4tilføjet af

Hvalpen kaster op

Hej. Jeg har en en labradorhvalp på 7½ måned. Lige siden jeg fik ham, for snart et halvt år siden, har han kastet op om natten eller om morgenen før han har fået morgenmad. Det er ALTID om natten eller morgenen, han har aldrig kastet op på andre tidspunkter. Der er aldrig noget mad med, det er kun spyt og slim. Det sker måske 3-4 gange om ugen, i starten næsten hver nat. Han kaster altid kun op en gang. Han løber rundt og hyler, og har tilsyneladende ondt i maven, før han kaster op. Han har en fin appetit, han fejler intet og er fuld af energi. Han spiser alt muligt mærkeligt når jeg går tur med ham, lort, jord, sten, græs, pinde, plasikting, hvad som helst. Selvfølgelig holder jeg øje med ham konstant, men kan selvfølgelig ikke undgå han får spist noget engang imellem, jeg skal jo være efter ham med det hele tiden, og kan aldrig vende blikket fra ham, men det er godt nok ikke så slemt mere, som det var i starten. Men jeg har svært ved at tro det kan være derfor. Som sagt er der jo intet med i opkastet, og desuden er det ofte længe siden han kan have spist noget. Han har ikke orm, det ved jeg, han har også fået kur mod det.
Jeg har været til lægen med ham for længe siden, men hun sagde bare at så længe han ikke fejler noget, og spiser, så ved hun ikke hvad det kan være, og kan ikke gøre noget. Men jeg synes altså det er lidt mærkeligt. Er det normalt? Nogen der ved hvad det kan skyldes? Jeg har selv tænkt på om han kan have for meget mavesyre?
tilføjet af

Helt normalt kan man vel ikke kalde det

- men det kan man jo heller ikke sige om det han indtager. Kunne du ikke hjælpe ham lidt mere med at sortere i det?
- Hvis du kan holde ham fra de ting du nævner her, og han så fortsat kaster op, så ville jeg måske prøve en anden dyrlæge.
tilføjet af

Min schäfer

Gjorde nøjagtigt det samme. Altså spiste alt muligt mærkeligt, dog uden så meget opkast som du taler om, men de spiser jo græs netop for at få maven i orden hvis de har ondt og det får dem helt sikkert til at kaste op. Jeg kan forestille mig at det der kommer op er gulligt og slimet, hvilket tyder på at det er på grund af græsset.
Held og lykke med din smukke hvalp.
tilføjet af

Kosten er vigtig

Det at han æder lort fortæller mig, at der er et eller andet stof (vitamin eller mineral) han mangler. Han må selvfølgelig ikke æde plast og helst heller ikke pinde han må ikke sluge det. Men du må endelig lade ham æde alt det græs han har lyst til. det er med til at regulere maven og det kan også få ham til at brække sig. Græs er godt plast er dårligt. og lort er symtom på at han mangler et eller andet.
Med Venlig hilsen en hundeejer
tilføjet af

Det med

at hunden spiser lort, fordi den mangler næring, er ikke andet end en gammnel skrøne. Min hund mangler ikke noget, han får det bedste som dyrlæger anbefaler. Min kat åd også alt da han var lille lige fra cigaretskodder til tøjklemmer, men det er han holdt op med. Desuden siger folk at det er helt normalt hvalpe æder lort, men det gør det jo desværre ikke sundere af den grund.
Jo tak jeg "sorterer" sørme så meget i det som muligt! Men hvis jeg skulle undgå han spiste noget overhovedet så kunne jeg simpelthen aldrig gå tur med ham, for ligemeget hvor påpasselig jeg er, skal han nok få ædt noget ind imellem. Men han æder dog som sagt heller ikke så meget mere.
Jeg lader ham skam også spise græs, men det er heller ikke altid til at se om det er græs, eller en lort han står og tygger i, derfor passer jeg også på med det.
Desuden kan jeg ikke tro det er derfor han kaster op, eftersom der ofte går mere end 12 timer fra græsspisningen til opkastningen. Jeg har ingen have, så han kan kun få spist det når jeg går med ham. Men jeg håber i hvert fald det forsvinder når han bliver voksen.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.