jeg har skam følelser. Det kan godt være at jeg er mere "rå og maskulin", men jeg kan da på ingen måde se, hvorfor abort skal betegnes som .. "mord". Latterligt! Hvis det var mord ville det netop ikke være lovligt, og det man "dræber" er en masse af celler der er dummere end myrer.
Prøv at sæt jer selv ind i en situation, hvor I har været fuld til en fest og I elsker med en uden prævention og pigen bliver gravid. Ingen af jer ønsker barnet, men pga. at den fri abort er blevet forbudt da det jo er "mord", hænger I nu på det fordi I havde drukket jer fra sans og samling og elsket en tilfældig.
Nogen af jer mener måske at I "dræber" det cellerne ville blive til, altså et menneske. Men man dræber det jo netop ikke, men forhindrer det jo i at udvikle sig til et menneske. Et menneske der er uønsket. Hvis barnet nu blev til, blev det måske sendt på børnehjem, hvor det sandsynligvis ville blive knækket af den hårde omgang og den manglende kærlighed der er sådan et sted.
Bare min mening.
-/BikerBirk
tilføjet af

øhh har du set????

har du set de der milliarder af celler der ligner et et menneske efter kun 8 uger. øøøhhhh er det ikke et menneske??????
tilføjet af

ha ha

ihhhh hvor er du en selv, da du ikke kan sidde i samme stue med en. Fascisme blev opfundet af folk som ikke er demokratiske.
tilføjet af

Næppe?

Det er et foster. Det kan godt være det ligner et menneske, men det er det ikke - endnu. Det er dummere end en myre. Og jo, jeg har masser af moral, men det ville da være forfærdeligt for alle de ulykkelige gravide hvis fri abort ikke var tilladt.
-/BikerBirk
tilføjet af

hr panos

du har tidligere ytret ønske om at vi skal tage ansvar for vores eget liv.
Jeg mener, at man kan da ikke være mere ansvarlig, når man vælger at få foretaget en provokeret abort. Det er et svært valg, at skulle vælge! Det er i de fleste tilfælde ikke som prævention at aborten vælges, men ud fra betragtning om man mener, at man på dette tidspunkt er i stand til, at kunne give det foster(kommende barn) en tilværelse der er værd at tilbyde.
tilføjet af

abort

er det ikke mord under alle omstændigheder det mener jeg
tilføjet af

forbud

har været prøvet - det medførte en sort økonomi, som alle andre forbud.
Køkkenborde, kvaksalvere, lange strikkepinde, betændelser, dødsfald, blodstyrtninger, smerte, nedværdigelse, griskhed, skam og nedrullede gardiner.
Ønsker i virkelig fortidens spøgelser tilbage ?
Jeg er ikke vild med abort, syntes også at det er egoistiskt, men når det skal være, så hellere på et hospital, end på et køkkenbord.
Måske burde der være et obligatorisk "abort kursus", hvor diverse perspektiver og alternativer bliver gennemgået og drøftet.
tilføjet af

Du har ret!

Du har helt og aldeles ret.
Det burde ikke være forbudt, men der burde oplyses MEGET bedre om mulighederne for fx bortadoption... Oplysning har altid virket bedre end forbud.
tilføjet af

"Du må ikke slå ihjel"

rent moralsk og etisk er abort drab, hverken mere eller mindre. Så på TV, hvor udviklet et foster er; tidligere end man først havde antaget. OG hvem giver os retten til at slå liv ihjel, for liv er det og at slå ihjel er det også; lad os kalde tingene ved deres rigtige navn. Vi - mennesken - har igen sat i os i et moralsk dilemma som vi bør løse inden flere skal dø på en sådan måde. Men da mennesket altid har fundet et hul i det etiske og moralske, vil dette nok fortsætte. Og det har - hvis man er troende - ikke været guds mening.
tilføjet af

.....

Hvad i alverden er der i vejen med at være egoistisk og træffe en velovervejet beslutning og erkende sine begrænsninger? Hvis man ikke må tænke på sig selv i den situation, hvornår må man så? Det handler ikke om alle mulige andre, men om en selv og ens barn.
Jeg vil vove at påstå at det følger mange følelsesmæssige kvaler med at bortadoptere, både for de biologiske forældre, men så sandelig også for barnet.
Selvfølgelig må den voksne træffe den beslutning der er bedst for den selv, uden alle mulige mennesker der aldrig har stået i samme situation skal dømme dem.
Desuden er det jo ikke børn der bliver slået ihjel, men væsner.
Den eneste groteske holdning der er i denne debat er at du går rundt og har travlt med at pege fingre...
tilføjet af

???

Hvem har skrevet man ikke kan blive nødt til at tænke egoistisk af og til?!?
Bortset fra det, hvad i alverden mener du med at der er store følelsesmæssige kvaler for et barn der bortadopteres efter fødslen?!? Så vidt jeg ved har børn endnu ikke taget skade af at det var andre end deres biologiske forældre der tog sig af dem...
Desuden, de tilfælde jeg har kendskab til, hvor barnet er blevet bortadopteret, der har forældrene i længden haft det betydeligt bedre med at vide at de gav barnet en chance fremfor de slog det ihjel...
tilføjet af

Svar

Jeg synes at du lægger meget op til at det ikke er i orden at handle egoistisk.
Tror du ikke at barnet en dag vil undre sig over hvorfor mor ikke vil have det? Og undrer sig over om hvem man i virkeligheden er, hvordan ens forældre ser ud? Jeg tror ikke at nogen bare forliger sig med ikke at vide de grundlæggende ting i ens personlighed. Jeg tror det er svært at være bortadopteret...
Det var da dejligt at det var godt for dem du kender at bortadoptere, men sån er det jo ikke altid. Jeg tror det er svært for kvindens psyke at vide at man ikke kan beholde barnet, selvom hun ikke har lyst.
Jeg synes bare også det er vigtigt at kigge de følelsesmæssige konsekvenser det kan have for både moderen der har bortadopteret og det barn der ikke kender sine rigtige forældre.
Men det med abort og bortadoption kan vi jo diskutere herfra og til evigheden.... vi er nok bare ikke enige!
tilføjet af

Til dels...

Du har til dels ret, jeg synes ikke det er i orden at slå et ufødt barn ihjel hvis det på NOGENSOMHELST mulig måde kan undgås.
I øvrigt, jeg vil mene det er bedre at være adoptivbarn end slet ikke at være... Jeg ved adoptivbørn tit har nogle tanker i retning af "hvorfor ville forældrene ikke have mig", og en gældsfølelse overfor sine "nye" forældre. Det er dog noget der for det meste aftager med teenageårene.
HVIS man fortæller dem de er adopterede er det derfor vigtigt også at fortælle dem HVORFOR. Mit indtryk er at adopterede børn hverken har det værre eller bedre end andre danske børn. Men de er ihvertfald med sikkerhed ønskebørn, og det er vel ikke det værste at være?
tilføjet af

Abort information til unge

Da jeg var omkring 13-14 var jeg med min klasse på besøg på en fødegang. Der så vi en film, hvor de havde filmet en abort, hvor man bare fik "det hele med". Det var ubehageligt at se filmen, og den har virkelig gjort et stort indtryk på mig. Jeg kunne aldrig forstille mig, at skulle igennem denne frygtelige oplevelse.
Jeg er overhovedet ikke modstander af abort, men mener, at hvis alle unge så denne film, så ville det måske ændre nogens holdninger og de ville beskytte sig bedre. Og dermed kunne antallet af aborter nedbringes.
tilføjet af

idioti at forbyde abort hvad helvede bilder i jer ind

sig mig er vi ved at blive bombet tilbage til stenalderen, hvad helvede er det for noget at diskutere.
Det er indlysende at man skal have lov til at bestemme også en lille smule selv her i Danmark!..
tilføjet af

