41tilføjet af

Hvorfor leve?

Mit spørgsmål er?
Hvorfor ønsker I at leve?
tilføjet af

spørgsmål

for at få opfyldt min drøm om at blive frisør
tilføjet af

hvorfor

hvorfor ønsker du at leve
tilføjet af

Jaaa

Det prøver jeg, at finde ud af.
tilføjet af

tag

livet som det er mere behøver du ikek tenke over
tilføjet af

Kan forklare det sådan

at jeg egentligt ikke ønsker at leve, men har ikke viljestyrken til at begå selvmord. Der skete en stor fejl da jeg blev født og jeg har vel været en psykiatrisk grøntsag i 15 år nu. Udadtil lever jeg normalt, arbejder fuldtids på kontor og dyrker sport og spiser sundt - men indadtil har jeg det af H til, er ensom, usikker på mig selv og selvskadende i det skjulte.
tilføjet af

lyder skidt

kan du sige 3 dumme ting ved dit liv
og kan du sige 3 gode ting ved dit liv
og kan du sige hvad du skal laver om på dit liv for at få det godt
tilføjet af

Ja, godt spørgsmål

Hvis du tænker for meget, finder du ud af, at livet ingen mening har, og det er ret grænseoverskridende for mange at tænke på. Det betød i mit eksempel, at jeg havnede seks uger på psykiatrisk afdeling.
I stedet for at begå selvmord, som jeg ofte har tænkt på, vil jeg hellere provokere, irritere, manipulere, være mandschauvinistisk, racistisk og et dumt svin. Så får livet lidt mening for mig.
tilføjet af

Hmm..

3 ting?? alt er dumt, der er ikke noget godt og ved ikke hvad jeg skal lave om.
tilføjet af

det simple svar

Fordi jeg gør.
Venligst
Helene
tilføjet af

Hvad er meningen med livet?

det spørgsmål stille jeg også mig tit, og hvad der er at leve for. Men vi har vel stadig vores forældre og familie, som ville komme i stor sorg, hvis vi døde før dem, eller begik selvmord pga. at man ikke kan magte sin egen tilværelse, og nogle personer som man har kendt, som har været onde og kørt en psykisk ned, så man har mistet sin selvtillid, og har svært ved at stole på andre mennesker, da det går meget ondt inden i, hvis man har svært ved at tackle personlighedsproblemer, og måske ikke har fået sagt fra på den rigtige måde, men kommer tit til at bryde i gråd, hvis nogen er lidt onde. Mange synes jeg er meget følsom anlagt, så hvis man er en blød banan, så er det svært at tackle de hårde bananer i livets modgang.
Jeg overlever økonomisk ved at have et fleksjob, så jeg er delvis glad for, men det er også svært i stressede perioder, og hvis jeg har nogle humørsvingninger, så tager jeg ind imellem et par sygedage, for at lade op igen. Det er svært, hvis man har humørsvingninger, for jeg tager ikke nogen Lykkepiller eller andre former for piller, da jeg er bange for alle disse grimme bivirkninger, så vil jeg hellere tage et par tudedage der hjemme, og få renset mit sind og dårlige humør, så det ikke går ud over andre.
Jeg er bare så exstra nervøs, hvis politikkerne vil forringe fleksjobsystemet igen, så det er jeg meget bekymret over, for hvad skal jeg så leve af, for jeg vil gerne have et arbejde, som jeg har det lige nu, men det er også meget svært fortiden at skifte job, da jeg godt kunne drømme om et fleksjob i en anden branche. Så det er svært at finde balancen og fremtiden ser noget grå og sort ud, hvis man ikke kan holde til fleksjob/skånejob, så jeg håber der sker nogle forbedringer på det rummelige arbejdsmarkedet, for dem som gerne vil arbejde lidt, hvis det bliver tilpasset deres skånebehov.
Hvorfor ønsker du ikke at leve?
tilføjet af

Af flere grunde......

Grunden til at jeg ønsker at leve, er fordi livet er vidunderligt. En yderligere grund er at jeg et par gange har været tæt på at mit liv var slut. Så lærer man at sætte pris på at der stadig er plads til én i denne verden :o)
Mvh Lagermann, high....on life[l]
tilføjet af

Se det du er glad for

Ingen har det forhåbentlig så sølle, at der intet er at være glad for.
Bare det, at stå op sådan en lørdag morgen til forårssolen. Jeg har nydt min eftermiddagskaffe på terassen, vel var det sjovere at dele det med èn, men hellere alene end med èn, der ikke vil sig selv det bedste, og dermed heller ikke mig.
Mine børn er flyttet hjemmefra og lever deres liv, men de er der, og jeg er stolt af dem og meget glad for dem. 🙂
Jeg har ikke mange venner, men dem jeg har, sætter jeg stor pris på. 🙂
Jeg har ikke meget kontakt med mine søskende, men de er der, når jeg har brug for dem.🙂
Bare det, at kunne stå op og gå på arbejde, og føle sig sund og rask. 🙂
Prøv at se på de små og simple ting, der må være noget, du kan glæde dig over! 🙂
tilføjet af

Er ikke enig.....

