5tilføjet af

Hvorfor er Linux så svært?

Det ville være rart at slippe for Microsofts licenstyranni, men Linux er altså lidt for svært at skifte til, når nu man er fanget i MS-nettets vaner.
tilføjet af

SimplyMepis

Hejsa, hvilken distro har du prøvet?
jeg har for nylig prøvet SimplyMepis, og må indrømme at det er rimelig brugervenligt, især deres valg af pakker er dejligt, der er alt hvad man har brug for installeret på forhånd, som f.eks. DVD afspiller/brænder software osv.
Desværre har jeg kæmpe problemer med at installere det på min primære workstation, pga. en fejl jeg tror er relateret til nVidia kort :(
http://mepis.org/
tilføjet af

split

Du kan evt partitionere din harddisk i 2 så du både har Linux og windows installeret. Det er smart hvis man gerne vil slippe for microsoft, men stadig vil kunne bruge sin netbank som kun virker med explorer £$#%/&#/&£¤ nordea.
Linux er ikke svært hvis man bruger lidt tid på at sætte sig ind i systemet.
tilføjet af

De basale Linux ting

Puha - det er netop det med at få sat sig ind i noget, som man med flere års brug af Windows har fået helt ind under huden.
Jeg har prøvet med en Linux Red Hat distribution og en partitioneret hard disk, og det kørte såmend OK. Det er også helk kanon med alle de programmer, som følger med distributionen - næsten alt, hvad man har behov for.
Problemerne opstår, når den integration, som man er vant til fra Windows mangler, når man skal finde sine filer i UNIX/Linux verdenen, når man skal have lyd og video til at fungere med sit isenkram osv. Det er nok der, man er alt for forvent.
Gode råd og hints til at få styr på de helt basale ting først modtages med glæde!!!
tilføjet af

start her:

http://www.linuxbog.dk tager man aldrig fejl af
tilføjet af

Fremtiden

Det er da rigtigt at det tager noget tid at sætte sig ind i linux verden, men det er nu ikke fordi at det tager så lang tid..
Hvis man har bare lidt erfaring med brug af computere fra før det blev et win virvar af gui's (tænker på de gode gamle dos dage) så er der ikke så langt.
Jeg kan ikke forstå det med at nordea kun kan køre i ie jeg kører ubuntu og har tidligere brugt suse og fedora og der har ingen problemer været, det kræver selvfølgelig at man har java installeret!
mvh
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.