12tilføjet af

Hvad synes i om unges vold?

Hvad synes i generelt om unges vold?
Er det overhovedet rimeligt at slå på hinanden?
Har i selv udøvet vold eller er blevet udsat for det? Hvis ja, hvor og af hvem?
Gør voldelige computerspil og film, unge voldelige?
Hvis nej, hvad gør dem så voldelige?
I må meget gerne svare på disse spørgsmål, men vær opmærksom på at dette vil blive brugt i en projektopgave der fokuserer på 12-15 åriges vold. Dette vil senere blive lagt ud på nettet.
Jeg vil ikke give oplysninger om jer i projektet.
Tak på forhånd!
tilføjet af

Medier avler vold

Det er jo en kendsgerning, at der er blevet mere vold, og af voldsommere karakter. For mange år siden, kunne en knytnæve erstatte nutidens obligatoriske kniv.
Og hvor har vi det så fra?
Vi sætter aldersbegrænsninger på film, som vi ikke børn under denne og hint alder bør se. Og derpå serverer vi så TV-avisen, der om noget er en voldsgenerator, der nærmest forguder halshugninger, ydmygelser og værrer, til aftenkaffe-underholdning. I mangel af, at forældrene nu til dags ikke interesserer sig en skid for de børn, de selv har sat til verden, bliver medierne (film og TV-aviser) således deres nærmeste ståsted i livet. Og det avler efter min mening vold.
Men også computerspillene er blevet så grafisk overlegne, at mange timer bag skærmen får det gjort vanskeligere at skelne mellem reality fantasy og virkelighed.
tilføjet af

Vold.

Vold som udgangspunkt kan ikke accepteres, og det samme må siges om vold som pressions middel, dog må jeg tiltider også stille mig forstående over for visse situationer bl.a. vold som selvforsvar m.m. Men det er min holdning baseret på et generelt forhold til vores samfund, jeg har ingen eller kun begrænset erfaring med unges vold samt voldelige adfærd.
Men jeg kan da forsøge at svare.
1/ Unges brug af vold er vist fuldt naturligt, det er en klassisk måde at indordne sig i hierarkiet - jeg har dog på fornemmelsen at brugen af vold samt brutaliteten er stigende, i hvert fald i visse dele af samfundet., og det må der sættes hårdt ind mod.
2/ Rimeligt? Nej, men forståeligt (i visse situationer), ja. Men man kan jo altid gradbøje vold - mod hvem? Er det vold mod de svageste? Mod piger? Brutal vold? I så fald er svaret nej.
Drenge bruger vold i deres leg, det er mit udgangspunkt - og det er noget jeg nemt mener jeg kan forsvare.
3/ Da jeg var 12-15? Nej, så ikke skyggen af vold - hvis vi undtager den virtuelle vold og leg. Jeg har dog i en senere alder oplevet begge dele.
4/ Jeg er fuldstændigt overbevist om at vold på film og vold i computerspil har en indvirkning, men det er virkelig få individer der påvirkes. Og generelt set vil jeg næsten garantere at vold i tv og på pc har en positivt på kvantiteten af vold, tænk bare på alle de drenge der er fuldkomme pacificeret af denne hobby. Jeg kunne selv erindre et dusin eksempler på folk med voldelige tendenser, der har lagt det vildere liv på hylden, til fordel for nogle stunder foran deres skærm.
Så svaret er nej -
5/ Drenge har altid udøvet vold, det er der ikke noget nyt i, så jeg ser som sådan ingen sammenhæng mellem vold i praksis og virtuel vold. Vold er jo på flere måder den historiske grundsten i de fleste samfund, vores medregnet, og et udtryk for at vi - stadig - er - intet - andet - end - primater, vi er dyr, med hvad der dertil hører. Skole, ordensmagt, religion (Hvis de så ellers prædiker vestlige/(de fleste)asiatiske normer) m.m. er alle instanser som skal forsøge at holde os civiliseret, med en vis portion held.
Så jeg vil altså konkludere at der er en vis sammenhæng mellem vold og graden af vores primitive instinktive adfærd.
Så vold i dag, er som vold i går - et udtryk for vores civiliserede mangler.
Man kunne jo i den forbindelse sætte en hypotetisk situation op, som fx at man har et tilfældigt område, måske et socialt belastet område, hvor graden af folk med meget begrænset civiliserede indsigt, er mangfoldig - så skulle der efter min teori være overflod af vold.
Hankøn, 26 år.
(beklage hvis der er stavefejl eller grammatiske fejl, er på arbejde)
tilføjet af

Mange grunde !

