6tilføjet af

Hvilken Bærbar Skal Jeg Købe

jeg skal købe en bærbar - selv vil jeg have en IBM - med er der andre gode mærker og hvad for en er egentlig god (modeller)

og er der nogen som aldring bryder sammen eller går ned....???

hilsen mark
tilføjet af

DELL

Jeg ville helt klart købe en Dell. Det er en fin maskine og jeg syntes også de er kommet godt med på priserne.
Generelt vil jeg anbefale at du køber den et sted hvor det er let at få den repareret, ellers kan du få store problemer. Dell f.eks giver 3 års fuld garanti på de fleste af deres bærbare.
tilføjet af

okay tak men....

....min gamle skole havde DELL computere (ikke bærbare) og de gik ned bl.a. på Jubii Chatten
tilføjet af

Der er kun IBM ....

Som udgangspunkt skal bør du aldrig købe en bærbar til under 10.000,00 - uanset mærke!! Her er der "sparet" på detaljerne. Du skal vælge en bærbar der er mærket med logoet "Centrino". Det betyder at modellen har den nyeste mobile processor og chipset fra Intel - og at den kan gå på et trådløst netværk. Du skal ikke spekulere i, at processoren "kun" har clockfrekvens på 1,5GHz - da det er en anden type processor.
I det hele taget skal du "glemme" bits og bytes når det gælder valg af bærbar (dog med mindre du skal køre noget grafisk tungt). Du skal tage udgangspunkt i hvad den bærbare skal bruges til og i "hvilke" miljøer du anvender den (robusthed).
Og jeg er helt enig med dig ... der findes kun ét mærke som laver gennemførte bærbare - og det er IBM (men igen afhænger det af den valgte model). IBM-modeller har features som ingen af de andre kan matche - blandt andet en censor på harddisken som registrerer bevægelser og stød. Det betyder at bliver din pc "revet" på gulvet mens "den skriver" så låses skrivehovedet og disken besakdiges ikke! Der medfølger et program, så du kan lave en komplet kopi af hele pc'en og derfor tager det blot ca. 1 time at genskabe (reetablere) pc'en med alle programmer og data. Du skal altså ikke rode med diverse cd'er igen igen :-)
Kort sagt ... de andre mærker når ikke IBM til sokkeholderne. Den mest gennemførte er deres T-serie. Den er lavet i Titanium-komposit - hvor andre bærbare blot er lavet i hård plast!
Håber det er hjælp nok ... :-)
tilføjet af

Dell

Jeg kender ikke Dell's bærbare computere, men jeg ved at med de tilbud de køre på dekstops, så er det gode priser, MEN der er ikke mulighed for opgradering.
Ang. dit køb af en bærbar, så kommer det nok mere an på hvad du skal bruge den til.
En af mine venner har købt en HP bærbar for 1 år siden, og den har kørt uden nogen som helst problemer (den har genstartet een gang med MS Windows)
Dell laver også kvalitets computere, som er gode til det formål som den er bygget til.. ikke så meget andet. Hvis det er en arbejds computer som du skal bruge, til net surfing (ikke net spil), regneark og office programmer (ikke 3D shooters som Doom3 og FarCry), så vil en Dell være et godt køb, med henblik på, at der ikke er det store behov for senere opgradering.
tilføjet af

bærbar computer

I dag behøver man ikke at gå efter "mærkevare" computere, da der stort set ikke er forskel på dem. Uanset om det er en Dell eller en "bambusraket", så er der fejl på ca. 20 - 25% af de enheder der sælges. Disse fejl viser sig typisk inden for ca. 3 år.
Så det bedste man kan gøre er at lave lidt research på nettet og finde en bærbar som man selv synes lyder fornuftig til prisen. Dog vil det måske være en god idé at købe en tillægsforsikring, så man undgår en eventuel overraskelse hvis man taber sin bærbare og skal sende den til reperation.
Hvis du ikke ved hvor du skal søge kan du jo eventuelt kigge på http://www.greendata.dk eller http://prc-direct.dk. Ikke fordi de skal fremhæves, men de er blot et alternativ til Dell, Ibm, Acer osv. Der findes flere forretninger der sælger bærbare computere, så mit bedste råd er, blot at søge lidt på nettet og sammenlign de forskellige priser.
tilføjet af

Køb vega

Da får du mest i forhold til pris og ydelse og hvis du har pengene så har de også med 17 tommer skærme og selvstændigt grafikkort samt selvfølgelig alle de netforbindelser som findes idag.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.