Ulækkert og morderisk indgreb

Jeg er imod abort, det er legaliseret mord, de kvinder der gør det er mordere og det er de læger der udfører indgrebet også. Desværre kan et ufødt barn ikke forsvare sig. Hvis nu f.eks. jeg sagde at jeg var nød til at slå et andet menneske ihjel fordi personen irriterede mig eller stod i vejen for min karrieres frie udfoldelse, ville der være et ramaskrig, jeg vil blive kaldt for psykopat og vanvittig.
Ikke desto mindre er det sådanne argumenter at kvinderne der får en abort udført bruger; "Jamen det passer ikke ind i mine fremtidsplaner, det er ikke det rigtige tidspunkt, jeg skal gøre min uddannelse færdig først, jeg tænkte ikke over hvad jeg gjorde, det var et uheld osv osv" Well, nogen gange her i livet må man altså tænke over hvad det er man gør og tage ansvar for det, istedet for at finde på undskyldninger! Især når der står menneskeliv på spil, ellers har man ingen samvittighed.
Jeg havde engang en biologilærer der forklarede noget om hvordan en abort rent praktisk foregår, det var noget med at man skærer kvinden op, fjerner fostret med et støvsugelignenede apparat, derefter skrabede man livmoderen ren m. m. , det var eddermame ulækkert! Jeg fik selv kvalme af at få alle detaljeren at vide, det gjorde de andre i klassen også. En af eleverne fik så dårligt at han var nød til at forlade klasseværelset...
Hvis folk tænkte på hvad der præcist foregår når en abort gennemføres, ville flere være modstandere af det.
Der er masser af barnløse folk der gerne vil adoptere hvis det absolut ikke kan lade for moderen at tage sig af det. Istedet adopteres børn fra andre verdensdele, der risikerer at vokse op og blive udsat for racisme pga. deres fremmedartede udseende. Hvis alle de børn der blev adopteret kom fra danske kvinder/familier vile dette problem heller ikke eksistere.
Der findes ingen undskyldning for abort, efter min mening.
tilføjet af

Enig og uenig

På nogle punkter er jeg enig i at det skulle forbydes,men alligevel synes jeg ikke, for selvom man passer på, kan det godt ske at man bliver gravid alligevel, og hvis man ikke er i stand til at sørge for barnet, synes jeg det er mere synd at få det.
tilføjet af

SKAL VÆRE FRI ABORT MEN:

DET SKAL BARE IKKE UDNYTTES SOM PRÆVENSIONS MIDDEL.
så kommer samme person til lægen og vil have abort den ene gang efter den anden, Skal lægen have pligt og ret til at snakke et alvorligt ord med personen :-)
tilføjet af

kvindes valg

der er kun en der skal besteme om de vil ha en abort det er kvinde selv
hverken vi mænd, venner eller en flok politiker skal bestem det der er for fande kvindes eget valg om hun vil ha det fjerne
du skriver der er få undtagelser hmmm dem kan jeg ikke bruge til noget hvad så hvis hun er medlem af DF eller lesbisk
det skal være kvinde der bestemer det her i sidste ende
tilføjet af

Jeg er en af de børn du snakker om

Jeg har boet på behanligshjem i 4-år mit liv.
Jeg kommer fra en af de familier du kalder "problem familier"
Jeg har nogle gange ønsket mig, at jeg ikke var kommet til verdne men jeg ved idag, at det der skete den gang, kun har styrket mig.
Mine forældre var helt sikert ikke "voksne" nok til at få børn men det kom mig og min store søster altså ud af.
Jeg mener ikke man skal forbyde en abort,men forældre skal selv bestemme. Jeg ville aldrig få en abort fordi jeg ikke tror jeg ville syntes om det,men det er op til hver enkelt om de vil det.
Og lige en ting til Frk. hvis dit arbejde er så hårdt så sig op,fordi vi ønsker heller ikke folk skal hjælpe os hvis de ikke har hjertet med.
tilføjet af

Overvej det

Prævention er ikke nødvendigvis sikkert - kondomer kan gå i stykker, og pigen kan fejlbetjene sine P-piller.
Specielt det første har jeg været udefor flere gange, med det fine resultat: fortrydelsespiller.
Hvilket også er grunden til, at jeg ikke længere vil stole på andet end P-piller.
Men også ved dem, er der som jeg har nævt, chance for at de bliver fejldoseret af brugeren - og så er det jo ligevidt?
Skal dette resulterer i, at et par får deres planer bombet direkte til fødeafdelingen? I say no!
Som menneske må man have ret til at vælge, om man vil have et barn, og hold op med at sige man tager et liv, ved at lave en abort? - er en svampe koloni et liv?
Fosteret er ikke selvbevist på nogen måde - og det tvivler jeg på det er, selv når det lige er født.
Og iøvrigt: hvis man forbyder abort, bliver det som i de sorte tider, hvor kvinder gør alle mulige underlige, og direkte farlige ting ved sig selv, for at aflive fosteret. Er det en bedre løsning?
Så er der historien om, hvorfor man ikke bortadopterer barnet ved fødslen: tænk på moderen. Jeg tror det er en værre oplevelse, end en abort - og en sådan bortadoption vil med garanti give flere følelsesmæssige problemer på lang sigt, end en abort.
Jeg kender 3 piger der alle har fået abort, og de har ingen problemer med det nu. Men jeg er sikker på, de ville have problemer hvis de havde bordadopteret deres barn.
--
Jonas
tilføjet af

Frit land - frit valg!

Det må da være op til den enkelte at bestemme! Den personlige frihed er hjørnestenen i et demokratisk, frit land som Danmark, så ingen skal komme og påbyde om man som "tilfældigt gravid" skal eller ikke skal have aborter. Det må være op til den enkelte!
Jeg er ikke fortaler for abort, men for det frie valg.
Klart er abort ikke noget, man skal opfordre til. Vi skal som samfund gøre alt hvad vi kan for at det ikke bliver den store katastrofe at få et barn som enlig, at gøre det muligt at overleve -og leve- som enlig mor, men det er også hvad vi KAN!
Hold Danmark frit, bevar det frie valg!!!
Ellers, panos, er jeg sikker på at man også kan emigrere til Iran... Forslag?
tilføjet af

abort/ bør foretages i visse tilfælde

Jeg siger også at det burde forbydes men, nu ved jeg at mange bliver gravide under voldtægt, og ja jeg slev har været det selv om jeg var på p-pillen og, har fulgt det nøje... og jeg ved det er nødvendigt hvis ikke det er ønsket og man har opfyldt sine krav til beskyttelse.
tilføjet af

Hvad mener du egentlig......??

Først skriver du at abort skal forbydes undtagen i tilfælde med misdannede børn eller hvis pigen har været udsat for voldtægt...
Bagefter siger du at alt liv er helligt...
Hvis du mener at aborter skal forbydes, så må det da være i alle tilfælde... For hvis en pige er blevet gravid, kan hun jo bare komme og sige at hun er blevet voldtaget og der med få lavet en abort, hvem kan bevise at hun lyver....???
tilføjet af

Stop

Så lad være med at drikke så meget så man bliver fuld!
Cassidy
tilføjet af

eneste valg....!?

Hvis abort er ens enest evalg, så er det IKKE egoistisk...
tilføjet af

Pointen...