Hej anonym
Nu er vi mindst to der har svaret dig. To mennesker, som egentlig ikke behøver at interessere sig for hvad du har af problemer, bruger tid på at svare dig. Alene det synes jeg er grund til at være glad for, om ikke hele livet, men så for disse øjeblikke. Og, alt i alt, er det de små øjeblikke som skaber liver - ikke sandt?
Mvh Lagermann
tilføjet af

Har ikke sagt

at jeg ikke vil leve, men jeg tænker på om, det er det værd eller hvad.
Det er ikke sådan, at jeg hopper ud fra vejle broen lige nu.
MEN jeg tænker meget på værdien af mit liv nu og i fremtiden.
tilføjet af

Mit svar

var ikke et råb om opmærksomhed, blot en forklaring på hvordan jeg føler det. I virkelighedens verden møder jeg ingen forståelse - har ikke mere familie og den ene veninde jeg havde er rejst. Hvor end jeg prøver, gider folk ikke at ha' noget med mig at gøre - ja udover min læge. Jeg kunne lige så godt være død.
tilføjet af

Det ville nu ikke skade mig...

En hurtig og aggressiv kræftform, måske i maven, så jeg kunne blive fri for livet. HIV tager for lang tid om at gå i udbrud og malaria findes jo ikke herhjemme. Jeg ville gerne bytte min raskhed med en der er dødssyg, så kan vedkommende fortsætte sit liv og jeg kan slutte mit liv.
tilføjet af

Jo da...

Jeg har ikke noget at være glad for.
tilføjet af

For at få pension

ud af den skat man har indbetalt i mange år.
tilføjet af

Nu pisser du mig af!!

Ja, undskyld...men nu pisser du mig virkeligt af!! Jeg har mistet 3 nære mennesker i de sidste to år til denne væmmelige sygdom. De ville have givet hvad som helst for at få bare et par måneder mere at leve. Og du ønsker at få den sygdom?? Det er simpelthen så unfair!! Og min forståelse er stort set ikke eksisterende.
Lagermann
tilføjet af

Hvorfor sur??

Jeg er jo ikke i stand til at få det til at ske vel.... men jeg ser folk der har noget at leve for kæmpe forgæves. Folk med familie, folk der elsker dem. De burde ikke ha' lov til at gå. Jeg har ikke noget liv mere og er blevet en særling, som sundhedssystemet prøver at putte ind i psykiatriske diagnoser. Kunne jeg bytte så gjorde jeg det - så ville jeg ikke ha' levet helt forgæves.
Jeg forlanger ikke forståelse, sympati, venlighed... den får man ikke på nettet. Det her er jo en debatside, ikke.
tilføjet af

hvis du bor i vejler

kan du visse mig byen for flytter der til og bare rolig det er ikke noget med frækt at gøre for er forlovet
tilføjet af

host

du vil ikke ønske dig at være døds syg tro mig
tilføjet af

Du har brug for professionel hjælp

Du må tale med din læge om, hvordan du har det, du har brug for noget hjælp!
Held og lykke! 🙂
tilføjet af

Gør jeg heller ikke

...jeg lever fordi jeg skal, ikke fordi jeg har lyst.
Men jeg lever også, fordi jeg håber at der kommer bedre tider for mig. Selvom det har jeg håbet på i en del år og hver gang jeg siger, nu MÅ det da blive bedre, så bliver det om muligt endnu værre.
Så jeg holder kæft og håber på, at lykken også ser mig en dag og at jeg slipper for, at skulle være tilskuer til andres lykke, men selv kan få lov at smage lige.
Jeg vil meget gerne op til overfladen og leve mit liv igen. Det kræver bare at jeg bliver givet chancen og ikke slået i gulet, hver gang jeg titter lidt op.
tilføjet af

Forstår

Det kender jeg.
Mine dyr er helt klart grunden til, at jeg bliver i min tilværgelse.
De er det bedste.
tilføjet af

Måske

Skulle du prøve på, at se på de små gode ting i hverdagen.
MVH Bo
tilføjet af

Uden kærlighed og omsorg...