Det er ikke til at vide hvad der helt præcist er grunden til den "grove" vold..jeg tro der er mange faktorer der gør jeg gældende.
Jeg tror den "lidt lallende" opdragelse fra forældrenes side har sin store andel, forældre har fået en opfattelsen af, at alt er en samfundsopgave !
Der er blevet givet FOR MANGE advarsler, og for lidt konsekvnes.
Til sidst, men absolut ikke mindst, så har vores samfund fået en meget anderleds befolkningssammensætning, Ny-danskerne har bidraget med meget af den vold som er i dag.
Det at gå med kniv er et nyt problem blandt helt unge, og det er vistnok noget nydanskerne har taget med til deres nye land, som de ikke værdsætter særligt højt.
Vores værdinormer er blevet overskygget af de fremmedes, og deres sammehold i grubber har været skræmmende for vores egne...den ufred og krig som vores nye er kommet fra, og mange er opvokset med, har de taget med i ders eget adfærd...jeg bliver helt dårlig ved tanken om, hvor meget vols der er.
VH..
tilføjet af

Overfladisk

Kære Marianne.
Giv ikke "de fremmede" skylden for noget vi selv er med til at bestemme om vi vil være med til eller ej. Fordi din nabo går med kniv, behøver du så også at eje én?
For at tage ny-danskerne i forsvar, vil jeg gerne sige...
Hvordan tror du selv det ville være, hvis du stod mellem dine forældres religiøse og kulturelle overbevisninger og et dansk samfund, hvori du gerne vil kunne fungere med / i begge? Jeg siger ikke det er en undskyldning for dem. For vold kan i mine øjne ikke undskyldes,men vi burde måske se lidt på deres situation og have en forståelse for denne. Det er jo nemt nok at være overfladisk.
tilføjet af

Overfladisk ?

Det er din vurdering af mig...jeg giver ikke "de fremmede" skylden for hele misseren, skriver bla. at vi ikke er konsekvente nok, og ike stærke nok til at markere os i vort eget land.
Det er skræmmende !
tilføjet af

Kan ikke helt give dig ret`

Hej `FRB`
Du kan ikke drage den parallel, at hvis man ikke er civiliseret er det ensbetydende med, at man er mere voldlig. Da du ser mange folkeslag som lever tilbage stående set med vores øjne, men af den grund opførre de sig ikke voldlig end os.
Men der at man har problemer kan give sig udtryk op flere måder, nogle regere ved vold andre med alkoholisme.
Som vores grønlanske landsmænd som jo specielt voldlig, men vender deres følelser ind af.
Andre regere så med en destrutiv affærd over for andre, og mangler en forståelse, over for deres omverden og de personer de gør ondt.
Men personlig så jeg mig heler ikke sammenhæng med mine omgivelser da jeg var ung, og var jeg vokset op i kvarter med bander med deres egne normer, så havde jeg måske ikke havde været bedre selv.
Mvh.
tilføjet af

Version

Man/jeg kan ikke afspejle min "tese" på alverdens samfund, det er jeg fuldt bevist om, det er nu heller ikke min mission. Jeg prøvede/prøver derimod at give min version af hvad der måske kunne være grundpillen i den vold der i dag, udspiller sig i vores "ghettoer".
Men jeg må dertil også erkende at mit erfaringsgrundlag med "ghettoer" er begrænset, jeg har boet et år i Husum (En bydel nord vest for KBH).
tilføjet af

Jeg tror vi stort set er enig`

Hej FRB,
Jeg tror vi stort set er enig, og vi danner jo alle billeder, og ser virkligheden med vores egne forestillinger. jeg har ikke boet i Husum og kender ikke bydelen, men ser det her fra den bydel, jeg bor i her i Vejle, hvor vi har problemer, men heler være end de er til at løse.
Mvh.
tilføjet af

VOLD VOLD

Nu har man igen hørt om unge anden generations indvandre der overfalder andre og unge og voksne og stjæler der tøj penge og mobil telefoner.Og hvad bliver der gjort ved det intet.Skal vi snart øge selvtægt og banke dem halvt ihjel før de forstår at vi ikke vil have at de overfalder folk og hvordan kan disse banditter få lov at gå frit rundt.Hvornår slår politiet og samfundet hårdt ned på disse og får dem sent ud af landet før det går helt galt.Eller er der kun selvtægt tilbage,så må vi jo brække arme og ben på dem så de ikke kan skade andre
tilføjet af

ja det er bare dejlig

det er bare dejlig med sådan noget arbejde
tilføjet af

ja det er bare dejlig 2

jeg synes det er lige godtfor grov med alt det kage
tilføjet af

redigeret

😉;)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.