Pointen er netop at selvom man føder et barn man ikke kan forsørge, så er der masser af barnløse par der gerne vil være forældre... Det er ikke noget problem i Danmark, da der ER mange par der hellere end gerne vil have et barn.
Abort bør kun bruges som løsning hvis det virkelig ikke er muligt at gennemføre en gravidit og bortadoptere!!
tilføjet af

Enig

Abort skal være tilladt, men som sagt ikke flere gange af samme person....
Og hvert tilfældes bør nøje overvejes... og ikke bare "udføres"...
Cassidy
tilføjet af

Tja...

Hun var fysisk i stand til at føde barnet (går jeg udfra, eller er der ingen pointe i at diskutere for eller imod abort), så hun KUNNE have givet barnet et liv og givet det en tilværelse med hende selv aller andre som forældre.
Så på den måde er det stadig egoistisk overfor det ufødte barn, men der var andre hensyn at tage stilling til.
tilføjet af

Så overtager du sikkert selv alle de uønskede børnene...

Siden du har så travlt med at fortælle andre folk hvad de skal bruge deres selvbestemmelsesret til og siden du har så travlt med at bestemme over andre folks valgfrihed mht. børn, så var det måske på sin plads at du selv skulle adoptere alle de uønskede børn som der så vil komme til verdenen.
Acceptere at det er folks EGET valg at gøre med deres krop som de vil. Det har folk ALTID gjort, også før man havde legal abort også i middelalderen, også i oldtiden og også i Romantikken. Altid. Før i tiden så døede kvinderne som oftest af indgrebet. Nu overlever de...eller er det også noget som du ikke bryder dig om ?
Der er ingen i Danmark der vælger abort letsindigt eller som prævention og holdninger som dine er med til at forværre en hård og besværlig besluting. Vi har god´t med oplysning om sex og prævention, godt med adgang til aborter skulle dette blive nødvendigt og vores piger er fornuftige, frie og selvbevidste nok til selv at kunne tage beslutninger af den karat.
Beslutningen til abort vil blive taget uanset hvor højt de religiøse flippere hyler.
Jeg ønsker ikke at vende tilbage til 50'ernes køkkenbords aborter med enstrikkenål eller USA's vanvittige heksejagt på abortlæger af den intellektuelt mindre-bemidlede religiøse højrefløj. Holdninger som "forbyd abort" er fortaler for.
Hvis du ikke vil have en abort, fint, så lad vær, men du skal ikke blande dig i hvordan andre lever deres liv.
tilføjet af

Abort

Jeg synes at aborter er ok, vis en kvinde, nu ikke vil havde barnet, eller fonder ud af at farder har en anden, kvinde, det er ok, at der er noget der hedder en abort.
det er da mange kvinder der vælger en abort, fordi, de måske ikke synes de er klar til at får et barn.
Ellers bliver vores land jo ligesom de lande hvor man får 10 unger og vis man nu ikke har råd til at forsårve dem ??
Vi kan da heller ikke, have at en mor med 2 børn beder kn lide den ene frem for den anden❓fordi, hun fik et barn med den mand hun godt kan lide og et barn med en hun nu hader ?
Jeg synes kvinder selv må bestemme om de vil havde en abort.
tilføjet af

latterligt...

Ved at forbyde abort vil der være mange uønsket børn, hvilket liv er det for dem hvis de er uønsket, det kan da ødelægge deres liv....
tilføjet af

enig!!

jeg kan ikke være mere enig med dig.
jeg har selv engang fået en abort, jeg blev ved et uheld gravid som 15 årig, min kæreste støttede mig og sagde at det var mit valg... jeg valgte abort, hvilket jeg dog har fortrudt siden... jeg vil bare sige at det psykisk har været meget hårdt og jeg glemmer det aldrig!!!! At få en abort er ikke noget man bare gør, det er simpelthen for hårdt psykisk
Det er op til kvinden at beslutte hvad hun vælger, barnet eller abort.....
Det er dog skræmmende at nogen kvinder bruger abort som en præventions måde gentagne gange....
tilføjet af

ja..ubetænksom

Jeg tror ikke man sådan lige hurtigt kan sige nej til aborter, de fleste kvinder får ikke abort sådan lige. Det er noget man tænker længe over før, og vel aldrig glemmer bagefter. Nogle fortæller om at de hørte barnegråd efter aborten. Det er ikke et let valg. Men når det er sagt, er det et valg kvinder SKAL have. Og det skal være muligt at få aborten under sunhedsmæssigt forsvarlige forhold. Alternativet til lovlige aborter er selvmord eller ulovlige aborter, hvoraf nogle af disse også kan få dødelig udgang for kvinden. Kort sagt, siger du forbyd abort, ja så er der altså nogle kvinder der må lade med livet..
tilføjet af

Tag jer sammen!

Helt ærligt...!? Jeg forstår ret lidt af dette indslag. Godt nok er det helt rigtigt at mindreårige, udsatte for voldtægt osv. skal have ret til at få deres børn fjernet, men hvad så med alle dem, der bliver gravide og ikke kan få barnet fjernet? Man vil se mange børn få det skidt, få den forkerte opdragelse, fordi forældrene til barnet selv er børn? Det er dybt beklageligt -alle er ligeværdige og med al respekt skal alle også behandles lige! Jeg kan ikke forstå at du kan være så snæversynet. Man burde hjælpe dem som ikke selv kan stå til ansvar for deres handlinger. Jeg har gået på efterskole med mange, der kom fra sådan en "problemfamilie" og tro mig -det er ikke nogen dans på roser, de kommer fra. Tænk dig lige bare lidt om -tænk hvis det var dig, der kom fra en fest og havde lagt i lag med den hottest fyr som 18-årig. Næste dag får du at vide du er gravid. Hvad ville du gøre, hvis du besøgte hospitalet og fik det eneste at vide at du kunne gå igen!!!!!!???????
Mvh. Den uenige
tilføjet af

TAG DIG SAMMEN MAN....

Helt ærligt...!? Jeg forstår ret lidt af dette indslag. Godt nok er det helt rigtigt at mindreårige, udsatte for voldtægt osv. skal have ret til at få deres børn fjernet, men hvad så med alle dem, der bliver gravide og ikke kan få barnet fjernet? Man vil se mange børn få det skidt, få den forkerte opdragelse, fordi forældrene til barnet selv er børn? Det er dybt beklageligt -alle er ligeværdige og med al respekt skal alle også behandles lige! Jeg kan ikke forstå at du kan være så snæversynet. Man burde hjælpe dem som ikke selv kan stå til ansvar for deres handlinger. Jeg har gået på efterskole med mange, der kom fra sådan en "problemfamilie" og tro mig -det er ikke nogen dans på roser, de kommer fra. Tænk dig lige bare lidt om -tænk hvis det var dig, der kom fra en fest og havde lagt i lag med den hottest fyr som 18-årig. Næste dag får du at vide du er gravid. Hvad ville du gøre, hvis du besøgte hospitalet og det eneste du fik at vide, var at du kunne gå igen!!!!!!???????
Mvh. Den uenige
tilføjet af

ingen sex???

Ikke alle kvinder kan taale p-piller, men de er klart den sikreste maade 99%, kondomer 97% dvs. 1gang ud af 100 eller 3 gange ud af 100.
Hvis du ikke vil have born og ingen fri abort kan du altsaa ikke have sex. Det er vel ikke helt fair..
Os kvinder der ikke onsker at blive gravid vi beskytter os saa godt vi kan og det er ikke sjovt for nogen kvinde at faa en abort, det er et stort indgreb, men er det ikke bedre end et uonsket barn bliver fodt??
Langt de fleste mennesker der er ulykkelige, har psykiske problemer, koster samfundet mange penge ect. er uonsket born.
Jeg gik i skole med en pige deer var et uonsket barn, hun havde vaeret i 3 plejefamilier og ingen gad faktisk have hende, da hun blev 18 blev hun smidt ud, som hun selv siger det "det er ikke et retfardigt liv"...h
tilføjet af

Fri abort - tænk før du taler "panos"!

