Hvor mange forskellige former for vegetarer findes der? Og hvad må man ikke spise?
Jeg overvejer det lidt..
tilføjet af kirsten
vegetarer -forskellige slags.
Kære Helene.
Jeg mener det forholder sig sådan, at man enten kan være veganer og udelukkende ernære sig ved f.eks råkost.
Hvis man derimod også spiser noget som er "lidt"
dyrisk som mælk (lacto) og/eller æg (ovo) er man lacto/ovo-vegetar eller kun en af tingene, hvis det kun er en af tingene man spiser.
Jeg mener at en vegetar spiser mad som kan være tilberedt v.h.a varme, mens en veganer udelukkende spiser rå salater.
Jeg er ikke selv vegetar, men overvejede det engang. venlig hilsen og god sommer!
tilføjet af Sisse
veganerspise
Det forholder sig ikke således at veganere kun spiser råkost! De spiser blot ikke noget der kommer fra dyr - ingen kød, ingen fisk, ingen kylling, ingen mælk, ingen æg osv. Derudover klær de sig ikke i lædereller lignende - ingen læderbælte, ingen læderpung, ingen dundyne mm. Det er forskelligt om veganere spiser honning eller ej.
Fortsat god sommer!
tilføjet af Johanne
veganer/vegetar
Hej Helene og Kirsten!
En lille kommentar til Kirstens indlæg: En veganers valg går på "hvad" hun/han spiser og ikke på, "hvordan" det er tilberedt. Da man ikke bruger dele af et dyr ved tilberedning af varme, er dette ok for en veganer. Veganere vil blot ikke indtage nogen dele af dyr og vil som oftest heller ikke bruge fx lædersko.
Kh. Johanne.
Hej Kirsten og jer andre.
Kirsten det er ikke rigtigt at en veganer kun spiser råkost. En veganer spiser alt fra planteriget og koger og steger og bager lige så meget de har lyst. Du forveksler vist en veganer med en rå veganer også kaldet råkostspiser. De spiser alt fra planteriget og opvarmer ikke maden over ca. 46 grader. Jeg er selv en råkostspiser og vi er en hel lille gruppe her i DK efterhånden. Hvis du/I vil vide mere om råkost så kig ind på min hjemmeside: www.raa-mad.dk
KH Lars
tilføjet af Anonym
Brød uden æg
Jeg synes lige, at det kunne komme med her, at "bagerbrød" og boller ikke behøver at være med æg som stivelse. Der kan med stor fordel benyttes hørfrø istedet og så smager det vidunderligt og ja det ser da anderledes ud, med de små frøkorn.
Hilsen VegetarNiels