kan man ikke se på de små gode ting i hverdagen - men hvad gør man når man lever i kolde lille Danmark hvor folk har så rigeligt nok i sig selv, småbørn, parforhold, svigerfamilier at man bliver betragtet som debil og småskør, hvis man ikke passer ind i rammerne. Jeg har aldrig haft en familie der holdt af mig eller har oplevet en kæreste der ville mig.. den eneste garanti jeg har i livet er at jeg skal herfra, alt andet jeg har kæmpet for er hidtil ikke lykkedes.
tilføjet af

samme tanke her

Jeg kan fuld ud følge dig.
Jeg har ikke så meget tænkt på selvmord, men jeg er også kommet til den konklusion at det hele er temmelig meningsløs.
Jeg tror lige som du nævner det, så handler det om at holde en beskæftiget.
(provokere, irritere, manipulere, være mandschauvinistisk, racistisk og et dumt svin)
Hvis du spurte folk om de var lykkelig ja/nej
ville de fleste svare ja.
Hvis du spurte folk om de var lykkelig tilfredse ulykkelig ville de fleste folk svare tilfredse. I døgnet 24 timer arbejder (skole, arbejder) de fleste 7-8 timer så er der de fleste faste ting der skal laves, der er ikke meget tid til at være ulykkelig der.
Jeg personlig tager alle de overarbejdstimer jeg kan få for at ikke skulle tage hjem til min tomme lejlighed. Derudover bruger jeg weekenderne på at finde en kæreste eller slæbe tilfældige kvinder med hjem. Til det sidste her kan det nævnes at det er jeg total dårlig til så det skal jeg nok kunne slå en masse tid ihjeld med.
tilføjet af

Og vi er ikke så gamle

jeg er fra 78. Jeg synes det er alt for tidlig en alder, at være ramt af så meget ulykke i. Og jeg har ikke engang en kæreste der kan være hos mig. Det har de fleste andre trods alt. Jeg er alene
tilføjet af

Bliver man også træt af

på et tidspunkt. Når det kun er små ting der får liv at være gode i ens liv. Når man aldrig får chancen for at rykke videre i sit liv, fordi hver gang man har hevet sig selv op igen, så bliver man smadret tilbage i asfalten.
På et tidspunkt bliver man bare træt....meget træt.

Men kan godt forstå din pointe. Den virkede også for mig engang
tilføjet af

Ønsker det heller ikke??

Jeg er totalt grim og kan ikke tage på - fyrene har sådan set latterliggjort mig siden jeg startede i skole og veninder har jeg heller ikke så mange af. Min familie er borte eller vi har ikke kontakt, fordi de ikke kan acceptere at jeg er depri. Nu er jeg så blevet 31 år og der er vel mange år til jeg dør en naturlig død. Men jeg kan da trøste mig med at det vitterligt sker en dag.
tilføjet af

fordi..

Jeg er blevet tildelt den gave det er at leve, og kun egoistiske mennesker tager egoistiske handlinger, som selvmord er..
tilføjet af

Fordi.....

Fordi alternativet er ubrugeligt.
tilføjet af

Hvorfor leve fordi det er en mening leve i dk

I skal alle leve mens i har livet og tør tage livets udfodringer der kan være talrige det
giver livet og tilværelsen en mening leve i dk se nu få leve rigtigt i jeres liv i dk.
tilføjet af

Og vi er ikke så gamle

Det kan ikke være noget problem har man ikke sit udseende imod sig tænk på det vis dig nu
fra din gode side vær hjælpsom og venlig overfor andre og giv dem et smil på din vej i dk
lad være med spekuler meget over det der er piger der venter på dig og du tænker på piger
tilføjet af

Bliver man også træt af du skal overvinde i dk

Du skal se på din egen person og skabe din egen personlighed du skal finde ud af hvad du
er god til og dyrke dine intresser og få høstet nogen erfaring viden du skal bruge komme
videre i livet det har jeg gjort falder du på vejen rejs dig op og gå videre at din vej.
tilføjet af

Kan forklare det sådan

Køb dig en lille hundevovse - det er simpelthen den bedste og loyale ven, man kan finde.
Hilsen en hundemor til to små vovser - de er skønne.
tilføjet af

Ja, godt spørgsmål

Anonym's Avatar

Hvis du tænker for meget, finder du ud af, at livet ingen mening har, og det er ret grænseoverskridende for mange at tænke på. Det betød i mit eksempel, at jeg havnede seks uger på psykiatrisk afdeling.
I stedet for at begå selvmord, som jeg ofte har tænkt på, vil jeg hellere provokere, irritere, manipulere, være mandschauvinistisk, racistisk og et dumt svin. Så får livet lidt mening for mig.
Hvor har du ret
tilføjet af

Hvorfor leve?

Mit spørgsmål er?
Hvorfor ønsker I at leve?

Fordi vi ønsker opleve livet gode og dårlige sider vi skal tænke posetivt og ikke tænke
negativt skal vi komme videre i livet vi skal lære begge sider af livet at kende da bli
ver vi rustet til konfrontation når medgang og modgang sættes op imod hinanden i dk.
v.h.Hans Birgir Hansen
Torshavn/ Færøerne
tilføjet af

Hvorfor leve?

jeg vil forandre verden. jeg vil hjælpe alle jeg kan komme til
tilføjet af

Fordi livet er skønt

Godt job, dejlig mand, gode venner, fedt liv.
Hvad ellers??
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.