Er en mongol eller et misdannet barn ikke et menneske? Er et barn lavet på en kvinde under 18 ikke et menneske? Hvordan kan du sige, at du er mod abort, hvis du alligevel synes det er i orden? Alt liv er vel liv, er det ikke det, du gerne vil frem til. At man skal tage ansvar for det man skaber. Barnet er vel ligeså meget dit barn, hvis det er handicappet fremfor almindelig udviklet, er det ikke? Hvorfor skal en 15 årig pige ikke tage konsekvensen af hendes handlinger?
Det holder ikke stik mester!
Jeg går klart ind for fri abort. Hvorfor skal et uønsket barn fødes ind i en verden hvor det ikke er velkomment? Når du føder et barn, kan du med det samme sige, at du ikke vil have det, og dermed er det samfundets problem, at tage sig af barnet. Var det så ikke bedre, at barnet ikke blev født? Økonomisk er det da langt bedre for samfundet, at foretage aborter, fremfor at bruge penge på plejeordninger.
Jeg har ikke så meget tilovers for dem, som bruger abort som prævention,istedet for p-piller, kondom eller andet, men når vi nu har valget, hvorfor så ikke gøre overvejelsen, om man virkelig ønsker det, om man kan klare det?
Jeg ville være virkelig ked af, og skamme mig over, at sætte et barn i verden, som jeg vidste ville få det ad helvede til resten af livet.
Du har ingen idé om livet, før du er blevet født.
tilføjet af

10 børn?!?

Måske er problemet med lande hvor mødrene får 10 børn at prævention ikke er så udbredt som i fx Danmark...
Du har hørt om prævention, ikke? ;o)
tilføjet af

Go karma

Fri abort er en mulig straf til dem med daarlig karma
-de naar heldigvis ikke at blive foedt denne gang - maa haabe at deres ide om livet bliver mere realistisk i naeste liv.
tilføjet af

usmarte fyre

Det er nu ikke fordi maend er for smarte til at bruge kondom - saa pigen ikke kommer i den situation at abort kan blive naedvendig.
tilføjet af

Hvad?!?

Det er da mindst lige så meget pigens ansvar!
tilføjet af

Tænk lige...

At bruge beskyttelse hindrer at der opstår et liv, abort dræber et liv der allerede er opstået...
Der er da en verden til forskel...
tilføjet af

Jeg er 17 og gravid

Jeg har lige fundet ud af jeg er gravid...og jeg skal have en abort...!
Men det jeg ville sige er sådan set at ligemeget hvor gammel kvinden/pigen er har hun ret til selv at bestemme om hun vil fuldføre graviditeten...jeg mener...mænd kan ikke få børn uden en kvinde....og det er ikke jer der skal bære barnet,og igennem alle de fysiske forandringer,klart mændende også har ret til at sige noget og have deres mening,men alt i alt er det ikke dem der skal igennem de fysiske hårde ting ved at bære et barn..og hvis kvinden hverken føler sig klar til at få et barn og ikke har lyst...så skal hun have valget til at sige fra..og jeg mener klart at børnene ville være bedre tjent med ikke at blive født end at blive født ind i en familie hvor man egentlig er uønsket...for det går ud over barnet og kun barnet!!!
Jeg har valgt abort nu ikke fordi jeg kun er 17,men fordi jeg ved jeg ikke har overskud til et barn..og jeg vil ikke føde et barn som jeg ikke har kræfter nok til at håndtere og elske nok..! og selvom jeg kunne vælge at gennemføre det og så bortadoptere barnet,så nej...for jeg ved med mig selv at jeg ville fortryde når jeg havde født,at så ville jeg selv have mit barn...og det vil jeg heller ikke gøre mod de adoptivforældre som så venter på barnet!
Ja jeg er kun 17,og jeg bør få abort mener de fleste...og det får jeg...men jeg tager hatten af for de unge mødre på min alder og lidt ældre som vælger deres barn..for i må være fyldt med så meget kærlighed og jeg ved ingen mor som elsker deres barn nogensinde vil fortryde de fik det...også jer unge mødre...hatten af for jer...
tilføjet af

enig

jeg må være enig med SweetDreams..det er altid ligeså meget pigen skyld som fyrens medmindre det er voldtægt...
Det kan aldrig hverken blive pigens skyld eller mandens skyld alene...der er delt ansvar!
Jeg kende en pige som blev gravid...hendes kæreste blev enormt sur og slog op fordi: "du kan jo ikke passe på dig selv so,du sku ha brugt p-piller...det er fanme din skyld det er"! Og jeg ved det....for jeg var der da han sagde det...og det er fanme lavt!!
tilføjet af

hvem har ret til det?

Hvem har ret til at slå et barn ihjel fordi det er anderledes? eller moderen ikke er gammel nok til at tage ansvar? Hvem har ret til at tage kontrol over et lille barns skæbne??
jeg forstår ikke din mening, du er imod abort (hvilket er jeg totalt enig i) men samtidig synes du det er ok hvis barnet er mongol?? eller der er fejl ved barnet? eller fordi moderen ikke er gammel nok?? Det er da at modsige sig selv totalt!
Det er forkert at abort er blevet så "Populært", "man ka jo bar få det fjernet"
Lige meget hvor mange gode (eller dårlige undskyldninger folk har) så er barnet uskyldigt og men det er barnet der bliver slået ihjel fordi det måske er det forkerte tidspunkt, har for mange tæer eller lign. det er da totalt uhørt!!!!
tilføjet af

Du er vist ikke dansk?

Hvorfor skal det understreges, at "danske piger ikke skal have abort"❓Er det okay, hvis ikke man er dansk?
tilføjet af

Det er jo sindsygt!!!!!!!!!!!!!!!

En hver kvinde har altid ret til at få en abort. Og selv hvis det blev forbudt, ville rigtig mange kvinder få foretaget en ulovlig, og meget farlig abort. Vil nogen virkelig have vi skal gå tilbage til middelalderen?!
Okay, jeg forstår hvis en kvinde nærmest bruger aborter til prævention. Dér skulle myndighederne gribe ind.
tilføjet af

tag dig sammen

hva tror du det er en fragtcentral,
et uønsketbarn er det værest der kan ske så tænk dog på barnet hvis det ik bliver elsket tænk dig om før du snakker
tilføjet af

Abort

Jeg holder med dig et stykke af vejen...
Det er rigtig nok at hvis man er gammel nok til at dyrke sex, så er man også gammel nok til at tage konsekvenserne af det.
MEN...
Er det ikke bedre at få en abort end et uønsket barn?
tilføjet af

Religiøst hysteri

Kvinder har retten til DERES krop!!
Og da du tydeligvis er en mand, er det nemt nok for dig at råbe højt. Det er jo ikke dig, det går ud over.
Stik piben ind. Panos
tilføjet af

Sterilitet et svar?

Jeg synes det er et spændende og ømt emne i diskuterer her, men ikke desto mindre er jeg imod abort, og jeg har ikke lagt mærke imellem de mange forlæg, at der er nogen der skriver hvad jeg tænker. Det jeg mener man skal gøre, er at tvangsterilisere håbløse elementer, mænd såvel som kvinder, dem jeg tænker mest på er narkomaner og uforbedrelige kriminelle. Så hvorfor ikke bare tvangsterilesere sådan nogle mennesker, de vil jo slet ikke have deres børn! de er heller ikke istand til at opfostre dem! og ofte ender børnene som narkomaner og kriminelle selv, hvis ikke deres hjerner er blevet bløde under graviditets misbrug, og så bliver samfundet nødt til at tage dem fra dem. Så min mening er at sterilisere dem, da dør i det mindste ingen, og de er stadig istand til at kunne nyde sex aligevel. Sterilisation er bare et simpelt godt alternativ for abort, ingen dør, og lægerne har mindre mord på samvittigheden. Jeg ved godt at det her lyder ekstremt, men jeg synes også at abort er ekstremt. Jeg kunne også godt tiltænke mig at spørge hvor ofte en kvinde har lov til at få sig abort, er det 1 gang, 2, 5, 10?? Hvis det er tilfældet, jamen er der så ingen klokke der ringer i jeres hoveder og siger HALO!?
tilføjet af

Helt ærligt!!!!

Hmmm...og hvad baserer du dine etiske og moralske begreber på? Er det moralsk og etisk forsvarligt at lade et barn blive født til en tilværelse, hvor det ikke er ønsket eller elsket? Så lige en anden ting: har et foster autonomi? Det kan være at du kan svare på det, når du nu er så godt inde i etikken. Og hvis det har, hvilken autonomi skal så vægtes højest, moderens eller fosterets?
Og nu hvor du blander gud ind i debaten, hvad så med lige at huske på at Jesus, Guds søn, taler om tilgivelsen og at mennesket ikke har retten til at dømme andre. Hvis Gud ikke mente at vi skulle kunne foretage abort hvorfor gav han os så evnerne til det?
Men det er selvfølgelig lettere at dømme andre og foreskrive hvordan de skal leve. Prøv med forståelse.
tilføjet af

Frihed eller diktatur.

Hvorfor tror nogle mennesker at de kan tillade sig at lovgive om alt? eller som her; at ønske lovgivning om selv dette emne.
Det handler om frihed, vi mennesker skal selv have lov til at råde over vores liv og krop. Lige som jeg ikke forbyder dig eller nogen anden at få tatoveringer, pircinger, eller at gå i sandaler med hvide tennissokker...
Hold jer dog væk fra andres menneskers valg i livet, og få styr på Jeres eget. Et samfund med kun Een mening er sygt, og vil dø ud. Et demokrati går ikke ud på at flertallet skal afgøre valget for andre, men at der skal være plads til alle meninger.
Er du/I imod abort, fint ! få nogle flere børn - valget er dit.
Far til fire..
tilføjet af

HVOR BLEV DIT HOVED MON AF????

Kæreste Panos...
Forbyd abort- siger du...men ikke når det gælder et handicappet barn,herunder mongoler....???
Hvordan kan du skrive den slags nonsens??
Det er ikke så meget det at du er imod abort, jeg stejler over ( en hver har ret til sin mening- og at skulle nå til en enighed inden for dette område er nok en udsigtsløs diskution )
Det jeg ikke forstår er at du mener abort er ok hvis barnet er handicappet eller mongol... dette kan først fast slåes i graviditetens 20. uge, ved enten nakkefolds scanning eller moderkage prøve...
Fosterers hjerte begynder at slå i graviditetens 6. uge!!!
Du kan få "bevilliget ret til abort i op til 24. graviditets uge, hvis barnet ikke menes at være leve dygtigt til en tålelig tilværelse...
Nu er det så lige at jeg må fortælle dig at min søn er født i 26. svangerskabs uge...næsten 15 uger for tidligt!!
Jeg lå med ham på rigshospitalet i næsten 3 mdr, og derinde kom jeg i kontakt med mange andre forældre- ikke kun forældre til for tidligt fødte, men også til børn med svære handicaps... og jeg kan garantere dig at når først den første forskrækkelse over at ens barn ikke kom til verden som "perfekt" havde lagt sig-- så elsker disse forældre deres børn uendeligt.. også selv om de er handicappede og mongoler!!
Jeg er klar over at jeg viger lidt fra dit egentlige emne- forbyd abort.. jeg syntes bare det var usædvanlig hårde, og for nogen temmelig stødende, ord du brugte når du retfærdigører abort hvis man er blevet voldtaget eller venter et handicappet barn... syntes SLET ikke de 2 ting kan side stilles...
venligst Benica
ps: bare for at få klarlagt- min søn viste sig at være " perfekt "... han skulle bare vokse ( fra 815 gr til 11 kg idag... og ja, jeg er stolt.. og nej, havde det vist sig han var mongol- så havde JEG ikke valgt abort... men det betyder ikke at jeg ikke kan forstå folk der gør det)
tilføjet af

Øøøøh... imod abort fordi???

Jeg beklager meget, men efter at have læst dit indlæg flere gange er det stadig ikke blevet klart for mig, hvorfor du er imod abort.
Er det, fordi vi taler totalt selvoptagede karriere-bimbos?
Er det, fordi det er et ulækkert indgreb?
Eller er det som racisme-forebyggende foranstaltning?
Ærligt talt, få dog lidt styr på dit begrebsapparat, før du spilder andres tid med den slags varm luft.
Når der tales abort og/eller fødsel, tales der samtidig om ufatteligt store følelsesmæssige omkostninger. Og alt andet lige må det være den eller de involverede personer, der selv efter moden overvejelse (eller moden rådgivning) træffer det valg, der - uanset for eller imod - indebærer store konsekvenser for deres liv.
- Og til din orientering:
Kvinden skæres ikke op forud for en abort. Det er et hurtigt og ambulant indgreb, hvor kvinden kan gå hjem samme dag. Monstro din biologilærer har haft andre tanker med sin undervisning end ren og skær oplysning?
Og apropos det forebyggende i kvalme-argumentet - har du nogensinde set en bryst-implantation eller en fedtsugning i fjernsynet? Og hvor forebyggende er det lige, at det er i henhold til statistikken?
tilføjet af

I har begge ret!!

Oplysning fremfor forbud - hørt!!
Underligt, som folk nogle gange har så travlt med at afskaffe netop de hårdt tilkæmpede rettigheder, som kendetegner vores samfund.
tilføjet af

???

Sig mig hva fanden er der galt med dig?
Er det ikke op til en selv om man vil have sit barn væk eller ej?
tilføjet af

Hvor er far?

Har lige læst det meste af hele debatten her på siden igennem, og finder det i det hele ganske chokerende og trist, at "far" overhovedet ikke nævnes. Kvinderne, der får aborten, bliver kaldt både det ene og det andet, og alle mulige skrækscenarier males på væggen, men "far" eksisterer slet ikke. Måske hans totale fravær kunne være en årsag til nogle af aborterne?
Både i forhold til den enkelte kvinde, der gravid forlades af det ufødte barns far, men også i forhold til det samfund, der udelukkende ser det som den enkelte kvindes ansvar, skyld og/eller fejl (hvad enten hun vælger at føde barnet eller ej).
tilføjet af

Abort bør være en fælles beslutning

At vælge at en abort er efter min mening det samme som at slå et barn i hjel. Jeg mener at livet starter når ægcellen og sædcellen mødes. Det er livets spire, kigger vi på blomsten, er det jo også et frø, der lander i jorden, der begynder at spire og vokse op, dette liv kunne vi jo aldrig drømme om at ødelægge, med mindre vi betragter det som ukrudt og fjerner det fra vores køkkenhave, men naturen er meget stærkere end os og derfor bliver det ved med at komme igen og igen.
Hvorfor har vi mennesker gjort os til herre over liv og død? Hvad er det der gør at en kvinde, kan få sig til at slå det lille barn ihjel der vokser i en? Man siger at 25% af alle graviditeter ender i en spontan abort inden 12 uge, og så er der lige dem der faktisk vælger at slå barnet ihjel, og til jeres information, jow jeg har prøvet at være gravid før, jeg har prøvet at tabe mit barn, at føde et barn og lige nu venter jeg barn nr. 2, så har jeg været møllen igennem.
Jeg synes at visse mennesker, dem der blevet gravid ved en voldtægt eller seksuelt misbrugt, bør have muligheden for en abort, mens dem der bruger det som prævention, bør frakendes retten. Hvor mange aborter skal en kvinde have for at det er legalt? Hvornår skal en kvinde stoppe med abort, hvad er grunden til at man skulle vælge et barn fra? At man er single? At man ikke magter et barn mere? At man ikke har pengene til at forsørge et barn? Der er mange grunde til at folk får en abort, men på mange punkter ville det kunne være undgået hvis man satte sig ned og tænkte lidt længere end til ens næsetip, man kan faktisk godt klare sig som single-mor på SU, hvis det er det man vil.
Livet er en gave til menneskene og så til det lille væsen der vokser i min mave og ved I hvad? Jeg ville ikke være foruden hende jeg har og det der vokser i mig, og jeg startede ud som single-mor på SU og nu er vi et ægtepar på SU og med et barn og barn i vente, det er et spørgsmål om at priotere.
En anden ting der undrer mig i beslutningen af abort, det er manden for det meste intet har at skulle have sagt, hvad nu hvis han er inde i billedet, men kvinden ikke mener barnet er planlagt og derfor vælger barnet fra, mens han faktisk gerne vil have det. Hvor er hans stemme henne i det øjeblik, det er vel lige så meget hans barn som det er hendes? Og brug ikke den der med at det er kvinden der skal ligge krop til, det er kun i 9 mdr, ja vidst er det, men hvis han så tager over de næste 18 år, hvad er så problemet?
Ligeledes kan en kvinde vælge at få et barn, som faderen ikke ønsker og dermed ender faderen op med at skal betale børnepenge. En far bør vel have lige så meget at skulle have sagt i forbindelse med en abort, som en mor har?
Mit klare forslag ville være: Hvis faderen ønsker barnet, så lad ham tage over, selvom I ikke er sammen mere, hvis kvinden ikke ønsker barnet!
Ønsker kvinden barnet, men ikke faderen, så skal manden ikke tvinges til at vedkende sig faderskabet, ej heller betale til barnet.
Er begge enige om at barnet ikke er ønsket, så skal de begge to skrive under på en erklæring om at aborten er OK.
Jeg er ved at være træt af at kvinden bruger abort som prævention, uden at tænke over de måske går deres mænd i bedene. Har kendskab til en der fik en abort bag om ryggen på sin kæreste, en der blevet tvungen til det og flere der valgte deres barn til trods for at faderen ikke vil have noget med barnet at gøre, og hvorfor så tvinge dem?
Mange tanker
fra
Nethe * gravid og mor til en *
tilføjet af

Abort!!

Jeg syntes ikke abort skal forbydes, men jeg syntes at de unge skal passe bedre på hinanden når de går i seng sammen. Tit og ofte tænker de nok, at der ikke sker noget og, at de passer på men den holder ikke.
Hvis man ikke vil eller er klar til børn så brug gummi eller P-piller eller hvad der nu findes. Den anden løsning holder ikke...lige pludseligt går det galt og så er aborten den eneste vej udenom. Pas på hinanden og vis hensyn.
Danie.
tilføjet af

enig

Jeg mener, at det er mord og desuden ved man godt hvornår og hvordan man bliver gravid. man skal bare tage sit ansvar eller være forbeholden.
tilføjet af

Hmm

Jeg synes at det er lidt hårdt at sige at det er narkomaner og kriminelle der skal steriliseret,der er også andre mennesker der der ik høre til den gruppe,der kan og er dårlige forældre. Jeg har selv været misbruger (narkoman) i 7 år,er dog clean nu og har været det i 5 år,jeg har nu en dejlig dreng på snart 2 år.
Det er jo ik alle der bliver ved med at være misbruger,og de skal måske ik have chancen for at få et familie liv????
tilføjet af

det er lovligt at tænke selv

Er du med til legen må man også tag et styk af stegen,man ved hva der kan ske ved ik at beskytte sig,og er man gammel nok til at dyrke sex,uden kondom eller noget andet,ja så må man også tag det ansvar der følger med.
Jeg har selv et barn på 2 år,og han var hellere ik planlagt,men jeg elsker ham da alligevel og det samme gør faren til ham. Faren og mig har aldrig været et par,vi "hjalp" bare hinanden,og det bliver man sq også gravid af,men jeg kunne ik drømme om at få en abort,bare fordi at jeg ik tænker mig om,det har nu til dags aldrig været ulovligt ik at tænke selv!
Det er så min mening!
tilføjet af

****MÆND KAN IKKE DØMME KVINDER!****

DET ER FORKERT AT I MÆND DØMMER KVINDER I DERES SØGNING AF ABORT! DET ER FRIT HVAD KVINDEN SKAL BESTEMME!
HUSK I MÆND SKAL FORSØRGE BARNET TIL 18 ÅR!
tilføjet af

***PANOS OPLÆG ER YT***

HVOR ER DU LAVMÅL! YT
tilføjet af

hvilken verden til forskel - hvis liv er helligt

Hvilken verden er der til forskel??????
Maaske en del soede droemme.......
Undskyld mig at jeg ikke kender din verden
hilsner en utilstraekkelig Gud
tilføjet af

Man ved hvad man går ind for, når man dyrker sex....

jeg er også mod abort. jeg er en pige på 20 år som har et barn på snart 5 år. Jeg var 15 år, da jeg blev gravid. Jeg kan huske at mange av mine venner sagde at jeg skulle få det fjernet. Men jeg sagde nej, man ved jo hvad sex indebær, så må man også tage konsvikvensen av det som er sket.
Hvis jeg havde valget mellem at skruge tiden tilbage, vil jeg stadigvæk gerne beholdt mit barn. det er en dreng (Mathias)
tilføjet af

20 år og mor til en på 5.

Hei.
jeg er 20år og har en datter på 5år nu.
Jeg vil gerne sige at jeg er med dig, omkring nogle af dine synspunkter omkring abort.
Dengang jeg blev gravid som 15årig. fik jeg også af vide af alle mine venner som nogle familie medlemmer, at jeg skulle tage en abort. men nej, der er mit synspunkt, man ved hvad man gør år man dyrker sex og man kender faren ved at dyrke sex uden beskyttelse eller ligende.
Jeg vil bare sige at du vil fortryde det resten af dit liv, hvis du tager abort... Jeg lever et godt liv nu med min datter. som jeg får lov til at se vokse op og blive en smuk pige. hvad mere kan man drømme om...
tilføjet af

Synes ikke det skal forbydes!!!!!

Jeg synes ikke det skal forbydes, vis man ikke ønsker det barn synes jeg at man skal have lov til at få en abort, det er synd for barnet vis det ikke føler sig ønsket når det kommer til verdenen...og jeg vil heller ik kalde det er mord, for et foster på måske 2 uger er vel ikke noget menneske endnu? det er et foster som er ved at udvikle sig til et menneske...vis man derimod dræbte selve barnet når det er blevet født så vil jeg sige det er mord...men ellers ik. Hvis du nu selv kom i den situation at du blev gravid ved en fest hvor du var samn med en og du selv var med på den...hvad ville du så gøre hvis du ikke kunne få en abort men ikke ville ha barnet? man ska altid tænke på hvad man selv ville gøre vis man stod der. Tænk over det!!!
tilføjet af

LORT

Abort skal ikke forbydes, for hvis man har gjort det rigtige ved at beskytte sig, og det springer så har man nogle antal timer til at nå NOGET... Og hvis man ikke når det, ja, så er der jo stadig abort.
tilføjet af

Øøhhhh....

Er det ikke meningen, at BEGGE parter skal være med til at forsøge barnet???
tilføjet af

For eller imod....

Hvor ville det være nemt, hvis verden bare var sort/hvid....
Jeg vil ikke sige, jeg er tilhænger af abort. Problemet med fri abort er, at mange (læs: nogle, jeg har ingen tal på det) bruger den fri abort som prævention. Jeg kender selv en kvinde, der har fået et par stykker efterhånden, men bruge kondom eller lign., ikke tale om!!! I sådanne tilfælde er jeg meget imod abort.
Jeg er heller ikke rigtig modstander af abort, da det mange gange kan hjælpe kvinder ud af ulykkelige situationer.
Jeg synes ikke, at abort bare skal kunne bruges uden videre, der burde være en snak med de implicerede, hvor man evt. kan diskutere muligheden med adoption og konsekvenser heraf. Abort skal være en ret, men ikke når som helst. Etforbud vil aldrig blive til noget godt, da der altid vil være nogen, der vil få brug for det og hvor det er berettiget.
De kvinder, der vælger bortadoption i stedet for abort, tager jeg hatten af for. Det må f..... være nogen stærke nogen. Tænk at skulle leve sit liv med den erindring, at man gav sit barn væk. Det må være hårdt...
Men abort skal aldrig forbydes, men kunne begrænses mest muligt. Hvordan må dem, der har mere forstand på det end jeg, finde ud af....
Men det er sjovt, vi går så højt op i det, når det gælder mennesker, men når det gælder dyr, afliver og dræber vi dem gerne i flæng, blandt andet pga. småfejl.....
tilføjet af

Det kan du da ikke mene

Det kan du da ikke mene. Der er så mange hvis liv bliver ødelagt af børn i en for tidlig alder.
Feks. til en fest en lys sommeraften hvor alle er glade osv. kan alt ske. Det kan medføre børn... det ved alle.
Så kan man selvfølgelig sige at man bare skal tænke sig om, så sker det ikke. Jeg er enig men jeg er også af den holdning at en 19 pige som har gjort noget "dumt" ikke skal lide under det resten af sit liv.
Nu går jeg også ind for medlidenheds "drab" på ældre der ikke ved det sker... så jeg mener at når nu "børnene" ikke ved at det sker og at man kan redde en ung pige fra at havne i en lille lejlighed og sidde der i 18 år fordi fyren skrider når han finder ud af han har fået et barn.... så er det helt ok.
Se på andre lande hvor abort er ulovlig. Der er så mange enormt triste skæbner. Det ville jeg personligt aldrig kunne gå med til.
tilføjet af

hmmm

Jeg kan godt se at det kan være svært for dig at se, hvorfor abort sku være lovligt. Et, er at du ikke er kvinde så du bliver aldrig nogensinde konfronteret med graviditet eller sågar abort, på den sammen måde som vi gør. du vil aldrig nogensinde kende de følelser der er i en kvinde i det sekund de får at vide at de er blevet gravide. aldrig. derfor kan jeg godt forstå at mange ser det som mord på foster, og vores fremtidig børn. men lad mig oplyse dig om et par ting. så længe der er mere end et valg vil der altid være konsekvenser af det valg man tar. men hvis der ingen valg er, er konsekvenserne knusende. verden er sådan inrettet i dag at vi har brug for mange valgmuligheder, og hvis vi ikke har det bliver vi nogle mennesker der måske vil leve vores liv i bitterhed. tænkt hvis ens valgmuligheder blev forminsket. Man havde måske ikke ret til lægehjælp hvis man f.eks. ryger? eller eller man ikke kunne appellere sin sag. Der er ikke mange aborter i Danmark om året, og hvis de kvinder der ikke ønsker at få det barn, og som har muligheden for det, lad dem dog, og lad dem om sorgen eller fortrydelsen. men kom ikke og sig det skal forbydes, eller sige, "ej så kan de bare lære det". for de kvinder der gennemgår abort, har det virkelig hårdt, og de gennemgår nogle virkelig psykiske prøvelser og tro mig det er ikke sjovt når man inser at abort er det eneste rigtige at gøre. tro mig, jeg har været der og jeg har prøvet det.
tilføjet af

........

Jeg syntes at man ska have ret til det...som fx hvis man er blevet voldtaget eller er kun et barn/ung teenager....ellers hvis man ik vil have boern...
tilføjet af

Forskellen...

Beskyttet sex: Der er nogle celler der fiser rundt. Det bliver de ved med, uden at blive til noget "levende".
Abort: Der ér allerede noget levende. Et lille nyt menneske med et bankende hjerte... At få abort er at dræbe ALLEREDE EKSISTERENDE LIV.
Dét synes jeg er en meget væsentlig forskel!
tilføjet af

Gråzoner....

Tja, jeg synes egentlig heller ikke abort burde fordydes, men der surde gøres ALT for at finde en anden udvej inden. Det burde foretages mange færre aborter, idag foretages der omkring 2000 aborter om året! Det synes jeg godt nok er mange. Især i betragtning af hvor mange barnløse par der er, og i betragtning af at danskerne føder for få børn...
Bortset fra det, det er helt sikkert svært at leve med den viden at ens barn lever videre et andet sted, men hvad så med den viden om at man slog sit barn ihjel? I mine øjne ville den viden være værre...
Tror aldrig nogensinde man kommer over en abort. Men tror på bortadoption kan give en form for trøst og ro.
Trods alt: Barnet blev valgt fra, men fik lov at leve.
tilføjet af

Måske...

Tror aldrig det vil være en løsning at tvangssterilisere kvinder. Man KAN ændre sig, og det skal der også være plads til. Jeg mener derimod det ville være bedre at "tvangs-præventere" ved at sætte en spiral op, den virker trods alt i hele 5 år inden den skal skiftes. Det kunne også være en ide til de forældre der føder den ene unge efter den anden der skal fjernes fra hjemmet p.g.a. vandrygt...
Det kan godt være det er et overgreb mod den person der får en spiral op, men er det ikke et værre overgreb mod de børn der bliver tæsket halvt ihjel, eller fødes afhængige af alkohol eller sprut?
tilføjet af

Tro.....

Jeg ved sgu ikke, hvad der bedst, men jeg mener stadig folk skal have lov til at få abort, hvis de vil.... Man skal bare ikke bruge det som præventionsmiddel.....
Der er jo også masser af børn i hele verden, man kan adoptere, hvor kvinder ikke har valget om abort eller ej.....
tilføjet af

Ej, vel?!

Cassidy, jeg ved ikke hvor gammel du er, men man skal selvfølgelig have lov til at drikke sig en fuld en gang imellem. Nogle gange tager alkoholen bare overhånd og man vågner op næste dag, liggende ved siden af en pige og med .. "våde lagner" i sengen. Det sker, har selv set hvordan alkohol pludselig blev den styrende impuls!
-/BikerBirk
tilføjet af

Tænke sig om?

Hvad mener du med at tænke sig om? Hvornår skal man tænke sig om? Når man, med dunkende hovedpine, en overarbejdende lever, ingen hjerne og en umættelig trang til sex, kigger efter drenge/piger til en fest? Eller når man skal foretage det svære valg om abort?
-/BikerBirk
tilføjet af

Ansvar?

Tja, hvis man VED man har en tendens til at ende hos en tilfældig pige/dreng og dyrke ubeskyttet sex når man bliver for fuld, så er det måske ikke en dårlig ide at drikke lidt mindre?! Drikker man sig selv fuld er det ens eget ansvar...
Du er vel heller ikke mindre ansvarlig for din handling hvis du fx slår en person ned i fuld tilstand, eller om du gør det ædru....?!?
Bortset fra det, fortrydelses-pillen er opfundet, så ER uheldet ude er det med at få pigen afsted efter sådan en!
tilføjet af

jeg mener....

Jeg mener at man skal tænke sig om inden man skal have sex,for man ved godt hva der kan ske ved at dyrke ubeskyttede sex,og hvis man bare dyrker ubeskyttede sex med Hr/Fru hvem som helst,ja så kan man da godt nok ende med at få mere,end et barn,ud af en enkel nat hygge.
tilføjet af

Flot

Jeg synes lige at jeg ville sige til dig,at jeg synes at det er utrolig flot at du ik valgte en abort,og ja der er ik noget bedre end at se sit eget barn vokse op,jeg har selv en dreng på 2 år,og han skulle ha været en abort,men en meget tæt veninde,råde mig fra det,og jeg kunne ik være mere lykkelig over den beslutning,den dag i dag. :-)
tilføjet af

Eget valg

Nu har jeg læst 2 af de indlæg der var mod abort... jeg gad ik læse flere. Det er okay at folk/I har en mening om det at skulle have foretaget en abort. Nu har jeg aldrig selv været i den situation hvor jeg selv skulle bruge det til noget, men jeg er af den klare overbevisning at det er op til personen selv -der måske skal bruge det, at vælge om det er det rigtige eller ej. Jeg er for abort. Jeg elsker børn og vil selv gerne have nogle... engang... Jeg mener ikke at det er et barn før man er så langt henne hvor mange kan se fingre og tæer, indtil da er det et foster -hverken mere eller mindre. Jeg fylder 19 i år og jeg kan sige nu uden at blinke... bliver jeg gravid vælger jeg barnet fra. Jeg tager p-piller, men har oplevet at de små sataner til sædceller godt kan smutte udenom... min veninde blev gravid og det var ik just planlagt... hun valgte en abort som hun ik har fortrudt, hun brugte beskyttelse... at den ik virker skal ik have lov til at ødelægge et helt liv for et, endnu, ungt menneske.
tilføjet af

Begge to!

Er uheldet ude, så skal BEGGE parter afsted! Det er jo ikke kun pigens problem, husk det nu drenge!
Jeg ved godt at man har lige meget ansvar, fuld som ædru. Men nogen gange så bliver man fuld - rigtig fuld! Ved ikke om I selv har prøvet det, men jeg har prøvet noget der lignede og jeg har set mine klassekammerater vakle forvirrede omkring i en kæmpe rus, mens de tror at de stadig sidder derhjemme og ser tv. Ret skræmmende, men nogen kan bare ikke styre det!
-/BikerBirk
tilføjet af

Helt enig!

Ja, er helt enig! Men det er bare ikke altid at folk tænker sig om - desværre! Og pludselig står man hos lægen, gravid og med clamydia!
-/BikerBirk
tilføjet af

Ikk enig

til dit lille indlæg er jeg sku ikk helt enig.. Jeg er enlig mor til en lille pige på 2 år.. Hun er hele min verden.. Men for ca 2 måneder siden var jeg på sygehuset for at få en abort.. Jeg fik dette indgreb, fordi jeg følte med mig selv jeg ikk kunne klare at være alene mor til 2.. Jeg vil støtte op om dem som ikk føler de er klar til at få børn, som bliver gravid ved uheld, at få en abort.. Det er svær beslutning, men jeg ved de gør det rigtige hvis de ikk selv føler de kan håndtere det som de sætte til verden, hvis de fuldfører.. Hvorfor sætte et barn til verden, hvis det ikk er det rette for begge parter..?
tilføjet af

hvorfor skulle man det

Synes ikke man skal forbyde abort.
Når en kvinde vælger den løsning, må man gå ud fra hun virkelig har tænkt over hendes handling. Da det må være noget af det værste.
Skulle abort så forbydes, ville det kommende barn måske få et elendigt liv. Ved at forbyde aborter, ville man sikkert få en masse uønskede børn.
Desuden hvem skulle skelne mellem de kvinder som gerne måtte få en abort, og dem der ikke kunne?..
Derfor bevar aborten
tilføjet af

HALLO

HALLO det er ikke dig der skal have ødelagt et helt liv pga en uønsket graviditet.... jeg kan aboslut ikke give dit ret i at abortskal forbydes hvis du var klar over hvor mange piger der før derse liv forandret på en 25 øre pga uønsket gravidit og hvis de ikke havde valget om at få en abort ville de måske i rædslens tid prøve at slå barnet ihjel under graviditeten eller lægge det i en skraldespand når det var blevet født......
tilføjet af

Hvor dejligt :)

Jeg er glad på dine vegne over at du kan klare at blive mor i så tidlig en alder🙂Jeg er også selv i mod abort..! Men jeg kan ikke lade være med at tænke på de piger som ikke kan klare det... Og hvis de ikke kan få sig selv til at få abort og vælger få barnet... Hvis hun ikke kan magte det, vil det i sidste ende gå ud over hende selv, og selvf også barnet!🙁Jeg hørte engang om et barn der nær var blevet banket ihjel af sine forældre fordi de ikke kunne holde til presset... Barnet blev indlagt, og senere fjernet fra hjemmet! Men hvad hvis myndighederne havde grebet ind for sent??! Intet barn fortjener sådan et liv!!! :(
tilføjet af

Ingen varme= skade

Hvis man er tvunget til at få få det barn man ikke ønsker (fejltagelse) Kan barnet tage skade af det, jeg kender en soms dreng er meget anderledes pga hans mor aldrig havde ønsket ham.
tilføjet af

Livskvalitet?

Jeg kan udemærket forstår hvad du mener. Og det har jeg alt respekt for! Dog er jeg uenig. Overvejer man en abort, er det vel fordi man ikke ønsker det kommende barn. Barn er også et voldsomt ord, det er jo et foster, der ikke kan tænke selv og det er dybt afhængigt af moderen.
Man må også tænke på moderens liv, det er jo ikke en kvalitet at få et uønsket barn som fx 19 årig.Det kan være en godt ting i visse tilfælde, men hvad med uddannelse, venner og familie?
Jeg synes helt sikkert fri abort skal bevares, men ikke misbruges!
tilføjet af

yo fedest

oki du vil altid være problemer med at tillade og forbyde abort. Jeg mener principielt at alle aborter skal forbydes, men tillades i enkelte sammenhænge, men lad det op politikerne. alt liv er helligt eller åndeligt.
tilføjet af

jeg kender en der har båret et billede

jeg kender en der har båret et billede af tordenskold opppe på Island. Prøv at forstå de store linier og ikke dine bagateller
tilføjet af

Inden de 18

TOTAL RESPEKT FOR DIG! Sådan skal det være! Ingen grund til mord!
Og dog vil jeg sige.. i den forbindelse med abort til under 18... Har de selv sagt A må de oså sige B! Man kan ikke bare fravælge sine handlinger! Men for barnets skyld kan man så adoptere det væk! Men man behøver da ikke at slå det ihjel :)
tilføjet af

Det er sødt

Det er sødt. Jeg er også modstander af abort. Lige nu i skolen, har vi projekt og mig og en af mine venner laver et om aborter. Vi vil bruge noget af det som vi læser her under denne side så vi vil bruge dit..! Kram MAria
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.